Delta de Sud – un "nou" canal si o "noua" iesire pe Razelm
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Delta de Sud – un "nou" canal si o "noua" iesire pe Razelm
- This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated 9 years, 11 months ago by
Pupezica.
-
AuthorPosts
-
-
09.01.2015 at 5:58 AM #4053
Pe data de 03.01.2015 am primit o atentionare de la unul dintre colegii de Forum GDD, Pingu:
Buna seara,
de ceva vreme intampin o problema pe GDD- nu se mai deschide harta detaliata a deltei :(( ( indiferent daca sunt logat sau nu…). Are site-ul o problema ? ( folosesc acelasi computer ca in urma cu cateva saptamani cand harta era ok…).
Multumesc pentru lamuriri
La multe ture va doresc in 2015.Multumindu-i pentru atentionare am verificat si am vazut ca asa era. In cel mai scurt timp am remediat “defectiunea” asa ca Harta Detaliata a Deltei Dunarii si Harta “Magistralelor Albastre” din Delta Dunarii sunt din nou “UP”.
Conversatia a continuat in data de 06.01.2015:
Uitati despre ce problema este vorba: asta vara am umblat cateva zile cu barca in zona Delta de Vest (n.r. Delta de Sud) ( canalele Lipovenilor, Fundata, Fundata 8, Dunavat si Solomon).
Am navigat cu Google Maps si Plan2Nav. Am observat ca dupa jonctiunea dintre canalul Fundata (n.r. Canalul Fundea) si Canalul Lipovenilor dinspre Vest, cu putin inainte de iesirea nr.6 in golful Fundea exista un canal foarte larg, care nu apare pe harta Dvs. si care coboara spre Sud. Nu am intrat pe el dar l-am identificat pe Google Maps ca fiind Canalul Centurii. Doresc sa va semnalez acest lucru.
Observatia lui Pingu era foarte corecta asa ca am updatat Harta Detaliata a Deltei Dunarii (ver. 1.7 – 06.01.2015).
A urmat raspunsul lui, primit tot pe mail:
M-am uitat cu atentie, am un comentariu de facut : am sesizat o gresala la pozitionarea intrarii nr 6 !
Asta vara v-am spus ca am umblat in zona si am observat urmatoarele:
– exista o intrare in golful Fundea din canalul Lipovenilor, intrare pozitionata mult mai la nord decat intrarea nr 6;
Daca imi amintesc bine, dupa intersectia dintre canalul Lipovenilor si Canalul Fundea, la cca 2-300 m spre Vest se face un canal foarte scurt, de cca 150-200 m lungime, sinuos, in dublu S care iese in Golful Fundea
Am parcurs canalul aceasta in ambele sensuri, este lat de cca 3-4 m in unele locuri mai stramt ( cat latul meu de barca, deci cca 2.5 m) si iesirea in lac este foarte lina si usoara… Nu mi dau seama daca canalul acesta este un alt canal decat cel figurat de Dvs la nr 6 sau este acelasi caz in care ar trebui corectata pozitionarea lui pe harta Dvs, el fiind mult mai la nord decat apare acum.
Va atasez doua imagini- o fotografie cu cele doua iesiri ( intrarea nr 6 si intrarea despre care va vorbesc eu, care se afla la cca 1,5 km mai la nord in zbor de pasare decat iesirea nr 6) si un mic spot cu barca mea angajata pe acest canal- filmarea a fost facuta asta vara, in sensul de mars dinspre lac spre canalul Lipovenilor.
Fac urmatoarele precizari:
1. Iesirea Nr. 6 din Centura Razelmului pe Lacul Razelm exista si este corect pozitionata (Tura in Delta 04.08.2013 – “Demonii” din sufletul Pilotului : Razelmul pe valuri …)
2. La momentul realizarii Hartii Detaliate a Deltei Dunarii (ver. 1.6 – 2014) parcursesem numai sectiunea nordica a Canalului de Centura a Razelmului intre Canalul Fundea si Iesirea Nr. 6 pe Razelm, acesta fiind motivul principal pentru care nu figurasem in totalitate Canalul de Centura.
3. Iesirea directa pe Razelm din Canalul Lipovenilor nu o cunosc, n-am parcurs-o si neavand “urma” GPS imi este fff dificil sa o pozitionez EXACT pe harta.
4. Avand in vedere atentionarile extrem de pertinente ale lui Pingu, sunt sigur ca aceasta noua iesire pe Razelm exista. In momentul in care o voi parcurge si voi avea coordonatele ei exacte, o voi figura pe harta.
5. Atasez fisierul trimis de Pingu care figureaza aceasta noua iesire pe Razelm.
-
09.08.2016 at 11:37 PM #6863
Salutare
revin ( dupa ceva vreme, e adevarat..) la chestiunea cu iesirea. Am fost din nou acolo acum 4 zile si intrarea in Razim de care vorbeam acum 2 ani a fost astupata. Am oprit in acel loc ( se poate “detecta” fosta intrare cu google maps) si am coborat pe mal. Canalul era blocat de un dig de cca 2 m inaltime pe care localnicii au pus ramuri de lemn ca sa si poata trage barcile in cealalta parte, deci canalul inca exista dar comunicatia cu Canalul Lipovenilor este astupata.
-
10.08.2016 at 7:58 AM #6864
Multumim pentru informatia pe care o consider fff importanta. Iesirea 6 pe Razelm era “curata”, fara diguri, foarte buna pentru o iesire pe Razelm. Este mare pacat ca a fost inchisa.
Voi face up-date-urile necesare pe Harta Detaliata a Deltei Dunarii.
Eu am parcurs ultima data Iesirea 6 pe Razelm in Tura in Delta 2015.05.25 – Mini-concediu Ziua III – Intrarea secreta pe Lacurile Zatonul Mic si Zatonul Mare si atunci iesirea era deschisa.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.