Zona Bratului Tataru
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Zona Bratului Tataru
- This topic has 8 replies, 3 voices, and was last updated 10 years, 11 months ago by
Pupezica.
-
AuthorPosts
-
-
01.09.2015 at 8:03 AM #5127
Colegul nostru Pya01 lanseaza urmatoarea intrebare, postata initial in comment-uri (comment 1020) :
Buna seara,
Intentionam sa ajungem la inceput de septembrie in zona Tataru; stiti cumva care este situatia in zona, intentionam sa ajungem in zona cu masina mica. Se poate ajunge ok?
Stiti cumva mai multe daca se va interzice pescuitul in zona in vederea decolmatarii?Multumesc de un eventual raspuns.
In primul rand bine ai venit pe Forum GDD si sorry pentru delay-ul raspunsului 🙂 , am fost plecat pe meleaguri indepartate si am avut un net fff firav.
In al doilea rand deschid axcest nou topic pe Forum GDD deoarece eu nu am parcurs cu masina drumul DJ222N care te conduce din cartierul Tudor Vladimirescu prin Polderul Pardina pana pe malul sudic al Bratului Tataru si in aceasta maniera se pot strange mai multe informatii aici decat in “comment – uri” de la cei care au parcurs acest drum.
Chestiunile pe care le stiu “din auzite” sunt urmatoarele :
1. Traseul incepe in Orasul Tulcea unde se trece Dunarea (Bratul Tulcea) cu bacul pana pe malul nordic in Cartierul Tudor Vladimirescu.
2. Din Cartierul Tudor Vladimirescu se prinde drumul DJ222N care ne conduce pana la intersectia dintre Bratul Tataru si Canalul Pardina, foarte aproape de Chilia Veche. Pentru a ajunge in Chilia Veche se trece cu bacul Bratul Tataru chiar in aceasta intersectie.
3. In conditii atmosferice normale + drum uscat, DJ222N se poate parcurge cu o masina normala insa cu mare atentie din cauza denivelarilor. Insa daca ploua, situatia devine dramatica chiar si pentru masinile cu tractiune integrala.
4. Malul sudic al Bratului Tataru ofera numeroase posibilitati de campare, atat in padure cat si in camp deschis. Malurile Bratului Tataru sunt destul de inalte, asa ca se poate campa chiar si pe ape mari (ceea ce nu este cazul acum). Atentie : camparea in Delta este strict interzisa !!! 🙂
Despre pescuit (daca este interzis sau nu in luna septembrie 2015) nu cunosc, intru-cat eu nu sunt pescar.
Daca au timp si dorinta de a scrie pe Forum GDD, asteptam informatii de la colegii nostri care au parcurs acest drum si au campat pe malul Bratului Tataru.
Toate bune,
Pupezica
-
01.09.2015 at 11:08 PM #5129
Am parcurs iin luna aprilie 2015 cu o masina traseul (ca nu prea pot sa ii spun drum) de la Tulcea, dupa trecerea bac, pana la Chilia Veche.
Am facut vreo 2 ore si 20 de minute, cu o masina 4×4. Am tinut drumul principal pana dupa Pardina, iar de acolo am luat-o pe dig, caci pe drumul propriu zis faci mult mai mult, este plin de gropi si iti blestemi zilele. Pe dig sunt denivelari multe, dar e acceptabil. In caz ca ploua ceva mai serios, drumul pe dig este impracticabil chiar si cu tractiune integrala.
Pentru cine este interesat, pot pune la dispozitie ruta intrgistrata cu View Ranger, eventual in format gpx. -
02.09.2015 at 8:34 AM #5131
Salutari Dane,
Ma bucura explicatiile tale postate pe Forum GDD. Daca poti, te rog sa pui la dispozitia cititorilor GDD “urma” GPS, indiferent de format. Cochetez si eu cu ideea de a parcurge aceasta tura cu masina si m-ar ajuta foarte mult.
Deasemenea, daca ai cateva poze de pe drum cred ca ar fi de mare interes.
Toate bune,
Pupezica
-
02.09.2015 at 9:48 PM #5132
Poze nu am , ca ma grabeam, fiind streesat sa nu vina ploaia, dar track-ul, cu mare placere.
-
-
02.09.2015 at 10:14 PM #5133
Salutari din nou Dane,
Daca te “incurci” cu afisarea, recte cu atasamentul “urmei” GPX, da-mi de stire. Nu este vina ta. Solutia de forum adoptata de mine este “usor” 🙂 greoaie … 🙂
-
02.09.2015 at 10:43 PM #5134
Am trimis-o deja pe emailul tau….:)
-
-
03.09.2015 at 12:30 AM #5135
Multumesc de raspunsuri.
Nu stiam ca este interzisa camparea in delta…
La intoarcerea din zona sper sa am cateva poze sa adaug aici.
Fir intins pescarilor si ture frumoase iubitorilor de natura.
-
03.09.2015 at 4:29 AM #5136
Ok Dane, o postez eu. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa o arhivezi. Din “spirit de prevedere”, Forum GDD nu accepta ca atasamente decat fisierele “clasice” (*.jpg, *.doc, etc … )
In atasament este prezentata “urma” GPX furnizata de Dan, de la Tulcea (Tudor Vladimirescu) la Chilia Veche.
Cu multumiri,
Pupezica
Attachments:
-
03.09.2015 at 4:30 AM #5138
@ Pya01 : Asteptam detalii “proaspete” din zona Bratului Tataru …
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.