Pe jos, intre Sulina si Sfantu Gheorghe
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Pe jos, intre Sulina si Sfantu Gheorghe
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by
neo.
-
AuthorPosts
-
-
03.07.2014 at 2:03 PM #3617
Luna aceasta (n.r. iulie 2013) am primit pe mail si in “comment-urile” de pe Ghidul Deltei Dunarii urmatoarea intrebare adresata de catre un cititor al Ghidului:
… as dori sa fac o traversare, pe jos, intre Sulina si Sfantul Gheorghe, la tarmul Marii Negre.
Am vazut ca exista un obstacol, Garla Imputita, dar nu realizez cum l-as putea trece. Poate imi dati niste sugestii si o schita. Nu am barca pneumatica.
I-am raspuns ca, dat fiind abordarea diferita, adica… “pe pamant”, nu pe apa !!! ma voi gandi inainte de a formula un raspuns.
Momentan am de facut urmatoarele comentarii:
1. Am parcurs de cateva ori (in ambele sensuri) Cordonul Litoral si nu imi aduc aminte sa fi vazut vreo bresa in “digul” estic al canalului.
2. Dupa stiinta mea, desi nu am parcurs acea zona, singura iesire in mare care ar intrerupe “uscatul” este Canalul Sondei.
Daca vreunul dintre cititorii Ghidului detin detalii, ar fi potrivit sa-l ajutam pe “autorul” intrebarii sa-si realizeze cu succes tura indrazneata, postand detaliile in acest topic.
Va multumesc anticipat !!!
-
03.07.2014 at 2:04 PM #3618
Uitandu-ma pe Google Earth, pare ca se vede un drum pe marginea Cordonului Litoral, asa ca ideea lui Iuliutz (coleg forumist de pe Barcaholic.ro) de a “urmari” microbuzul dintre Sulina si Sfantu Gheorghe pare o idee buna…
-
03.07.2014 at 2:07 PM #3619
Un alt coleg forumist de pe Barcaholic, Crocodiludiludilu, care m-a autorizat sa-l citez, a postat urmatoarele informatii cu privire la traseul Sulina – Sfantu’, pe jos:
1. Citat 1 din Crocodiludiludilu de pe Barcaholic
In 2002 am facut pe jos traseul de la Sf. Gh la Sulina, direct pe plaja. Un an mai tarziu au fost si altii: SAND ALONG EXPLORE 2003 http://dordeduca.ro/sandale/proj/
Candva exista un canal care lega lacul Rosulet de mare. In 2002 era astupat cu nisip in zona litorala de nici nu se mai cunostea. La fel si canalul ala din Imputita. In 2010 cand au fost aperle mari in Delta s-au mai spart niste diguri (artificial) si s-au mai facut niste brese pe ici pe colo sa se duca apa si poate atunci sa fi intervenit vre-un utilaj si aici, nu stiu, nu am informatii recente.
2. Citat 2 din Crocodiludiludilu de pe Barcaholic
Iata si o relatare de pe traseu: POVESTIRI DIN DELTA DUNARII
-
07.07.2014 at 9:54 AM #3663
Se pare ca…se poate.Asta-primavara,in mai,cineva a parcurs drumul cu bicicleta. http://www.jurnaldecalator.ro/cu-bicicleta-in-delta-dunarii-primele-impresii/ Ar fi buna o barcuta pneumatica,cea mai mica,cea mai ieftina,cea mai usoara,macar pentru trecerea bagajelor,pentru ca e posibil ca apa sa fie mai mare acum dupa inundatii.Cel mai bine ar fi sa-i intrebati pe localnici.Bafta!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.