Intrunire de toamna in Delta 2
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire de toamna in Delta 2
- This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated 11 years, 9 months ago by
Alex1958.
-
AuthorPosts
-
-
20.09.2014 at 5:58 PM #3951
Salut! Incerc sa convoc cativa barcagii totusi pentru acea intalnire din Delta care a iscat controverse cred neplacute si nedorite de nimeni,iar cu aceasta idee lansata de tine Bogdane incerc pe CP sa vedem cati se inscriu sigur la START.Intrebarea era :mai esti dispus sa participi si sa ne arati Delta de nord? daca da eu multumesc anticipat si daca se poate o sa fac legatura intre tine ca si organizator si forum CP cu doritorii de aventura atat timp cat esti proscris.Cu stima Catalin!
-
22.09.2014 at 2:45 PM #3953
Salut! Incerc sa convoc cativa barcagii totusi pentru acea intalnire din Delta care a iscat controverse cred neplacute si nedorite de nimeni,iar cu aceasta idee lansata de tine Bogdane incerc pe CP sa vedem cati se inscriu sigur la START.Intrebarea era :mai esti dispus sa participi si sa ne arati Delta de nord? daca da eu multumesc anticipat si daca se poate o sa fac legatura intre tine ca si organizator si forum CP cu doritorii de aventura atat timp cat esti proscris.Cu stima Catalin!
Salut Catalin,
Multumesc si eu pentru cuvintele frumoase, gandurile bune si intentia ta generoasa. Ti-am raspuns pe email.Stima,
Bogdan
-
09.10.2014 at 10:13 AM #3981
Am inceput sa “descriu”, atat cat ma pricep … “Intrunirea de toamna“. Enjoy !!! 🙂 🙂 🙂
-
09.10.2014 at 11:51 AM #3982
Deci pana la urma te-ai dus!
Iarta-ma pentru ce o sa-ti scriu acum dar asta sunt. Eu nu ma insotesc in Delta si pe munte decat cu oameni foarte bine cunoscuti.
Pe munte e o chestiune de siguranta pe care mi-au bagat-o in cap cei care m-au educat pentru munte.
Iar la timpul petrecut in delta (la “data viitoare” visez deindata ce ma intorc de acolo) e prea pretios pentru mine ca sa mi-l risc cu persoane necunoscute. Mai ales ca, nu-i asa, “in vino veritas”. Si cum in delta nu se poate sa nu consumi…, problemele de caracter se accentueaza. Crede-ma ca si aplicand acest principiu tot mi-am luat teapa odata!
Ma bucur c-ai trecut de socul de pe Barcaholic. Dai inainte ca faci bine!
Alex
-
-
09.10.2014 at 5:08 PM #3983
O poveste lunga si complicata …
Alex, ma bucur ca mi-ai scris. Ma bucur de ce mi-ai scris. Fara sa vrei, intr-un fel, mi-ai ridicat mingea la fileu. Cer scuze de pe-acum cititorilor Forum GDD (inclusiv tie care esti CONTRIBUTOR) ca imi deschid (un pic …) sufletul. Am tinut Forum GDD, pana la porcaria de pe Barcaholic si de pe Capcompas, exclusiv pentru discutii “tehnice” despre Delta Dunarii. Nu ne-am povestit vietile, nu ne-am extaziat, atat… am descris Delta Dunarii. Am pus intrebari si am primit raspuns. Dar acum este un pic altceva …
1. In prezent, dupa “contrele” de pe cele doua forumuri cu niste oameni care nu stiu nimic despre nimic, nu mai scriu acolo. Nu este (inca) o hotarare definitiva. Este doar un protest fata de “obtuzitatea” unor oameni care cred ca Delta le apartine si care cred ca stiu “tot” despre Delta. Eu, cu cat stiu mai mult despre Delta, cu atat imi dau seama ca stiu mai putin… Invat asta de la tura la tura. Invat de la contributor la CONTRIBUTOR …
2. Imi asum public 3 greseli pe care le-am facut pe forumuri (Barcaholic si Capcopmpas): (1) Am incercat sa conving cu argumente niste oameni care nu pot fi convinsi intru-cat argumentele nu ajung la ei din varii motive, (2) M-am enervat ca un prost cand trebuia sa folosesc “sintagma” … IGNORE, lucru care ar fi detensionat situatia si (3) Am jignit niste oameni, folosind un joc de cuvinte, care nu a fost inteles. Imi pare rau.
Cuvantul “scelerati”, dupa DEXONLINE inseamna “Persoană vinovată sau socotită capabilă de mari nelegiuiri È™i crime; om mârÈ™av, ticălos, criminal”. Acest cuvant, folosit impreuna cu sintagma “ecologisti”, trebuia sa insemne, in opinia mea, “persoana socotita capabila de mari nelegiuiri” generate de nestiinta de a fi ecologist. Adica … o ironie. Vorbeam despre niste oameni neinstruiti care si-au facut din “crezurile” lor o religie, care au ridicat nestiinta la rang de crez. Un fenomen apropiat Evului Mediu cand, daca un preot (o “autoritate” de pe forumuri) striga “vrajitoare”, toata “gloata” o omora cu pietre, fara sa judece. Acesta a fost protestul meu despre care nu sunt mandru.
3. In aceasta “matrice” ma aflam eu inainte de “Intalnirea de toamna” a Capcompasistilor. Erau niste oameni care “ma contestau”, erau niste oameni care vroiau sa afle de la mine, care vroiau sa vada Delta. Ce i-am scris lui Republicii pe privat ??? Faptuil ca nu stiu daca este oportun sa vin…
4. Liantul si “motivul” participarii mele la “Intrunirea de toamna” a fost Ciby. Ma cunosteam cu el. Strabatusem o jumatate de Delta sa-l cunosc. Si mi-a placut omul. Sfatos, cunoscator, cu experienta, cu memorie de elefant, adaptat perfect Deltei, cu bun simt, intr-un cuvant … un om normal. Un barcagiu pe cinste. El m-a invatat, pas cu pas, Delta de Vest, cea mai complicata zona a Deltei. Si toate conversatiile noastre s-au purtat pe Barcaholic, public, sa invete si altii.
A urmat canalul Solomon. Si multe alte zone ascunse ale Deltei. Toate discutiile cu Ciby au fost publice, purtate pe Barcaholic. Ca oamenii sa vada, sa invete, sa beneficieze de informatia extrem de pretioasa … dar foarte “fada” pe NET.
Ce a urmat ??? Dupa “jignirile” mele, Domnul Admin de pe Barcaholic mi-a inchis definitiv topicul “Barcuta mea gonflabila de la Decathlon”. Un mic “simbol” al descrierii Deltei… Cel mai titrat topic de pe Barcaholic, dupa numarul de “like”uri” si dupa numarul de accesari.
Vali Braconierul a fost mai “bland”. M-a “banat” timp de 30 de zile. Dar nu mi-a “distrus” munca. Aceasta munca de popularizare a Deltei nu era pentru mine, era pentru toti cei care au nevoie de ea. Nu era pentru “talibani”. Era pentru “incepatori” sau “pasionati”.
5. A urmat “Intrunirea de toamna”. Ciby venea. Il luam eu cu masina din Bucuresti. Ce trebuia sa fac ??? Ce ar fi fost bine sa fac ??? Sa ma ascund in spatele tastaturii numai pentru ca 2 – 3 necunoscuti vorbeau “urat” de mine si se simteau “jigniti” de cuvantul “scelerati” numai pentru faptul ca padeleaza sau merg cu motoare mici si si-au facut din asta o religie ???
Sa nu duc niste oameni pasionati de “ape leganate” in Delta de Nord , numai pentru faptul ca 2 – 3 colegi de pe forumuri spumega ? Sa nu mai merg in Delta doar pentru faptul ca “ecologistii” nu sunt de acord cu mine ? “Ecologistii” care stiu despre ecologie cat stiu eu despre NASA si Gauri Negre …
6. Am mers. Am mers sa cunosc oameni normali. Am mers la aceasta “Intrunire de toamna” cu credinta ca nu toti suntem … spune tu ce termen vrei, oricare fiind valabil. Am mers pentru a arata Delta de Nord – partial – unor oameni ca Ciby si nu numai. Am mers la aceasta intrunire cu credinta ca mai exista si oameni normali.
7. Am avut dreptate… Am intalnit in Delta o “brigada” de oameni faini si normali care imi alunga din minte “experienta” de pe Barcaholic si de pe Capcompas. De aceea am mers …
-
14.10.2014 at 7:59 AM #3988
Salut,
Ma bucur ca ti-a iesit si tura si experimentul.
Vreau sa incerc sa-ti explic de ce ai primit contra aia la stradania ta onesta.
Oamenii te asteptau de ceva vreme. Ai fost un nou venit care s-a bucurat de succes si “veteranii” s-au simtit lezati. Trebuia sa te puna “cu botul pe labe”, eventual sa te reduca la tacere. Ti-au cautat pricina, iar tu, ambalandu-te, le-ai dat apa la moara si au obtinut ceea ce au dorit.
E ca bancul ala cu semnificatia romaneasca a “Coloanei infinitului”: cum se ridica unul cum il strangem de gat!
Oricum ar fi, continua ceea ce faci aici!
In ciuda trend-ului aparent dat de acesti agresivi, vor fi oameni normali care apreciaza ce faci si te vor ajuta cu placere!
Daca ai drum prin Crisan, cauta-ma, caci voi fi pe acolo de pe 18 o saptamana.
Toate cele bune!
Alex
-
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.