Denumiri vechi ale canalelor sapate de om in Delta Dunarii
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Toponimia canalelor si a lacurilor in Delta Dunarii – vechi si nou › Denumiri vechi ale canalelor sapate de om in Delta Dunarii
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 12 years ago by
byteworks.
-
AuthorPosts
-
-
04.07.2014 at 12:52 PM #3643
Salutare tuturor iubitorilor deltei,
Un prieten bun imi trimite pe e-mail informatii dintre cele mai interesante asa cum isi trimit deseori internautii intre ei. Unul din ultimele lui mesaje se refera la Portretul Romaniei Interbelice elaborat de memoria.ro.
http://romaniainterbelica.memoria.ro/index
Ma voi referi aici numai la la ceea ce mi-a sarit in ochi trecand in revista cele scrise despre Judetul Tulcea.
Apar pe harta judetului: Canalul Regele Ferdinand I si Canalul Nou, care, dupa parerea mea sunt ceea ce astazi numim Canalul Dunavat si Canalul Dranov. Mai apare un canal, fara nume, care pleaca din Dranov si ajunge la Sf. Gheorghe.
Ma intreb oare daca mai are cineva harti vechi ale Deltei si ce corespondente privind denumirile si originile mai putem face?
-
04.07.2014 at 12:52 PM #3644
Gresit.
Canalul Regele Carol I e Dunavatul corectat, corectia canalului Dranov initial numit Canalul Nou a fost apoi Ferdinand si mai e canalul dintre Razelm si lacul Babadag de la Enisala, numit Regina Elisabeta.
Toate realizate pe vremea lui Grigore Antipa, impreuna cu alte lucrari, in scopul ameliorarii regimului piscicol a complexului lagunar Razelm-Sinoe.
Cf. Câteva probleme ştiinţifice şi economice privitoare la Delta Dunărei de Dr. Grigore Antipa, 1914.
-
09.07.2014 at 3:08 PM #3747
Salutare tuturor iubitorilor deltei,
Un prieten bun imi trimite pe e-mail informatii dintre cele mai interesante asa cum isi trimit deseori internautii intre ei. Unul din ultimele lui mesaje se refera la Portretul Romaniei Interbelice elaborat de memoria.ro.
http://romaniainterbelica.memoria.ro/index
Ma voi referi aici numai la la ceea ce mi-a sarit in ochi trecand in revista cele scrise despre Judetul Tulcea.
Apar pe harta judetului: Canalul Regele Ferdinand I si Canalul Nou, care, dupa parerea mea sunt ceea ce astazi numim Canalul Dunavat si Canalul Dranov. Mai apare un canal, fara nume, care pleaca din Dranov si ajunge la Sf. Gheorghe.
Ma intreb oare daca mai are cineva harti vechi ale Deltei si ce corespondente privind denumirile si originile mai putem face?
Salutare si tie, dar mai ales scuze pentru reactia intarziata (delegatie, busy days… ). Eu am niste harti TOPO 1963, facute de rusi, harti pe care le-am cumparat de pe net. Nu este chiar toata Delta, dar sa spunem… este cea mai mare parte.
Le pun la dispozitie dupa ce gasesc o solutie sa le atasez astfel incat sa nu “deranjez” licenta. Problema este ca ele sunt in… Ai ghicit ??? In rusa. Asa ca as aprecia, dupa ce le pun pe net, daca cunoscatorii de rusa le-ar traduce.
Acum, si afirmatiile tale si ale lui Byteworks sunt corecte. Pe harta Domnului Profesor Gastescu (1983) se vede trasat cu linie punctata Canalul Dunavatul Vechi, mult mai sinuos fata de actualul canal.
-
09.07.2014 at 3:11 PM #3748
Quote from Pupezica on December 8, 2013, 07:53
Eu am niste harti TOPO 1963, facute de rusi, harti pe care le-am cumparat de pe net. Nu este chiar toata Delta, dar sa spunem… este cea mai mare parte.
Le pun la dispozitie dupa ce gasesc o solutie sa le atasez astfel incat sa nu “deranjez” licenta. Problema este ca ele sunt in… Ai ghicit ??? In rusa.
Hartile alea sunt la liber pe net, uite aici o sursa care are si alte multe multe bunaciuni.
-
09.07.2014 at 3:14 PM #3749
Quote from byteworks on December 8, 2013, 12:24
Hartile alea sunt la liber pe net, uite aici o sursa care are si alte multe multe bunaciuni.
“Nu se vede” sursa decat daca dai reply cu “quote”. Nu este vina ta ci a … software-lui de forum.
Cat despre hartile despre care vorbeam, eu n-am stiut sursa si le-am cumparat pe bune, 59 euro pentru toata Romania.
-
09.07.2014 at 3:17 PM #3750
Sper sa mearga, harti la liber pe net
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.