Lacul Nebunu
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 12 years, 1 month ago by .
Viewing 1 reply thread
Viewing 1 reply thread
- You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Lacul Nebunu
In perioada aceasta se poate intra in lacul Nebunu cu o barcuta de aprox 3,5 m cu motor de 50cp?
Quote from Ami on October 28, 2013, 22:22
In perioada aceasta se poate intra in lacul Nebunu cu o barcuta de aprox 3,5 m cu motor de 50cp?
Buna dimineata Ami si ma bucur ca ai spart gheata… in ceea ce priveste Forum GDD !!! 🙂
Ultima data cand am incercat sa intru pe Lacul Nebunu a fost pe data de 08.09.2013. Tura o gasesti aici : Tura in Delta 08.09.2013 – Dor de ape leganate pe Sonti nesfarsite… link, din pacate fara detalii. Cota apelor Dunarii la Tulcea pe data de 08.09.2013 a fost de + 58 cm.
La o asemenea cota, apa la intrarea pe Lacul Nebunu era cat pala vaslei, circa 30 cm.
Acum, la o cota de putin peste + 100 cm la Tulcea, cred ca apa masoara cam 50 cm la intrarea pe lac. Dupa ce depasesti intrarea, Lacul Nebunu se adanceste un pic, adancimea apei estimata de mine pe aceste cote este de circa 0.6 – 0.8 m.
Ca sa concluzionez, DA, se poate intra in lac cu o barcuta mica care calca putin, insa… mi se pare cam mare motorizarea la care faci tu referire pentru o barcuta atat de mica… Sigur … 50 CP ??? Sigur nu faci vreo greseala ??? Nu cumva este vb de 15 CP ???
Intreb aceste lucruri pentru ca :
1. Pe Pupezica (Delta Lux, 5 m, barca destul de grea) eu cam am “supra-motorizare” cu 100 CP
2. Pe barcuta mea gonflabila de la Decathlon eu am un motor de 10 CP si zboara cu 2 persoane. Este adevarat, este barcuta de cauciuc.
Cateva poze luate de la intrarea pe Lacul Nebunu gasesti aici : Pelicanul maro … ???
Pelicanul Maro
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii