Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur

Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur

Tagged: ape mici

• This topic has 4 replies, 3 voices, and was last updated 8 years, 5 months ago by PINGUPINGU.
Log In Register Lost Password
Viewing 4 reply threads
  • Author
      PINGUPINGU
      Participant
      Registered On: 20.06.2014
      Topics: 11
      Replies: 21

Salutare barcagii.
      Revin cu cateva informatii din ultima mea tura in Delta, facuta chiar saptamana asta, pe ape foarte mici.
      Tura 2-a
      Dunavatul de jos- Chilia Veche
      Peroada 5-10 august 2017
      Traseul: Dunavatul de jos- Canal Lipovenilor-Canal Dranov- Bratul Sf Gheorghe- Canalul Uzlina- Lacul Isaacul Mic- Lacul Isaac- Canalul Isaac- Litcov- Canal Caraorman- Bratul Sulina- Dunarea Veche- Mila 23- Canal Visina-Canal Stipoc ( retur)- Canal Eracle- Garla lui Iacob-Canal Iacob-Canal Stipoc-Centura Veche a Chiliei-Chilia Veche
      Intoarcerea pe acelasi traseu.
      Cateva informatii care cred ca merita amintite:
      – Dunarea era foarte scazuta- 53 cm la Tulcea ( 88 la intoarcere)- multe zone cu apa foarte mica ( eu am un pescaj ce 40 cm)-amintesc aici canalul de acces in Lipovenilor dinspre Dunavat, iesirea din canalul Uzlina in lacul Isaacul Mic (portiune semnalizata si pe harta GDD), ultima portiune din garla lui Iacob inainte de intersectia cu canalul Stipoc- bancuri de nisip/bariere de mal
      – Piatra Uzlinei ( despre care vorbeam in postarea precedenta nu mai exista)- am intrebat localnicii si mi-au confirmat ca a fost dragata in toamna trecuta
      – Tot localnicii din Uzlina mi-au spus ca a fost dragat si canalul Lung- Malafeica care scurteaza sensibil accesul dinspre Litcov in Bratul Sulina- din pacate, din cauza apelor mici nu m-am aventurat pe el si nu pot confirma personal daca intradevar a fost dragat
      – Canalul Stipoc intre Visina si garla lui Iacob are foarte multa vegetatie si se infunda ( aproximativ 1,5 km de intersectia cu garla lui Iacob). Canalul este blocat de o sicana de 3 copaci cazuti si infundat complet. Nu cred ca pe ape mai mari ai putea trece peste sicana. A trebuit sa renunt si sa ma intorc la Mila 23.
      – Centura veche a Chiliei are 4 sicane periculoase- copaci cazuti in apa si care pe ape mici ( asa cum am avut eu) erau perfect vizibili dar in mod sigur pe ape mari ar fi fost ascunsi la 20-30 cm sub apa; Se afla pe ultima portiune a canalului , linia dreapta de dinainte de a ajunge la podul rutier; sunt 4 sicane , toate pe malul de vest al canalului- pe ape mari recomand tranzitul tinand malul estic, dincolo de axul canalului
      – Foarte binevenita initiativa primariei din Chilia Veche de a construi un ponton public civilizat unde sa poti opri- eu nu stiam ca exista, a fost o surpriza foarte placuta
      – Am vrut la intoarcere sa intru pe Lacurile Babina si Matita insa mai multi localnici mi-au spus ca sunt foarte greu accesibile pe ape mici din cauza vegetatiei foarte abundente.
      – O ultima remarca- din cauza apelor foarte scazute nu am putut lansa la Murighiol asa cum as fi vrut- rampele erau de nefolosit; in schimb rampa publica de la Dunavatzul de jos a fost ok, bazinul este foarte adanc chiar si pe ape mici.
      Salutare si ture frumoase tuturor

Pingu

• 18.08.2017 at 11:24 AM #8466
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Salutare Pingu. Bravo, faina tura !!!

Foarte interesante datele culese de tine. Delta pe ape mici pune intr-adevar probleme serioase. Am insa cateva chestiuni de adaugat / comentat / intrebat 🙂

1. O alternativa pentru lasarea barcii la apa, mult mai buna in opinia mea decat la Murighiol, este in Mahmudia. Desi nici aici rampa nu este construita corespunzator iar spatiul de manevra este destul de limitat.

2. In Dunavat nu am dat barca la apa niciodata, asa ca nu stiu cum este. Mai mult, nu am fost in Dunavat decat pe sosea, asa ca nu stiu legatura / legaturile pe apa. Stiu insa de la un prieten bun si serios (Tibi) ca el recomanda accesul in Dunavat pe ape mici pe Lacul Barcaz.

3. Despre traseu si denumiri :

Dunavatul de Jos- Canalul Lipovenilor – Canalul Dranov – Bratul Sf. Gheorghe – Canalul Uzlina – Lacul Isaacul Mic – Lacul Isaac- Canalul Isaac- Litcov- Canalul Caraorman – Bratul Sulina – Dunarea Veche – Mila 23 – Canalul Visina – Canalul Stipoc (retur) – Canalul Eracle – Garla lui Iacob – Canalul Iacob – Canalul Stipoc – Centura Veche a Chiliei – Chilia Veche

a). Nu inteleg cum ai iesit de pe Canalul Lipovenilor pe Canalul Dranov. Cred ca s-a strecurat o eroare 🙂 si este vb de marele Canal Dunavat.

NOTA : Legat de iesirea pe Dunare de pe Canalul Dranov, pe ultima portiune a canalului (cea impadurita), apa este extrem de mica (0.5 m pe asemenea cote).

b). Lacul Isaacul Mic – banuiesc ca te referi la Lacul Uzlina. Personal, nu am gasit pe nici o harta, incepand cu Harta Militara Ruseasca 1:25.000 din 1963, aceasta denumire. Mai mult, fiind interesat de toponimia Deltei, intreb : ai intalnit vreundeva aceasta denumire ? Iarasi, pe toate hartile, atat in romana cat si in rusa, Lacul Isac era ortografiat cu un singur “a”, cu varianta “Isacova”. Iarasi intreb, ai intalnit undeva aceasta denumire ortografiata cu “aa” ?

c). Varianta cea mai sigura pe ape mici de iesire de pe Litcov spre Bratul Sulina este pe Canalul Ceamurlia, pe prima ramura intalnita in cale in sensul tau de mers (de la vest la est) a “Y”-ului de pe Ceamurlia. Canalul Ceamurlia are apa indiferent de cata apelor Dunarii de la Tulcea (cca 2.0 m). Alegand aceasta varianta scuteai niste benzina 🙂 .

d.) Legat de “zona” Mila 23… Mergand amonte spre Mila 23, catre vest, ai pe mana dreapta 3 intrari pana la intrarea pe Garla Sontea Veche :

Intrarea 21 – Canalul Eracle

Intrarea 22 – Canalul Virsana (sau Visina)

Intrarea 23 – Canalul Catavaia

Pe care dintre ele ai intrat prima data, inainte de a face retour ? La cum descrii traseul, eu presupun ca ai intrat pe Intrarea 23 – Canalul Catavaia care te-a scos direct pe Stipoc. Daca ai fi intrat pe Intrarea 22 – Canalul Virsina (Visina), ai fi dat de un ghiol (Ghiolul Virsina) cu apa fff mica si nu prea cred ca-l puteai trece sa ajungi pe Stipoc.

NOTA : Am reusit de mai multe ori, ce-i drept mai de mult si pe ape mari ( + 364 cm, cota apelor Dunarii masurata in Portul Tulcea), trecerea din Delta de Vest in Delta de Nord prin Japse. Traseul urmat poate fi vizualizat aici :

Tura in Delta 04.05.2013 – Mega-tura: Trecerea din Delta de Nord in Delta de Vest prin japste

In aceeasi tura se vede si incercarea de a parcurge de la est spre vest Stipocul si zona / punctul in care acesta este blocat “iremediabil” 🙂 . Dupa cum se vede , punctul in care Stipocul este blocat se afla LA EST de intersectia cu Canalul Catavaia, insa zona dintre Canalul Virsina (Visina) la vest si Centura Estica a Chiliei la est se putea / se poate parcurge.

Cred / sper ca aceasta “zona” ar merita detaliata.

e). Canalul Iacob – iarasi o problema de toponimie. Eu nu am intalnit nicaieri aceasta denumire. Daca are “fundament”, te rog sa detaliezi. Este vb despre Canalul de Legatura dintre Garla lui Iacob si Stipoc (la nord).

f). Iar toponimia, bat-o-ar vina 🙂 : Centura Veche a Chiliei. Este drept, eu am “inventat” denumirea “Centura Vestica a Chiliei”, spre a se deosebi de Centura Estica a Chiliei. Prima este denumita de localnici “Canalul Pardina”, in amintirea “the good old times”, cand Canalul Pardina traversa de la est la vest Polderul Pardina devenit azi agricol Centura Vestica a Chiliei inconjoara Campurile Chiliei spre est si este denumita de localnici “Canalul Magistral”.

Despre care este vb ? pe care “Centura” ai mers ? Eu zic ca ai mers pe Centura Vestica a Chiliei, alias Canalul Pardina. Treaba cu “sicanele” este perfect normala intru-cat canalul are padure numai pe mana stanga (vest) pe sensul tau de mers.

Inca o data, BRAVO. Pe langa faptul ca ai furnizat / contribuit cu date importante ACTUALE, ai facut o TURA FAINA.

• 18.08.2017 at 5:57 PM #8471
      PINGUPINGU
      Participant

Salutare Pupezica, salutare barcagii

multumesc pentru aprecieri
      asa este, am scris repede si s-au strecurat cateva inadvertente si erori in postarea mea, revin punct cu punct mai jos
      1. Lansarea de la Mahmudia- nu stiu, nu am lansat pana acum de acolo, eu am o barca de 7 m lungime pe 2,5 si are un pescaj de 40 de cm la aprox 3 tone… am nevoie minimum 60 cm de apa si rampa betonata bine sub luciul apei
      2. recomand rampa de la Dunavatul de jos, am lansat de multe ori de acolo, pe ape mari sau mici, am cateva argumente in sprijinul acestei optiuni:rampa este publica, se afla la capatul soselei Murighiol-Dunavat, este foarte lata ( apreciez ca are cca 5 m latime) si este betonata bine sub luciul apei, are un bazin foarte adanc ( la cota de 53 cm la Tulcea apreciez ca bazinul avea peste 1,5 m adancime), are mai multe pontoane ( publice sau private) unde barca odata lansata poate fi pregatita pentru tura si nu in ultimul rand o parcare publica mare, in imediata vecinatate a rampei unde incap usor 4-5 masini si peridocurile respective; exista si o parcare privata dar eu de fiecare data am lasat masina in parcarea publica si nu am avut nici o problema
      Iesirea din bazin este foarte simpla, pe un canal scurt de cca 20-30 de metri se ajunge in canalul – centura al satului Dunavatul de Jos (atentie, pe ape mici se tine firul canalului) si navigand spre sud se ajunge in Canalul Lipovenilor si apoi spre Est in canalul Dunavat.
      Am folosit si eu odata iesirea prin Lacul Barcaz in Canalul Lipovenilor dar doar pe ape mari sau medii, cred ca pe ape mici e mai bine de evitat

3. Despre traseu si denumiri
      a) asa este, am scris gresit, nu este Canalul Dranov ci Dunavat
      b) Lacul Isaacul Mic- da, este vorba despre Lacul Uzlina; denumirea de “Isaacul Mic” am auzit-o la un localnic din Uzlina, iar pe Google Maps figureaza ca lacul Isaccel;
      c) Da, asa este, m-am gandit sa intru pe Ceamurlia si sa scurtez putin drumul dar mi s-a parut ca avea foarte multa vegetatie la luciul apei si mi-a fost frica sa nu mi se infunde sorbul de la circuitul de racire ( am avut multe probleme cu sorbul, a trebuit de mai multe ori sa ma opresc si sa l desfund cu aer comprimat) asa ca am preferat sa ocolesc pe Crisan (Caraorman) care era cristal
      d) de la Mila 23 am intrat pe Lideanca si am urcat pe Visina pana in Stipoc si apoi pe Stipoc spre est; zona avea apa destula in ciuda apelor mici la Tulcea dar si vegetatie de suprafata; am depasit intersectia cu canalul Varsana si (apreciez) la jumatatea distantei dintre aceasta intersectie si intersectia cu prelungirea Canalului Eracle, m-am infundat; din pacate, preocupat sa manevrez si sa intorc atat cat mai aveam loc , nu am salvat coorodatele gps ale blocajului; era vorba de 3 copaci care blocau canalul plus foarte multa vegetatie infundata ; apreciez ca pe ape mici nu se poate trece, poate pe ape mari , cu o barca mai mica si cu putin noroc
      e) Canalul Iacob- asa apare pe Google Maps, pe ViewRager este numit Canal Brahova; in prelungirea canalului Eracle spre Nord Est este o inlantuire de 2 garle si un canal de cca 2 km lungime, accesibil pe ape mici si care se intersecteaza cu Canalul Stipoc inainte ca acesta sa coteasca spre Nord
      f) am mers pe Centura Vestica a Chiliei si apoi pe bratul Tataru pana la Chilia Veche; intradevar, localnicii numeau Centura Vestica canalul Pardina

Am observat si eu o anume “abundenta” de denumiri care sunt folosite pe harti sau aplicatii, in ce ma priveste voi folosi ori denumirile din Harta GDD sau daca nu sunt, din aplicatia ViewRanger

Salutare tuturor si ture linistite

Pingu

• 12.02.2018 at 5:05 PM #8662
      VioVio
      Participant
      Registered On: 04.09.2017
      Topics: 0
      Replies: 1

Salutare tuturor,

Pingu, poti pune coordonatele rampei Murighiol-Dunavat?
      Ai cumva ceva poze?
      Multumesc

• 13.02.2018 at 11:35 PM #8664
      PINGUPINGU
      Participant

Salutare
      Rampa se afla la coordonatele 44.981835, 29.233476
      Ajungi pe strada astfaltata si continua cu o rampa lina, betonata… bazinul rampei este foarte adanc, se poate folosi si pe ape foarte mici ( asta vara nu am putut lansa la Murighiol , canalul era aproape secat, dar la Dunavat am lansat ( si am recuperat) fara probleme… este o rampa publica, alaturi este un parking destul de generos, in ultimii 3 ani am lansat acolo si am lasat masina fara probleme

• This reply was modified 8 years, 5 months ago by PINGUPINGU.
      Attachments:
      1. IMG_53211.png

2. IMG_5320.png

3. IMG_5321.png

• Author
Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

− 1 = five

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas