Reply To: Tura Mahmudia – Sfantul Gheorghe
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Tura Mahmudia – Sfantul Gheorghe › Reply To: Tura Mahmudia – Sfantul Gheorghe
Detalii complete despre Canalul Zaton – Buhaz se gasesc aici : Delta de Sud – Canalul Zaton-Buhaz.
Informatii “invers cronologice” :
1. In Tura in Delta 2016.06.05 – Inceput de vara la intrarea pe Zatonul Mic si pe Japsa Harasimova nu am putut depasi plaurul de la intersectia Canalului Zaton – Buhaz cu Canalul Lejai.
2. In Tura in Delta 2016.02.27 – Integrala Crasnicol cu Bisericuta din Inima Deltei si investigarea intrarilor pe Lacul Zatonul Mic am putut depasi plaurul de la Lejai “cross”.
3. In Tura in Delta 2015.09.06 – Integrala Zaton-Buhaz cu retragere spre Tulcea pe Canalele Mustaca, Cocos si Dunavat am parcurs cu o barca destul de mare (6 m, pescaj 43 cm, 150 CP) Canalul Zaton-Buhaz.
4. In Tura in Delta 2015.06.01 – O tura pe Canalele Zaton-Buhaz, Perisor, Dranov, Cocos si Dunavat cu retragere spre Tulcea am fortat trecerea de la Lejai si am trecut.
Dupa cum se poate vedea, trecerea prin Plaurul Lejai este aleatoare. In cazul tau, problema este ca daca nu poti trece, iti vei “inchide” tura. Adica nu te poti intoarce decat pe unde ai venit, cu variatiuni pe tema.
Eu recomand parcurgerea Canalului Zaton-Buhaz de la est la vest. Daca te “inchizi” la Lejai, te intorci frumusel-frumos la Sfantu. Pe cand parcurgandu-l in sens invers, retragerea pana pe Dunare este LUNGA.
CONCLUZII :
1. Tura este FRUMOASA si o recomand, oferind multe satisfactii.
2. Tura este DURA, necesitand angajament si cunostinte temeinice de manevrare a barcii.
3. Recomand parcurgerea acestei ture dinspre Sfantu spre Mahmudia, astfel incat Canalul Zaton-Buhaz sa fie parcurs de la est la vest.