Tura Mahmudia – Sfantul Gheorghe
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Tura Mahmudia – Sfantul Gheorghe
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 9 years, 6 months ago by
George.
-
AuthorPosts
-
-
30.12.2016 at 1:10 PM #7763
Salutari si La multi Ani pentru noul an ce va veni !
As vrea ca undeva prin primavara sa fac o tura de la Mahmudia la Sfantul Gheorghe “prin spate”. Am creat eu o ruta pe care am atasat-o si intrebarea este daca exista locuri pe traseul facut unde trebuie sa an grija la ceva obstacole, apa mica sau altceva. Daca exista vreo sugestie de modificare traseu sunt deschis la propunere.
In ziua urmatoare o sa fac o plimbare pe meleaua Sfantul Gheorghe
Multumesc de sfaturi si numai bine.Attachments:
-
05.01.2017 at 4:50 PM #7776
Buna George si La Multi Ani !!!, atat tie cat si celorlalti colegi de Forum GDD.
In primul rand imi pare rau pentru intarzierea raspunsului dar au fost Sarbatorile 🙂
Acum sa revenim la intrebarea (sau intrebarile) tale :
1. Segmentul Mahmudia – Dunare – Dunavat – Cocos – Mustaca este perfect fezabil, chiar si pe ape mici.
2. Iesirea Canalului Mustaca pe Razelm nu are diguri submersate.
3. Centura Razelmului pana pe Dranov deasemenea nu pune probleme deosebite, indiferent de cota apelor Dunarii la Tulcea.
4. Gura Dranovului (iesirea pe Razelm) iti ofera niste “delicii” deosebite : diguri de piatra submersate, curbe si in general nesemnalizate. Sau semnalizate doar pe o parte … dar tu nu stii pe care :-). Eu as evita-o.
5. Dranovul pana la intersectia cu Canalul Perisor nu pune probleme.
6. Canalul Perisor parcurs de la nord la sud are cateva cioate mari (uneori destul de vizibile) in treimea nordica, apoi se linisteste.
7. Legat de Canalul Zaton Buhaz sunt ceva probleme. In general este foarte colmatat cu vegetatie acvatica (rizeac) imediat dupa intrarea de pe Perisor. Mai mult, in preajma intersectiei cu Canalul Lejai este blocat (in general) cu plaur.
Voi reveni cu mai multe explicatii in cel mai scurt timp.
Toate Bune,
Pupezica
-
This reply was modified 9 years, 6 months ago by
Pupezica.
-
This reply was modified 9 years, 6 months ago by
-
05.01.2017 at 8:18 PM #7778
Detalii complete despre Canalul Zaton – Buhaz se gasesc aici : Delta de Sud – Canalul Zaton-Buhaz.
Informatii “invers cronologice” :
1. In Tura in Delta 2016.06.05 – Inceput de vara la intrarea pe Zatonul Mic si pe Japsa Harasimova nu am putut depasi plaurul de la intersectia Canalului Zaton – Buhaz cu Canalul Lejai.
2. In Tura in Delta 2016.02.27 – Integrala Crasnicol cu Bisericuta din Inima Deltei si investigarea intrarilor pe Lacul Zatonul Mic am putut depasi plaurul de la Lejai “cross”.
3. In Tura in Delta 2015.09.06 – Integrala Zaton-Buhaz cu retragere spre Tulcea pe Canalele Mustaca, Cocos si Dunavat am parcurs cu o barca destul de mare (6 m, pescaj 43 cm, 150 CP) Canalul Zaton-Buhaz.
4. In Tura in Delta 2015.06.01 – O tura pe Canalele Zaton-Buhaz, Perisor, Dranov, Cocos si Dunavat cu retragere spre Tulcea am fortat trecerea de la Lejai si am trecut.
Dupa cum se poate vedea, trecerea prin Plaurul Lejai este aleatoare. In cazul tau, problema este ca daca nu poti trece, iti vei “inchide” tura. Adica nu te poti intoarce decat pe unde ai venit, cu variatiuni pe tema.
Eu recomand parcurgerea Canalului Zaton-Buhaz de la est la vest. Daca te “inchizi” la Lejai, te intorci frumusel-frumos la Sfantu. Pe cand parcurgandu-l in sens invers, retragerea pana pe Dunare este LUNGA.
CONCLUZII :
1. Tura este FRUMOASA si o recomand, oferind multe satisfactii.
2. Tura este DURA, necesitand angajament si cunostinte temeinice de manevrare a barcii.
3. Recomand parcurgerea acestei ture dinspre Sfantu spre Mahmudia, astfel incat Canalul Zaton-Buhaz sa fie parcurs de la est la vest.
-
07.01.2017 at 4:41 PM #7780
Salutari,
Multumesc frumos pentru informatii. Din descrierile tale de prin ture si mie imi era frica de canalul Zaton-Buhaz.Asa o sa fac, voi merge dinspre Sfantu.
Mi-ar fi placut o alta varianta de a ajunge de la Mahmudia la Sfantu in afara de parcurgerea monotona a bratului Sfantu.
Ideea era sa fac o tura de trei zile. In prima zi, dupa ce ajung dimineata in Mahmudia din Bucuresti, sa plec spre Sfantu Gheorghe. A doua zi sa fac o tura prin Melea, lacul Cruhlich, bisericuta ascunsa dupa care, in a treia zi sa ma intorc la Mahmudia si sa plec spre Bucuresti. Ideea este ca eu tin barca in Bucuresti asa ca la intoarcere trebuie sa ajung la Mahmudia la ora decenta pentru a urca barca pe peridoc, incarcat bagaje si plecat spre Bucuresti.
Numai bine
George
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.