Tura lui Ilie cu kaiacul – de pe Litcov la Sulina
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Tura lui Ilie cu kaiacul – de pe Litcov la Sulina
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by
Ilie.
-
AuthorPosts
-
-
23.07.2014 at 8:31 PM #3797
Salut!
As dori sa-mi recomanzi un traseu practicabil cu caiacul de la intersectia canalului Crisan cu Litcov pana la Sulina. Initial m-am gandit la varianta Canalul Vatafu Imputita, dar am citit ca sunt mai multe blocaje de plauri. As dori sa merg la inceputul lunii august.
Multumesc anticipat. -
24.07.2014 at 12:51 PM #3798
Salut!
As dori sa-mi recomanzi un traseu practicabil cu caiacul de la intersectia canalului Crisan cu Litcov pana la Sulina. Initial m-am gandit la varianta Canalul Vatafu Imputita, dar am citit ca sunt mai multe blocaje de plauri. As dori sa merg la inceputul lunii august.
Multumesc anticipat.Buna Ilie si bine ai venit pe Forum GDD !!!
Am considerat subiectul expus de tine ca fiind important, asa ca am mutat intrebarea ta intr-un topic separat. Acum sa o luam pe rand…
Sunt mai multe posibilitati TEORETICE de a ajunge din Canalul Crisan la Sulina si iti voi povesti cate ceva despre fiecare.
1. Varianta cea mai nordica este : Canalul Crisan – intrare in Lacul Iacub – traversarea INTREGULUI lac Iacub spre nord – iesirea din Lacul Iacub spre E – orientarea spre N (stanga in sensul tau de mers) la iesirea intr-un canal perpendicular pe iesirea din lac – la prima intersectie cu un canal pe mana dreapta (E) se intra pe acesta si se coboara spre sud (acest canal se numeste Garla Macovei) – se lasa pe mana stanga (E) intrarea in Lacul Bondarului – la prima intersectie cu un canal pe mana stanga se intra pe acesta spre E (acest canal este Litcov-Imputita – se tine acest canal spre E pana la intersectia cu Garla Vatafului – se prinde Garla Vatafului spre N si se iese in Bratul Sulina.
Din acel moment traseul continua pe Bratul Sulina spre E pana in Orasul Sulina.
Am avut o tentativa de parcurgere a acestui traseu in Tura in Delta 08.04.2012 – Prizonieri pe Lacul Iacub, esuata din pacate din cauza plaurilor.
Insa, in Tura in Delta 07.05.2013 – Hypertura de Sarbatoare – Delta de Nord si Golful Musura am reusit sa parcurg acest traseu in sens invers. Este adevarat ca am “tocat” ceva plauri, dar mi-a iesit.
2. Varianta de mijloc, in fapt Canalul Vatafu-Imputita, am parcurs-o cu succes si fara dificultati majore, de la V la E, pana putin dupa intersectia cu Canalul Bursuca, unde apare un blocaj complet, in Tura in Delta 11.05.2014 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita. Canalul Bursuca te scoate in siguranta chiar la intrarea in Orasul Sulina, intr-un punct numit “La Macara”.
3. Varianta de S – Canalul Rosu-Imputita este blocata complet la trecerea din Lacul Puiu in Lacul Rosu.
-
24.07.2014 at 7:47 PM #3801
multam fain pentru iformatiile foarte utile
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.