Taxe pe Chilia
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Taxe pe Chilia
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 12 years ago by
Alex1958.
-
AuthorPosts
-
-
22.07.2014 at 6:49 AM #3784
Un coleg de-al nostru, utilizator de GDD, mi-a adresat urmatoarea intrebare la care nu cunosc raspunsul complet, intru-cat nu sunt pescar… Intrebarea a fost pusa sub forma de “comment” pe pagina Harta detaliata a Deltei Dunarii.
multumesc mult chiar ma pregatesc de delta bratul Chilia, si nu eram sigur cum sa ajung, acuma stiu.
Ce ma mai intereseza si daca imi puteti spune, de unde pana unde nu se plateste taxa pe bratul Chilia.
Ce stiu eu este ca pe Bratul Cernovca se plateste o taxa de 50 lei / zi pentru pescuit. Ii rog pe colegii mai experimentati sa ma ajute cu date suplimentare pentru formularea unui raspuns corect.
-
23.07.2014 at 8:47 AM #3788
Intru-cat nu am primit date suplimentare, completez cu ceea ce stiu eu :
1. Dupa stiinta mea, care nu sunt pescar, pescuitul pe Bratul Chilia este “la liber”, cu conditia de a avea taxa de intrare in Delta, platita la ARBDD in Tulcea. Programul de functionare al acestei minunate institutii nu-l stiu, dar se poate consulta site-ul lor.
2. Aval fata de Chilia Veche, Bratul Chilia lasa spre sud doua brate “secundare”, Bratul Cernovca si Bratul Babina-Cernovca. Aici pescuitul, din cate am inteles, este cu taxa. Tot asa, din auzite, taxa este de 50 lei / zi.
3. Amonte fata de Chilia Veche, Bratul Chilia lasa spre sud un alt brat “secundar” – Bratul Tataru. Si aici, dupa stiinta mea, pescuitul este la liber.
-
23.07.2014 at 1:34 PM #3795
Salut iubitori ai Deltei!
Pescuitul pe Bratul Chilia in aval de pichetul PF este concesionat de ARBDD firmei Raduta Sporting Tours.
Zona concesionata: “Zona Brat Chilia km 40-0 include bratele Babina, si Cernovca, ostroavele Babina si Cernovca, Bratul Musura pana la varsarea sa in golful Musura, canalul de centura al amenajarii piscicole Popina, canalele Cardon, Sondei si Sfistofca.”
Taxa este de 50 lei pe zi dar mai frustrant este ca ARBDD informeaza oficial ca Concesionarul “a primit dreptul de a valorifica resursa piscicola a zonei pe segmentul de pescuit comercial si pe segmentul de pescuit sportiv. Activitatea de pescuit sportiv se practica in baza contractului de concesiune, a actelor
de reglementare emise de ARBDD, in conditiile legii, in baza regulamentului propriu.”
Regulamentul propriu nu este publicat nicaieri si inseamna de fapt “cum vrea muschii d-lui Raduta”.
Exemple:
Paznicii, care la o adica pot deveni agresivi, nu iti permit sa pescuiesti pe bratul Babina -ca aici e locul d-lui Raduta.
Anul trecut “regulamentul propriu” includea: pescuitul se efectueaza de la rasaritul la apusul soarelui, in regimul C&R cu maxim 4 lansete cu un singur ac si plumb pierdut. La rapitor, pe teritoriul concesiunii numai cu artificiale.
Anul asta n-am fost si nici nu ma duc!
Fire intinse!
-
-
23.07.2014 at 9:24 AM #3789
Multumesc mult de informati, binenteles ca voi acita la Tulcea toate taxele, permis pescuit, intrare in delta ,salupa si Pg, vin in fiecare ani in delta de 30 de ani, insa nu am fost doar odata pe bratul Chilia cu masina (odata si ultima data cu masina) Multumesc mult inca odata pentru informati
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.