Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Intrunire de toamna in Delta 2

Intrunire de toamna in Delta 2

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire de toamna in Delta 2

• This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated 11 years, 9 months ago by Alex1958.
Log In Register Lost Password
Viewing 3 reply threads
  • Author
      republiciirepublicii
      Participant
      Registered On: 19.07.2013
      Topics: 3
      Replies: 82

Salut! Incerc sa convoc cativa barcagii totusi pentru acea intalnire din Delta care a iscat controverse cred neplacute si nedorite de nimeni,iar cu aceasta idee lansata de tine Bogdane incerc pe CP sa vedem cati se inscriu sigur la START.Intrebarea era :mai esti dispus sa participi si sa ne arati Delta de nord? daca da eu multumesc anticipat si daca se poate o sa fac legatura intre tine ca si organizator si forum CP cu doritorii de aventura atat timp cat esti proscris.Cu stima Catalin!

• 22.09.2014 at 2:45 PM #3953
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381
      republicii wrote:

Salut! Incerc sa convoc cativa barcagii totusi pentru acea intalnire din Delta care a iscat controverse cred neplacute si nedorite de nimeni,iar cu aceasta idee lansata de tine Bogdane incerc pe CP sa vedem cati se inscriu sigur la START.Intrebarea era :mai esti dispus sa participi si sa ne arati Delta de nord? daca da eu multumesc anticipat si daca se poate o sa fac legatura intre tine ca si organizator si forum CP cu doritorii de aventura atat timp cat esti proscris.Cu stima Catalin!

Salut Catalin,
      Multumesc si eu pentru cuvintele frumoase, gandurile bune si intentia ta generoasa. Ti-am raspuns pe email.

Stima,

Bogdan

• 09.10.2014 at 10:13 AM #3981
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Am inceput sa “descriu”, atat cat ma pricep … “Intrunirea de toamna“. Enjoy !!! 🙂 🙂 🙂

• 09.10.2014 at 11:51 AM #3982
        Alex1958
        Participant
        Registered On: 12.09.2013
        Replies: 21

Deci pana la urma te-ai dus!
        Iarta-ma pentru ce o sa-ti scriu acum dar asta sunt. Eu nu ma insotesc in Delta si pe munte decat cu oameni foarte bine cunoscuti.
        Pe munte e o chestiune de siguranta pe care mi-au bagat-o in cap cei care m-au educat pentru munte.
        Iar la timpul petrecut in delta (la “data viitoare” visez deindata ce ma intorc de acolo) e prea pretios pentru mine ca sa mi-l risc cu persoane necunoscute. Mai ales ca, nu-i asa, “in vino veritas”. Si cum in delta nu se poate sa nu consumi…, problemele de caracter se accentueaza. Crede-ma ca si aplicand acest principiu tot mi-am luat teapa odata!
        Ma bucur c-ai trecut de socul de pe Barcaholic. Dai inainte ca faci bine!
        Alex

• 09.10.2014 at 5:08 PM #3983
      PupezicaPupezica
      Keymaster

O poveste lunga si complicata …

Alex, ma bucur ca mi-ai scris. Ma bucur de ce mi-ai scris. Fara sa vrei, intr-un fel, mi-ai ridicat mingea la fileu. Cer scuze de pe-acum cititorilor Forum GDD (inclusiv tie care esti CONTRIBUTOR) ca imi deschid (un pic …) sufletul. Am tinut Forum GDD, pana la porcaria de pe Barcaholic si de pe Capcompas, exclusiv pentru discutii “tehnice” despre Delta Dunarii. Nu ne-am povestit vietile, nu ne-am extaziat, atat… am descris Delta Dunarii. Am pus intrebari si am primit raspuns. Dar acum este un pic altceva …

1. In prezent, dupa “contrele” de pe cele doua forumuri cu niste oameni care nu stiu nimic despre nimic, nu mai scriu acolo. Nu este (inca) o hotarare definitiva. Este doar un protest fata de “obtuzitatea” unor oameni care cred ca Delta le apartine si care cred ca stiu “tot” despre Delta. Eu, cu cat stiu mai mult despre Delta, cu atat imi dau seama ca stiu mai putin… Invat asta de la tura la tura. Invat de la contributor la CONTRIBUTOR …

2. Imi asum public 3 greseli pe care le-am facut pe forumuri (Barcaholic si Capcopmpas): (1) Am incercat sa conving cu argumente niste oameni care nu pot fi convinsi intru-cat argumentele nu ajung la ei din varii motive, (2) M-am enervat ca un prost cand trebuia sa folosesc “sintagma” … IGNORE, lucru care ar fi detensionat situatia si (3) Am jignit niste oameni, folosind un joc de cuvinte, care nu a fost inteles. Imi pare rau.

Cuvantul “scelerati”, dupa DEXONLINE inseamna “Persoană vinovată sau socotită capabilă de mari nelegiuiri È™i crime; om mârÈ™av, ticălos, criminal”. Acest cuvant, folosit impreuna cu sintagma “ecologisti”, trebuia sa insemne, in opinia mea, “persoana socotita capabila de mari nelegiuiri” generate de nestiinta de a fi ecologist. Adica … o ironie. Vorbeam despre niste oameni neinstruiti care si-au facut din “crezurile” lor o religie, care au ridicat nestiinta la rang de crez. Un fenomen apropiat Evului Mediu cand, daca un preot (o “autoritate” de pe forumuri) striga “vrajitoare”, toata “gloata” o omora cu pietre, fara sa judece. Acesta a fost protestul meu despre care nu sunt mandru.

3. In aceasta “matrice” ma aflam eu inainte de “Intalnirea de toamna” a Capcompasistilor. Erau niste oameni care “ma contestau”, erau niste oameni care vroiau sa afle de la mine, care vroiau sa vada Delta. Ce i-am scris lui Republicii pe privat ??? Faptuil ca nu stiu daca este oportun sa vin…

4. Liantul si “motivul” participarii mele la “Intrunirea de toamna” a fost Ciby. Ma cunosteam cu el. Strabatusem o jumatate de Delta sa-l cunosc. Si mi-a placut omul. Sfatos, cunoscator, cu experienta, cu memorie de elefant, adaptat perfect Deltei, cu bun simt, intr-un cuvant … un om normal. Un barcagiu pe cinste. El m-a invatat, pas cu pas, Delta de Vest, cea mai complicata zona a Deltei. Si toate conversatiile noastre s-au purtat pe Barcaholic, public, sa invete si altii.

A urmat canalul Solomon. Si multe alte zone ascunse ale Deltei. Toate discutiile cu Ciby au fost publice, purtate pe Barcaholic. Ca oamenii sa vada, sa invete, sa beneficieze de informatia extrem de pretioasa … dar foarte “fada” pe NET.

Ce a urmat ??? Dupa “jignirile” mele, Domnul Admin de pe Barcaholic mi-a inchis definitiv topicul “Barcuta mea gonflabila de la Decathlon”. Un mic “simbol” al descrierii Deltei… Cel mai titrat topic de pe Barcaholic, dupa numarul de “like”uri” si dupa numarul de accesari.

Vali Braconierul a fost mai “bland”. M-a “banat” timp de 30 de zile. Dar nu mi-a “distrus” munca. Aceasta munca de popularizare a Deltei nu era pentru mine, era pentru toti cei care au nevoie de ea. Nu era pentru “talibani”. Era pentru “incepatori” sau “pasionati”.

5. A urmat “Intrunirea de toamna”. Ciby venea. Il luam eu cu masina din Bucuresti. Ce trebuia sa fac ??? Ce ar fi fost bine sa fac ??? Sa ma ascund in spatele tastaturii numai pentru ca 2 – 3 necunoscuti vorbeau “urat” de mine si se simteau “jigniti” de cuvantul “scelerati” numai pentru faptul ca padeleaza sau merg cu motoare mici si si-au facut din asta o religie ???

Sa nu duc niste oameni pasionati de “ape leganate” in Delta de Nord , numai pentru faptul ca 2 – 3 colegi de pe forumuri spumega ? Sa nu mai merg in Delta doar pentru faptul ca “ecologistii” nu sunt de acord cu mine ? “Ecologistii” care stiu despre ecologie cat stiu eu despre NASA si Gauri Negre …

6. Am mers. Am mers sa cunosc oameni normali. Am mers la aceasta “Intrunire de toamna” cu credinta ca nu toti suntem … spune tu ce termen vrei, oricare fiind valabil. Am mers pentru a arata Delta de Nord – partial – unor oameni ca Ciby si nu numai. Am mers la aceasta intrunire cu credinta ca mai exista si oameni normali.

7. Am avut dreptate… Am intalnit in Delta o “brigada” de oameni faini si normali care imi alunga din minte “experienta” de pe Barcaholic si de pe Capcompas. De aceea am mers …

• 14.10.2014 at 7:59 AM #3988
        Alex1958
        Participant
        Registered On: 12.09.2013
        Replies: 21

Salut,
        Ma bucur ca ti-a iesit si tura si experimentul.
        Vreau sa incerc sa-ti explic de ce ai primit contra aia la stradania ta onesta.
        Oamenii te asteptau de ceva vreme. Ai fost un nou venit care s-a bucurat de succes si “veteranii” s-au simtit lezati. Trebuia sa te puna “cu botul pe labe”, eventual sa te reduca la tacere. Ti-au cautat pricina, iar tu, ambalandu-te, le-ai dat apa la moara si au obtinut ceea ce au dorit.
        E ca bancul ala cu semnificatia romaneasca a “Coloanei infinitului”: cum se ridica unul cum il strangem de gat!
        Oricum ar fi, continua ceea ce faci aici!
        In ciuda trend-ului aparent dat de acesti agresivi, vor fi oameni normali care apreciaza ce faci si te vor ajuta cu placere!
        Daca ai drum prin Crisan, cauta-ma, caci voi fi pe acolo de pe 18 o saptamana.
        Toate cele bune!
        Alex

• Author
Viewing 3 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

sixty one − = fifty one

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas