Pescuitul … cu masina in Delta Dunarii
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Pescuitul … cu masina in Delta Dunarii
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 11 years ago by
Alex1958.
-
AuthorPosts
-
-
22.07.2015 at 2:19 PM #4750
Stiu inca de la inceput ca voi fi foarte contestat pentru acest topic. Insa, avand in vedere intrebarile cititorilor si interesul sporit pentru acest subiect, consider ca este de interes a public putinele informatii pe care le detin.
Pe data de 22.07.2015, colegul nostru Radu imi scia pe mail :
Buna
Ma numesc Radu si de cand am descoperit ghidul deltei am devenit fan.
Sunt pescar de feeder si iubitor de natura. In ultimii ani am reusit sa evadez de cateva ori in scurte escapade in Delta. Am inceput sa economisesc pentru un caiac dar mai am de asteptat. Pana atunci ma multumesc sa campez in locurile unde este acces auto.
Anul acesta la inceputul lui august am cateva zile libere pe care vreau sa le petrec in natura.
In afara de Mahmudia – bratul mort nu cunosc alte locuri. Ti-as fi recunoscator daca mi-ai face cateva recomandari.
Daca e posibil as dori acces la harta deltei in format electronic.
O zi frumoasa !
Radu -
22.07.2015 at 2:22 PM #4751
Sa incepem cu sfarsitul … Harta Detaliata a Deltei Dunarii :
Stimate Domnule Radu …,
In primul rand va multumesc pentru aprecieri si imi cer scuze pentru delay – ul cu care v-am raspuns.
Harta Detaliata a Deltei Dunarii a fost realizata de mine prin efort propriu de documentare, utilizand ca si “baza” informatiile incomplete existente pe OSM – Open Street Map. Desi am incercat in repetate randuri sa-mi clarific problematica de copyright cu cei de la OSM, nu am reusit acest lucru pana in prezent. Ca urmare, am decis sa procedez exact ca si ei : sa “expun” Harta Detaliata a Deltei Dunarii spre consultare for free, pe Net, fara a o distribui, edita sau comercializa, nici in format “hartie”, nici in format digital.
In schimb, va pot pune la dispozitie Harta Deltei Dunarii a Domnului Profesor Petre Gastescu, realizata in 1983. Evident, nu este atat de detaliata ca si harta mea, insa constituie o foarte buna baza de plecare pentru proiectarea unei ture sau pentru identificarea grindurilor. Harta Deltei Dunarii este scanata in 4 sectiuni, fiind alcatuita din 4 fisiere de mari dimensiuni, posibil a fi transmisa in 4 mailuri consecutive. Daca va intereseaza aceasta harta, va rog sa-mi trimiteti un mail in acest sens.
Pentru explicatii suplimentare / date / detalii privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii, va astept pe Forum GDD. Daca aveti dificultati in ceea ce priveste crearea contului, respectiv initierea unui topic nou, nu ezitati sa ma contactati pe mail.
Cu stima,
Pupezica
-
This reply was modified 11 years ago by
Pupezica.
-
This reply was modified 11 years ago by
-
22.07.2015 at 2:48 PM #4753
Preluand in mod abuziv cateva considerente ale pescarilor publicate pe alte forumuri, fac o mica sinteza :
1. Apele sunt fff mici, nu se poate pescui stationar altundeva decat pe bratele Dunarii.
2. Accesul cu masina este “de doua feluri” : cu bac sau fara bac.A. Accesul auto fara bac :
Venind pe drumul E87 dinspre Constanta sau dinspre Slobozia, intram in Tulcea. Stanga – dreapta avem doua benzinarii : pe stanga un Petrom, pe dreapta un Lukoil. Facand dreapta, ajungem pe un drum ba asfaltat , ba pietruit care ne scoate intr-o intersectie de tip “T” : facand la stanga ajungem la un monument – Bariera Mahmudiei – de unde facand dreapta pe prima bretea intram pe drumul 222C. Acest drum duce in Delta Dunarii.
Rand pe rand se perinda sub ochii nostri localitatile Malcoci, Nufaru, Victoria, Bestepe si Mahmudia, toate fiind “porti” de intrare in Delta.
Intrarea in Mahmudia se lasa pe stanga dintr-un giratoriu, de unde drumul conduce pe asfalt catre Murighiol, Dunavatu de Sus si Dunavatu de Jos. Asfaltul se termina insa temerararii pot continua oarecum off-road pana la intersectia Canalului Lipovenilor cu Canalul Dunavat. Acolo se termina “lumea dezlantuita” a masinilior.
B. Accesul auto cu bac :
Din Tulcea se poate lua bacul pana in Tudor Vladimirescu – un cartier al Tulcei situat pe celalalt mal al fluviului. De aici drumul – mai bine zis “drumul” – 222N te conduce in comunele Ceatalchioi, Pardina si de acolo spre Chilia Veche, pana la intersectia cu Bratul Tataru, unde deasemenea exista un fel de bac, improvizat, fara orar clar de functionare.
Coborand pe Dunare – Bratul Sfantu Gheorghe pana in Mahmudia, intalnim un bac, tot improvizat, care ne traverseaza fluviul. Urmand drumuri de tara care strabat Polderul Agricol, putem ajunge cu masina pana pe malul Litcovului, fiind marginiti la vest de intersectia cu Canalul Filat.
-
22.07.2015 at 3:56 PM #4755
Salut prieteni!
De dragul rigorii, trebuie sa informam doritorii ca mai este un bac la Nufaru / Ilganii de Jos care te scoate in DC 2 pe care poti merge pe malul Bratului Sulina pana la Gorgova.
Nu am facut niciodata drumul asta dar folclorul spune ca e jalnic.
Deasemenea este cred bine sa-l prevenim pe Radu ca este interzisa camparea in cort in DD in afara zonelor de campare amenajate, care nefiind-cam lipsesc! Risca o amenda de la ARBDD, politie de frontiera etc. Poate dormi in masina sau monta/strange cortul in fiecare zi. Amenda o ia sigur daca in tabara sunt aruncate gunoaie aiurea. In ultima vreme sunt semnalate controale frecvente la tabara, pestele retinut si permise.
Accesul se face pe baza de permis de acces eliberat de ARBDD (auto + persoane) iar pescuitul pe baza permisului de pescuit emis tot de ARBDD
Fire intinse!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.