Pelicanul maro … ???
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by .
Viewing 2 reply threads
Viewing 2 reply threads
- You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Fauna si Flora din Delta Dunarii › Pelicanul maro … ???
In timpul Turei in Delta 08.09.2013 – Dor de ape leganate pe Sonti nesfarsite… am oprit la intrarea pe Lacul Nebunu, dinspre Sontea.
Pe Nebunu erau puzderie de pasari… practic tot lacul era alb !!! Toate speciile posibile se hraneal laolalta… Pelicani, cormorani, lebede, pescarusi, egrete mari, egrete mici… si o colonie de “hipopotami” – lopatari.
Distributia lor pe lac era invers proportionala cu lungimea picioarelor 🙂 in sensul ca cele cu picioare lungi erau mai aproape de noi, de intrarea in lac, iar cele cu picioare mai scurte erau catre mijlocul lacului…
La un moment dat, prin cardul de pelicani… am surprins un … PELICAN MARO !!! Pozele nu sunt extraordinare (distanta era fff mare si am folosit atat 50x zoom optic cat si partial zoom-ul digital … ) insa pot da o imagine asupra… Pelicanului Maro …
Eos, rugaminte mare… Ce-i cu… Pelicanul Maro ??? intre atatia frati de-ai lui, albi…

Pelicanul maro din card este un juvenil. Puii de pelican se nasc cu puf de culoare maro, iar pe masura ce cresc isi schimba penajul in alb, incepand cu abdomenul si gusa. Procesul dureaza 3-4 ani, iar ultimele pene maro inlocuite sunt cele de pe spate.
Pelicanul maro din card este un juvenil. Puii de pelican se nasc cu puf de culoare maro, iar pe masura ce cresc isi schimba penajul in alb, incepand cu abdomenul si gusa. Procesul dureaza 3-4 ani, iar ultimele pene maro inlocuite sunt cele de pe spate.
Cu scuze pentru intarziere, multumesc mult pentru explicatii.
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii