Iesirile din Dunavatu de Jos pe ape mici : Traseu Catalin alias Republicii
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Iesirile din Dunavatu de Jos pe ape mici : Traseu Catalin alias Republicii
- This topic has 8 replies, 4 voices, and was last updated 12 years ago by
ciby.
-
AuthorPosts
-
-
09.07.2014 at 2:16 PM #3735
Colegul nostru Catalin alias by barcholic Republicii a postat in “Comment” urmatoarele date despre iesirea din Dunavatu de Jos :
Salut ! Si eu acum m-am intors de la Dunavatul de Jos si ca si stire, canalul ce inconjoara satul are apa de 0.5 m pe partea dreapta a drumului cum intri in sat , iar bucata de canal de la hotel Egreta ce iese in can. Lipovenilor este dezastru 0.2-0.3 m
Despre accesul pe apa catre si dinspre Dunavatu de Jos nu am date, asa ca te rog revino cu amanunte, daca se poate si cu o harta. Atasez si eu una, daca vrei fa download si lucram pe ea. Multumesc anticipat.
Din can. Dunavat nu se poate iesi in Dunare, este colmatat la iesire. Daca stiam dinainte nu mai bagam barca la apa la Dunavat ca nu poti iesi din sat decat la ghiondir daca ai pescaj 0.2. Stima !
Sigur este o greseala. Canalul Dunavat este o “Magistrala Albastra”. Cred ca te referi la Dranov…

-
09.07.2014 at 2:19 PM #3736
Salut,
Cum adica “Din can. Dunavat nu se poate iesi in Dunare, este colmatat la iesire”?
Canalul Dunavat iese din Bratul Sf Gheorghe si curge spre Razelm, cel putin asa era ultima data cand l-am strabatut eu.
Vrei sa spui ca nu se trece din Bratul Sf Gheorghe in Canaul Dunavat la cantonul ecologistilor / fosta cherhana, unde sunt acum o gramada de pensiuni?? Te rog clarifica!
Multumesc anticipat!
-
09.07.2014 at 2:26 PM #3737
Salut,
Cum adica “Din can. Dunavat nu se poate iesi in Dunare, este colmatat la iesire”?
Canalul Dunavat iese din Bratul Sf Gheorghe si curge spre Razelm, cel putin asa era ultima data cand l-am strabatut eu.
Vrei sa spui ca nu se trece din Bratul Sf Gheorghe in Canaul Dunavat la cantonul ecologistilor / fosta cherhana, unde sunt acum o gramada de pensiuni?? Te rog clarifica!
Multumesc anticipat!
Alex, n-am spus eu, a spus Republicii, eu doar l-am citat. Este imposibil asa ceva, pe Dunavat se merge cu vaporul, cu velierul lestat fara probleme. Ai 4 – 5 m de apa INDIFERENT de cota apelor Dunarii la Tulcea. Dar am luat-o incet, cred ca se refera la Dranov.
De aceea l-am rugat pe colegul nostru Catalin alias Barcaholic Republicii sa revina cu explicatii… Dar am luat-o incet 🙂
-
09.07.2014 at 2:27 PM #3738
Mi-am corectat postul 😉 in sensul in care sa se inteleaga ca nu eu spun asta, ca de pe Dunavat nu se poate iesi in Dunare, ci Catalin. Dar il las pe el sa intervina…
-
09.07.2014 at 2:29 PM #3739
Quote from Pupezica on September 24, 2013, 18:24
Mi-am corectat postul 😉 in sensul in care sa se inteleaga ca nu eu spun asta, ca de pe Dunavat nu se poate iesi in Dunare, ci Catalin. Dar il las pe el sa intervina…
Am intervenit, asa este am vrut sa scriu DRANOV imi asum culpa Dunavatul este OK ,iesirea din sat este BELEA si nu este decat una singura , can.Vanghelie este foarte mic la capete asa cum am spus!
-
09.07.2014 at 2:37 PM #3740
Quote from Pupezica on September 24, 2013, 18:24
Mi-am corectat postul
in sensul in care sa se inteleaga ca nu eu spun asta, ca de pe Dunavat nu se poate iesi in Dunare, ci Catalin. Dar il las pe el sa intervina…Am intervenit, asa este am vrut sa scriu DRANOV imi asum culpa Dunavatul este OK ,iesirea din sat este BELEA si nu este decat una singura , can.Vanghelie este foarte mic la capete asa cum am spus!
Multumesc Catalin !!! Te rog, FARA A AVEA PRETENTIA DE A TOT – STIUTOR, MIZAND FOARTE MULT PE INTERVENTIILE (POSTURILE) VOASTRE, te rog mai spune-mi (inca o data) : ai sondat pe Vanghele sau ti s-a spus ??? Eu l-am parcurs fara probleme pe ape mici…
-
09.07.2014 at 2:38 PM #3741
Salut! Daca am sondat ? am mers cam 200 m si atingeam cu pupa de namol si cu motorul ridicat la maxim. In carnetul de ambarcatiune scrie ca am pescaj 0.25 m dar adevarul este ca eram 4 insi in barca si bagaje pentru pescuit si piknic,atunci am intrebat un localnic care venea pe canal daca este tot asa si a spus ca la capete pe o portiune de cam 300 m dar m-am intors ca am mai primit astfel de informatii de la posesori de “lotca” si am ramas pe uscat. Stima!
-
09.07.2014 at 2:39 PM #3742
Salut! Daca am sondat ? am mers cam 200 m si atingeam cu pupa de namol si cu motorul ridicat la maxim. In carnetul de ambarcatiune scrie ca am pescaj 0.25 m dar adevarul este ca eram 4 insi in barca si bagaje pentru pescuit si piknic,atunci am intrebat un localnic care venea pe canal daca este tot asa si a spus ca la capete pe o portiune de cam 300 m dar m-am intors ca am mai primit astfel de informatii de la posesori de “lotca” si am ramas pe uscat. Stima!
Ok, multumesc. Eu nu stiam ca Vanghele are “dopuri” la capete. Eu l-am parcurs ultima data pe 04.08.2013 iar cota apelor Dunarii la Tulcea era de + 94 cm, in “categorisirea” mea, ape mici. Stiu ca am sondat cu ghiondirul, evident la intrare (sensul initial a fost de la N la S, cu intrare din Lipoveni) si avea mai mult de 1 m de apa. Am mers ce-am mers in regim de deplasament cam prima treime nordica a canalului Vanghele, apoi am sondat din nou, peste 1.5 m de apa, asa ca am intrat in glisare. La iesirea in Dunavat nu-mi aduc aminte sa mai fi sondat, dar…
Dar pe intoarcere am intrat incet (dinspre S, din Dunavat), iar nu stiu daca am mai sondat, si imediat cum m-am inscris pe Vanghele, am intrat in glisare.
Tu ai parcurs Vanghele pe o cota aproximativa de + 40 cm la Tulcea, deci cu inca 50 cm mai mica decat in cazul meu, ceea ce explica “existenta” dopurilor.
Inca un “mister” lamurit… 🙂
-
09.07.2014 at 2:41 PM #3743
Acum cativa ani am ramas si eu intepenit pe namol la iesirea din Vanghele in Lipovenilor. Exista un senal pe partea stanga in sensul meu de mers, adica din Vanghele in Lipovenilor, dar s-a nimerit ca in acel moment pe senal sa vina o barca din fata in glisaj si am intrat vrand nevrand pe dreapta. La un moment dat s-a infipt elicea in namol si s-a oprit motorul instant. Atinsesem pragul colmatarii. Era cam la 150 metri de intrarea in Vanghele. Cred ca era in 2010.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.