Pasarici de apa, necunoscute…
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by .
Viewing 4 reply threads
Viewing 4 reply threads
- You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Fauna si Flora din Delta Dunarii › Pasarici de apa, necunoscute…
Ne ardea dorul de balta. Nu mai fusesem in Delta de 1 saptamana. Ce sa facem ??? Vreme proasta, frig, vant, “autoritatile” anuntau vant crancena …
Poate unul dintre singurele lucruri bune ale prezentei mele pe facebook este… faptul ca mai cunosc oameni !!! 🙂 🙂 🙂 Asa l-am cunoscut virtual si pe domnul Grijincu, fotograf, care ne invita la o tura de fotografie in Delta Neajlovului.
Desi este langa Bucuresti, nu fusesem acolo decat in copilarie. “Mergem in Delta Neajlovului ???”, il intreb eu pe Pilot Sambata dimineata, pe 05.04.2014 … “Mergem, why not ???”, raspunse acesta. Ok, deci… am purces.
Pe langa nagat si piciorong, cele doua posturi de pe GDD, am mai vazut si o serie de pasarici necunoscute. Desi pozele nu sunt extraordinare, il rog pe Eos si pe ceilalti cunoscatori, sa ma ajute la identificare. Multumiri anticipate.

Ai asa: sitari, juvenili de piciorong, rata lingurar si rata caraitoare.
Ai asa: sitari, juvenili de piciorong, rata lingurar si rata caraitoare.
Multumesc Eos ca ai scris si pe GDD. Voi prelua pozele de pe Barcaholic. Poate mi le trimiti pe mail, sa le incarc pe Google, sa aiba rezolutie mai buna ca sa le afisez pe GDD.
rectificare ,nu este vorba de sitar ci de becatina comuna – gallinago gallinago.
sitarul de padure, asa cum este si denumit ,este o pasare de arboret,care la noi este intalnita in pasaj de primavara si toamna , f.rar iarna in locuri neinghetate.exista si sitar de mal,f. rar la noi .
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii