Intrebarile lui Marius
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrebarile lui Marius
- This topic has 7 replies, 3 voices, and was last updated 12 years ago by
tiganusmc.
-
AuthorPosts
-
-
08.07.2014 at 2:07 PM #3689
Colegul nostru GDD-ist 🙂 are urmatoarele intrebari :
Hei ,te salut Bogdan ,
Sper ca de data sa postez unde trebuie .
Asa cum iti spuneam , urmarind postarile tale am vazut ca ai facut in urma cu putin timp o iesire pe bratul Chilia .
Pe 18 august intentionez sa fac si eu o iesire de 7 zile undeva pe Tataru sau chiar pe Chilia(voi alege locatia in functie de comportamentul pestilor din perioada respectiva ) . Intrarea pe Chilia o voi face din Canal 36 , traseu pe care il cunosc destul de bine . De la afluenta 36 cu Chilia devine parte necunoscuta pentru care am nevoie de ajutorul si sfaturile tale .As vrea sa stiu daca gasesc vreo benzinarie pe bratul Chilia, intre Tatanir si Chilia veche , daca sunt zone catre trebuie ocolite ( acum apa scade destul de mult ) sau alte zone “sensibile ” ,
Intrarea pe Tataru se face la jumatatea Ostrovului Daleru Mare ?Ostrovul Tataru Mare este al nostru , nu?
Multumesc anticpat pentru ajutor ,
Marius .
Rog sprijin, intru-cat nu detin … “toate raspunsurile” 🙂
-
08.07.2014 at 2:20 PM #3690
Scuze de intarzierea raspunsului… sa o luam pe rand:
Intrarea pe Chilia o voi face din Canal 36 , traseu pe care il cunosc destul de bine.
Ce trebuie sa stii este ca pe partea stanga (V) inainte de podul de peste Canalul Mila 36 la iesirea in Bratul Chilia este un post al Politiei de Frontiera care in general te cam opreste sa te legitimeze. Nu sunt agresivi, as spune chiar dimpotriva. Iti spun aceste lucruri ca sa nu treci ca vantul si ca gandul pe-acolo.
De la afluenta 36 cu Chilia devine parte necunoscuta pentru care am nevoie de ajutorul si sfaturile tale .As vrea sa stiu daca gasesc vreo benzinarie pe bratul Chilia, intre Tatanir si Chilia veche , daca sunt zone catre trebuie ocolite ( acum apa scade destul de mult ) sau alte zone “sensibile ”.
Chilia este cel mai mare brat al Dunarii, carand cca 60% din apa Dunarii, restul impartindu-se intre Bratul Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe. Ai apa… cat China, daca tii senalul. Vei vedea ce inseamna “industrie navala” si vase in dreptul Ismailului !!! Dupa stiinta mea nu are zone sensibile tot Bratul Chilia. Dar inca o data spun, cand glisezi intre zonele de pescuit, tine senalul balizat, pe partea romaneasca.
Benzinarii nu am vazut nici una. Am intrebat in schimb, special pentru tine, la Star 2000. Ei nu au nici una pe Bratul Chilia, cu exceptia celei din Chilia Veche. Pot sa ma insel, dar cu siguranta o canistra doua de benzina raportat la puterea motorului nu strica sa ai pe barca.
Intrarea pe Tataru se face la jumatatea Ostrovului Daleru Mare ?Ostrovul Tataru Mare este al nostru , nu?
La prima intrebare : Da. La a doua intrebare : NU
Am discutat cu Vali pe Capcompas subiectul. Poti sa te documentezi aici:
1. Ostrovul Daleru Mare I
2. Ostrovul Daleru Mare II
3. Ostrovul Daleru Mare IIICoordonatele GPS aproximative ale intrarii dinspre SE pe Bratul Tataru le gasesti pe Ghidul Deltei Dunarii aici : Delta de Nord – Intrarea 40 – Bratul Tataru (SE)
Bafta Multa !!!
-
08.07.2014 at 2:49 PM #3692
Hei ,te salut Bagdan ,
Sper ca de data sa postez unde trebuie .
Asa cum iti spuneam , urmarind postarile tale am vazut ca ai facut in urma cu putin timp o iesire pe bratul Chilia .
Pe 18 august intentionez sa fac si eu o iesire de 7 zile undeva pe Tataru sau chiar pe Chilia(voi alege locatia in functie de comportamentul pestilor din perioada respectiva ) . Intrarea pe Chilia o voi face din Canal 36 , traseu pe care il cunosc destul de bine . De la afluenta 36 cu Chilia devine parte necunoscuta pentru care am nevoie de ajutorul si sfaturile tale .As vrea sa stiu daca gasesc vreo benzinarie pe bratul Chilia, intre Tatanir si Chilia veche , daca sunt zone catre trebuie ocolite ( acum apa scade destul de mult ) sau alte zone “sensibile ” ,
Multumesc anticpat pentru ajutor ,
Marius .
-
08.07.2014 at 2:51 PM #3693
Salut Bogdan ,
Iti multumesc pentru raspuns .
M-am mai interesat in stanga si-n dreapta , pe la pescarii care au fost in zona si inteleg ca Ostrovul Tataru este al nostru .Inteleg ca de la Chilia Veche se poate trecu cu bacul pe Ostrov .
O sa povestesc dupa ce ma intorc din zona . Sper sa nu ajung pe meleaguri ucariniene …din greseala .
Numai bine ,
Marius
-
09.07.2014 at 11:17 AM #3694
Salut Bogdan ,
Iti multumesc pentru raspuns .
M-am mai interesat in stanga si-n dreapta , pe la pescarii care au fost in zona si inteleg ca Ostrovul Tataru este al nostru .Inteleg ca de la Chilia Veche se poate trecu cu bacul pe Ostrov .
O sa povestesc dupa ce ma intorc din zona . Sper sa nu ajung pe meleaguri ucariniene …din greseala .
Numai bine ,
Marius
Salut Marius,
Daca te uiti pe Harta detaliata a Deltei Dunarii (ver. 1.2 – 05.08.2013) , se vede granita cu Ucraina figurata cu un soi de linie mov. Confirm, Ostrovul Tataru, “prins” intre Bratul Tataru si Bratul Chilia este al nostru.
Celebra “trecere cu bacul” de care vorbesti este un bac vechi si obosit situat chiar la “intersectia” dintre Bratul Tataru si Centura Vestica a Chiliei, Canalul Pardina cum il mai numesc localnicii. Daca consulti aceeasi harta, DJ222N pare continuu, ceea ce este gresit. Bacul “suplineste” lipsa vreunui pod si “actioneaza” la cerere.
Dar am si eu o intrebare: tu nu te duci cu barca ???
-
09.07.2014 at 11:20 AM #3695
Salut Bogadan ,
Intr-adevar , asa este , acolo este un bac mai mic . Eu merg cu barca insa s-au anuntat niste vizitatori , prieteni de-ai mei , care vor veni cu masinile .Acum cateva ore vorbeam cu cineva care imi spunea ca este o pensiune la Tatanir si ca ar fi bine sa-si lase ai mei prieteni masinile in acea zona iar de acolo sa-i iau eu cu barca .Voi intra pe googlemap sa vad exact cum este drumul si eventual sa sun la pensiune sa intreb de accesul auto pana acolo .
Numai bine ,
Marius
-
09.07.2014 at 11:23 AM #3696
Salut Bogadan ,
Intr-adevar , asa este , acolo este un bac mai mic . Eu merg cu barca insa s-au anuntat niste vizitatori , prieteni de-ai mei , care vor veni cu masinile .Acum cateva ore vorbeam cu cineva care imi spunea ca este o pensiune la Tatanir si ca ar fi bine sa-si lase ai mei prieteni masinile in acea zona iar de acolo sa-i iau eu cu barca .Voi intra pe googlemap sa vad exact cum este drumul si eventual sa sun la pensiune sa intreb de accesul auto pana acolo .
Numai bine ,
Marius
Drumul este groaznic, iti rupi masina. Eu nu l-am parcurs, dar cand am stat la Chilia Veche am intrebat si am cunoscut turisti care venisera cu masina. Eu pot sa-ti recomand cu caldura o pensiune cu ponton in Chilia Veche – Pensiunea Solunar. Daca vrei iti dau numarul de telefon al administratorului.
In Tatanir n-am acostat niciodata, asa ca nu stiu cum este acolo.
-
09.07.2014 at 11:24 AM #3697
Salut Bogdan ,
Intr-adevar ,drumul este anevoios , pe anumite portiuni , groaznic . Eu am parcurs in ultimii 3 ani , drumul T. Vladimirescu – Pardina , cu masina si a trebuit sa fiu foarte atent la fiecare denivelare insa am ajuns “intreg” la destinatie .Probabil ca o sa fie destul de greu pentru ei sa ajunga in zona Tataru ,mai ales ca este pentru prima oara cand parcurg acest transeu .
Am mentionat de pensiune numai in ideea de a aplea la ei sa-mi spuna daca se poate ajunge acolo cu masina .Noi stam cu cortul . Caut o oaza de liniste , vreu sa stau 8 zile sa-mi incarc bateriile pescuind .O sa fac poze in toata perioada asta si ti le trimit . In cazul in care o sa ti se para ceva interesant , le poti posta .O sa dau la clonc in fiecare zi asa ca voi fi atent la fiecare detaliu vis-a-vis de structura senalului sau alte informatii interesante despre zona respectiva ,
Iti multumesc pentru ajutor .
Marius
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.