Tura iunie 2021
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Tura iunie 2021
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 5 years ago by
PINGU.
-
AuthorPosts
-
-
02.07.2021 at 7:15 PM #8728
Dupa o pauza destul de lunga, de mai bine de 3 ani, am revenit in Delta, intr-o tura substantiala pe care o planuiam de mai multa vreme. Am vrut sa vizitez de data asta Delta Centrala si partea de Nord. Traseul a fost urmatorul: am lansat la Lunca-la Pensiunea Parmac ( multumiri si aici pentru rampa de buna calitate , fara ea, as fi avut sigur probleme cu barca mea de 7 m si 2 tone jumatate) am traversat Golovita si Razimul si am intrat in Delta prin Canalul Mustaca, am urcat spre nord pe canalul Cocos si apoi pe Dunavat pana in Dunavatul de jos unde am ramas la ancora peste noapte. A doua zi am iesit in Bratul Sfantu Gheorghe si am intrat pe Canalul Perivolovca (Atentie- desi apele erau foarte mari la Tulcea, peste 250 cm, intrarea pe Perivolovca dinspre vest, pe bratul vechi Sfantu Gheorghe s-a dovedit grea, cu adancimi foarte mici, de 30-35 cm la sonar!!!!); Odata intrat pe Perivolovca, nu au existat probleme de adancime dar am dat peste 3 sicane cu copaci prabusiti, dintre care ultima, pe sensul de mers spre Nord, foarte grea, un zigzag strans printre 3 copaci cazuti intercalat, in apa. Odata depasita aceasta zona, canalul continua minunat spre nord, largindu-se spectaculos; am vizitat lacul Gorgocel si am continuat drumul pana la intersectia cu Litcov si apoi mai departe, spre vest, continuand pe Filat si iesind fara probleme in Bratul Sfantu Gheorghe si cu pauza de noapte la Mahmudia, agatat de un ponton de ocazie. A treia zi am traversat Bratul Sfantu Gheorghe si am intrat pe canalul Carasuhat; toata zona adiacenta, renaturata era complet inundata si plina de stoluri masive de pelicani, dovada ca natura si a reintrat in drepturi; canalul generos, adanc, continua lejer spre nord pana la intersectia cu Litcov, pe care am luat-o spre vest pana la iesirea finala din Sfantu Gheorghe; am continuat dincolo de gura canalului Sulina si am intrat pe canalul Mila 36 pe care am mers pana la intersectia cu Sontea veche si apoi spre est, inserarea prinzandu-ma in aproprierea canalului Candura. A treia zi am urcat Candura si am patruns pe Lacul Nebunu incercand sa ies pe partea opusa, estica , din nou in Sontea veche; din pacate trecerea este blocata cu copaci cazuti in canal; am fost nevoit sa fac cale intoarsa si am continuat spre est pe Sontea si apoi pe canalul Olguta pana in Sulina veche; am depasit Mila 23 si am intrat pe Eracle si mai departe spre nord pe canalul Stipoc pana in Bratul Chilia, oprind la pontonul Chilia Veche; intentionam sa cobor spre Periprava si apoi spre sud pe Sulimanca si Merheiul Mic la Letea; mai multi localnici m au sfatuit sa nu incerc pentru ca , spuneau ei, dupa recentele furtuni, canalul Sulimanca ar fi blocat spre iesirea din Merhei de mai multi copaci prabusiti temeinic in apa; asa ca am luat o inapoi pe Stipoc si am oprit pe seara la Pensiunea Mateescu, un loc minunat unde de altfel, am stat inca doua zile; am plecat spre Sud, pe Stipoc si am coborat Bratul Sulina veche si am luat-o pe Crisan si Ceamurlia din nou in Litcov si canalul Isaac, pe lacul Isaac spre Uzlina; ajuns in Sfantu Gheorghe am revenit pe Dunavat si Cocos inapoi in Mustaca; seara m a prins la gura canalului spre Razim dar din pacate lacul era montat si am renuntat la traversare, inoptand agatat de un copac pe Mustaca; a doua zi, in zori , am intrat pe Razim si l-am traversat si spre pranz am ajuns inapoi la Lunca. In total tura a fost de aprox 350 km. Adaug cateva poze facute pe drum in ordinea povestirii.
-
10.07.2021 at 10:50 AM #8729
Salutari !
Ma bucur ca dupa atata pauza cineva a trezit forumul povestind o tura frumoasa.
La mai multe ture -
10.07.2021 at 3:09 PM #8730
Multumesc, George! Sper ca si alti colegi sa posteze pentru ca acest grup sa mearga mai departe. Ceea ce a facut Pupezica aici e uluitor si nu cred ca exista altceva asemanator pe net! E cheia Deltei. Ar fi pacat sa se rataceasca, asa ca invit toata lumea care umbla in Delta si care apartine grupului sa continue sa posteze, sa updateze informatiile Ghidului, spre binele tututor. Ape adanci si linistite!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.