Traseu C. Erenciuc – L. Erenciuc – L. Puiu pe ape mici, pentru Adygyb
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu C. Erenciuc – L. Erenciuc – L. Puiu pe ape mici, pentru Adygyb
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 12 years ago by
adygyb.
-
AuthorPosts
-
-
09.07.2014 at 12:51 PM #3714
Colegul nostru de pe Forum GDD – Adygyb – a postat o intrebare legata de traseul Dunare – Canalul Erenciuc – Lacul Erenciuc – Canalul Mocansca – Lacul Puiu, pe ape mici:
Quote from adygyb on September 4, 2013, 13:32
Deocamdata sunt la faza de prospectari…Inclin spre Sf Gheorghe zona intrarii in lacul Erenciuc dar strang informatii despre toate zonele in care se poate prinde ceva.Apropos,se poate merge-la cotele astea- pe Erenciuc si apoi pe canal Mocansa spre lacul Puiu?Pescaj sa zicem un 0.7-0.8..Ma gandesc la o repliere in cazul in care nu trage pestele in zona pe care o vizez…
Oricum tinem legatura si poate ne intersectam…
Am raspuns pe acel post – Iesirile din Delta in Lacul Razelm – dar, din ratiuni de “consolidare a informatiei, am afisat intrebarea si acum afisez raspunsul meu intr-un topic nou , denumit “corespunzator” :
Quote from Pupezica on September 4, 2013, 13:32
Raspund la aceste intrebari sub “rezerva”, in sensul ca anul acesta nu am fost pe-acolo, ma voi referi numai la obstacolele cunoscute si considerate “clasice”. Acum detaliez…
1. Intrarea pe Canalul Erenciuc se face din Dunare, din dreptul celebrei insulite. Daca ai grija sa nu fie vreo noua intinsura, intrarea se poate parcurge fara probleme. Am parcurs-o anul trecut pe cote mici (16.08.2012 + 84 cm la Tulcea) cu “barcuta” Diana de 8.5 m, 350 CP si pescaj… 0.98 m !!! in TURA IN DELTA 16.08.2012 INREGISTRATA DE PUPEZICA – “Incalzirea” pentru “Inconjurul Deltei Dunarii … in 3 zile” cu Diana (pescaj 0.98 m !!! ) http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=3062.
2. Dupa stiinta mea, apa pe Canalul Erenciuc are cam 1 – 1.5 m pe cote asa de mici ca acum.
3. Canalul Erenciuc are un singur obstacol “clasic” : o mare buturuga submersata pe ape mari, acum perfect vizibila, catre malul stang in sensul tau de mers, situata la limita primei patrimi de latime a canalului, de la stanga la dreapta.

4. Intrarea in Lacul Erenciuc are senal. Este o zona cu apa mai mica, dar pe centru apa are cel putin 1 m. Stanga – dreapta de obicei este covor de nuferi galbeni.
5. Lacul Erenciuc are apa, minim 2 m peste tot, indiferent de cota, pana langa maluri. Daca vei avea curiozitatea sa infigi un ghiondir lung, sa vezi cum ies bule de gaz din malul de pe fundul lacului, nerascolit de mii de ani !!!
6. Adancimea scade spre capatul nordic al lacului, dar zona este bine marcata de nuferi si nu are senal.
7. Canalul Mocansca are apa, in opinia mea peste 1.5 m pe ape mici, insa… are obstacole. Obstacolele sunt salcii prabusite de-a latul canalului, care insa nu blocheaza complet trecerea. Eu am reusit sa trec cu un “monstru” de 8.5 m… Daca nu a aparut ceva nou, cred ca te descurci. Daca nu, te intorci fara probleme. Din descrierea mea se vede ca nu ai obstacole in spate, catre Dunare.
8. Lacul Puiu are apa suficienta – cca 2m. Iesirea catre Caraorman / Crisan sigur este deblocata de caraormaneni.
9. Ai grija la plase, caraormanenii nu sunt cei mai draguti oameni daca le tai plasele.
10. … Fir intins !!! 🙂 🙂 🙂
-
09.07.2014 at 12:53 PM #3715
Multumesc mult pentru informatiile detaliate ! Voi tine cont de ele…
Toate cele bune!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.