15.06.2013 – Un episod inedit: Apropierea de Delta – Drumul frumos catre Delta : Furtuna
PREAMBUL : Din Bucuresti poti urma mai multe drumuri catre Delta. Trei dintre ele sunt in fapt variante ale aceluiasi drum : A2. Dar, functie de dispozitie si inspiratie, drumul pe A2 poate fi imbunatatit.
- TRASEUL 1 : Prima varianta este sa urmezi A2 pana la Drajna (km 107) si sa prinzi iesirea spre Slobozia. Din A2 se tine DN21 pana in Slobozia (circa 17 km) de unde se prinde DN2A care trece prin Tandarei, trece Dunarea pe podul de la Giurgeni – Vadu Oii si apoi ajunge la Harsova. Din Harsova se prinde drumul DN22A care ne conduce catre NE pret de 95 de km pana la intersectia cu DN22, care ne scoate in Tulcea. Lungimea totala a traseului este de circa 280 – 290 km. Durata de parcurgere a traseului este de circa 3.5 ore. Traseul nu prezinta portiuni dificile. Deasemenea, traseul nu prezinta zone cu peisaje deosebite, cu exceptia podului de peste Dunare.
- TRASEUL 2 : A doua varianta consta tot in parcurgerea A2 insa pe o distanta mai mare, pana la Fetesti. Din Fetesti se prinde drumul DN3B care ne conduce catre N pana la intersectia cu DN2A, undeva la E de Tandarei. De aici se urmeaza DN2A catre E, drum care ne scoate in DN22, la 7.5 Km inainte de Tulcea. De la aceasta intersectie se urmeaza DN22 pana la Tulcea. Lungimea totala a traseului este de circa 300 km. Durata de parcurgere a traseului este de circa 4 ore. Traseul nu prezinta portiuni dificile. Deasemenea, traseul nu prezinta zone cu peisaje deosebite, cu exceptia podului de peste Dunare.
- TRASEUL 3 : A treia varianta urmeaza tot A2 insa pana la Cernavoda. La Cernavoda se prinde iesirea de pe autostrada, se trece podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra si se prinde drumul DJ223 care ne conduce catre N, urmand bratul Dunarii pana in comuna Topalu. In aceasta sectiune DJ223 prezinta o sectiune dificila in comuna Seimeni insa te rasplateste cu peisaje absolut deosebite in care elementul central este chiar… Dunarea ! Deasemenea trebuie mentionata comuna Capidava – Cetatea Capidava, situata chiar pe acest traseu. Din comuna Topalu, DJ223 se departeaza de Dunare luand-o catre NE, intalnindu-se cu DN22A putin inainte de comuna Saraiu. De aici se urmeaza traseul 1. Lungimea totala a traseului este de circa 320 km. Durata de parcurgere a traseului este de circa 4 – 5 ore, functie de… opriri si poze !
Pe data de 15.06.2013 am urmat Traseul 3, intru-cat ziua era compromisa din perspectiva unei ture in Delta, cu intentia de a ne clati ochii cu frumoasele peisaje Dunarene. Si natura ne-a rasplatit din plin. Pe drum am vazut multe “secvente” interesante, unele dintre ele imortalizate cu aparatul de fotografiat.
In aceasta categorie se inscriu episoadele cu o pereche de prigorii – GALERIA 1 – si mai multi grauri care cuibareau intr-un mal de pamant – GALERIA 2, o egreta mega-fotografiata, intalnita intr-una din baltile adiacente drumului – GALERIA 3, rezultat al cotelor enorme de anul acesta de pe Dunare (+ 391 cm la Tulcea inregistrata pe 18.04.2013), un starc “ce facea curte egretei” – GALERIA 4 – si episodul cu un harciog care se hranea pe camp, nu departe de marginea drumului – GALERIA 5.
Catre intrarea in Mahmudia Noastra ne-am trezit in mijlocul unei furtuni colosale pe care am incercat s-o imortalizam din masina, lucru total neprofesionist, insa nu ne ardea sa ne udam pana la piele, de dragul fulgerelor !!! – GALERIA 6.
Tura care a urmat ziua urmatoare este descrisa pe larg in Tura in Delta 16.06.2013 – Lacurile nestiute ale Deltei de Vest : Lacul Carasu, Lacul Spurcatu si Lacul cu Cotete.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.