Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea) › Page 2

Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea)

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Cum intram in Delta pe ape mici ( > + 150 cm la Tulcea)

• This topic has 18 replies, 4 voices, and was last updated 10 years, 9 months ago by PupezicaPupezica.
Log In Register Lost Password
Viewing 16 reply threads
  • Author
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Avand in vedere cotele “dramatice” ale Dunarii masurate in Portul Tulcea ( cota apelor Dunarii de + 150 cm masurata pe data de 10 iulie 2015 care, pana in ziua de azi 29 septembrie 2015 nu a mai depasit plaja apelor mici, ramanand constant in jurul valorii de + 50 cm), consider ca este de un real interes subiectul legat de inventarierea intrarilor accesibile in Delta Dunarii pe ape mici.

Fac aceasta precizare numai pentru a reaminti cititorilor GDD faptul ca vom considera “ape mici” cotele apelor Dunarii masurate in Portul Tulcea cuprinse intre + 150 cm si … 0 cm, sau chiar cote negative !!!

Altfel spus, Dunarea se afla de 82 de zile in plaja apelor mici. Balta este secatuita. Intrarile sunt dificile …

• 29.09.2015 at 4:53 PM #5191
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Colegul George pune urmatoarea intrebare :

Buna ziua 🙂 ,

As vrea sa va urmez sugestia de a posta pe forum subiectul referitor la intrarea pe Filat in cazul apelor foarte mici corelat cu tip barca.

Unde in forum credeti ca s-ar potrivi subiectul ?

Exista un topic cu traseu Mahmudia – Crisan care face referire la Filat dar eu cred ca ar trebui un topic special pe subiectul asta de acces pe ape mici sau foarte mici cu referire daca se poate si la cota de la Tulcea si tipul ambarcatiunii,/ pescaj . Se poate activa “Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea” ?

Sigur ca se poate activa pagina “Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea”. Este doar “vina” mea pentru faptul ca aceasta sectiune de pe GDD du a fost populata cu informatie … O voi face in curand.

Multumesc

• 29.09.2015 at 7:38 PM #5198
      GeorgeGeorge
      Participant
      Registered On: 28.09.2015
      Topics: 5
      Replies: 30

Noi multumim !

• 29.09.2015 at 11:13 PM #5207
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Primele date care “populeaza” sectiunea amintita de George sunt disponibile acum :

Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea

P.S. Am tratat pentru inceput intrarile din Bratul Sfantu Gheorghe. Tabelul prezentat trebuie corelat cu “Harta Magistralelor Albastre“.

• 30.09.2015 at 10:19 AM #5221
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Am sintetizat “situatia” intrarilor in Delta pe ape mici din Bratul Sulina :

Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea

P.S. Am tratat “situatia” intrarilor din Bratul Sulina. Tabelul prezentat trebuie corelat cu Harta Magistralelor Albastre.

• 30.09.2015 at 10:26 AM #5222
      byteworks
      Participant
      Registered On: 28.11.2013
      Topics: 1
      Replies: 10

E un topic foarte util acum, multumim Bogdane!

Intrebare punctuala despre intrarea in garla Perivolovca din Sfantu Gheorghe: OK jumatatea de NV a buclei cu pricina, atat de bine descrisa de tine, e dificila si poate imposibila, dar cum e jumatatea de SE a buclei? Tot aici pe forum cineva spunea ca are apa suficienta chiar si pentru glisare – asa se si vede din poze, pare “curata”.
      Intreb, poate stie cineva, oricum ajung acolo peste o saptamana.

• 30.09.2015 at 11:58 AM #5232
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Intrebarea ta este fff pertinenta. Si eu am auzit acelasi lucru insa NU AM PARCURS niciodata jumatatea sud-estica a buclei. Ceea ce pot spune este ca apropierea de intrarea pe Garla Perivolovca, indiferent de traseul ales, este fff dificila pe ape mici. Adancimea apei creste doar la cativa metri de intrarea efectiva pe canal, oarecum in dreptul stalpului de inalta tensiune care strajuieste malul drept al intrarii, venind dinspre Dunare.

Daca ajungi pe-acolo, astept vesti + descriere + poze, asta numai daca iti face placere sa contribui la agregarea informatiei despre Delta Dunarii pe GDD.

Toate bune si ture frumoase pe ape leganate,

Pupezica

• 30.09.2015 at 12:03 PM #5233
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Desi nu sunt prea multe de spus, intru-cat Golful Musura nu poate fi traversat pe ape mici, iata si Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea – Golful Musura.

Ramane de “tratat” situatia intrarilor din Bratul Chilia …

• 30.09.2015 at 12:34 PM #5237
      PupezicaPupezica
      Keymaster

In sfarsit avem “inventariate” intrarile de pe Bratul Chilia… surprinzator, aproape toate au apa pe ape mici 🙂

Accesul in Delta corelat cu cotele Dunarii la Tulcea Bratul Chilia.

• 11.10.2015 at 11:01 AM #5245
      byteworks
      Participant
      Registered On: 28.11.2013
      Topics: 1
      Replies: 10

Situatia la gura Perivolovcii este asa, pe ape de aprox 50 cm la Tulcea: pe ramura nord vestica se poate intra cu barci mici, cu motorul sus pe ici pe colo; pe dupa insula din extremul NV al buclei venea o barca mare in glisare; pe ramura de SE se circula fara probleme, era chiar si un vaporas de vreo 15m aproape de gura garlei; la fel pe Perivolovca se intra perpendicular pe mal, in glisaj, chiar si cu barci mari, mai departe pe garla nu sunt probleme.
      Alte semnale de pe unde am fost: pe Taranova nu se poate intra, dai in mal, pasaretul sta in picioare; pe Gorgostel nu sunt probleme. Isac 3, Isacov (bibaneala), Litcov, Caraorman fara grija; Filat la fel, la iesire apa mica, motorul ridicat un pic. Bucla Uzlina cu multa apa; corturi peste tot, tabere de durata, niciun control. Icre de stiuca si bors pescaresc extraordinare la Casa Teo, un pic cam scump dar ne-am premiat la iesire.

• 12.10.2015 at 12:11 PM #5246
      GeorgeGeorge
      Participant

Salutari, Pe data de 3 Octombrie am intrat pe canalul Filat fara probleme. Cota la Tulcea era cred in jur de 40 cm la acea data. Sigur se trece fara probleme si la cote mai mici, respectand instructiunile postate de Pupezica. In rest, nu am putut intra pe Iacub deloc si pe Cuibul cu Lebede doar aprox 50m de la intrare. Trecea intre lacurile Lumina si Puiulet nu era practicabila din cauza de apa mica. La fel si trecerea din Macovei in Puiulet. In rest, pe canalul Vatafu, in capatul dinspre lacul Vatafu erau doi mari plauri, la o distanta de cateva sute de metrii unul de celalalt, care obturau aproape complet canalul, dar pe langa care se putea trece prin partea stanga (in sensul de curgere al apei). Trecerile au o latime suficienta pentru o barca medie. Trecerea din lacul Vatafu catre canalul ce duce catre Lumina era practicabila ca de obicei, nu are vreo problema cu apa mica.
      Am primit amenda 100 ron pentru campare pe canal Caraorman.

• 28.10.2015 at 12:00 PM #5274
        Alex1958
        Participant
        Registered On: 12.09.2013
        Topics: 3
        Replies: 21

Am uitat sa mentionez ca se poate trece din Puiulet in Lumina cu o barca deschisa chiar mai lata…

• 15.10.2015 at 12:10 PM #5247
      Alex1958
      Participant

Salut,
      Ma duc o saptamana in zona Crisan, de sambata.
      A crescut putin apa dar tot simt nevoia de niste informatii proaspete.
      As vrea sa ma duc pe Fortuna si nu am batut deloc zona. Imi recomandati o ruta (pentru o barca deschisa 30-40 cm pescaj)?
      Canalul de la Mila 7 spre Vatafu e practicabil?
      Dar canalul Puiu-Rosu?
      E practicabila vreuna din trecerile Puiu – Lumina?
      Multumesc anticipat!

• 15.10.2015 at 2:12 PM #5248
      GeorgeGeorge
      Participant

Salut,
      Nu stiu sa raspund la toate intrebarile dar cred ca:
      – Trecerile din Puiu in Lumina nu sunt practicabile la cotele astea cu barca ta. Am incercat eu cu o barca mai mica nu trebuia sa ma dau jos pe plaur sa trag de barca prin trecere si nu cred ca o sa vrei/poti asta cu barca ta.
      – Pentru Fortuna, la descrierea lacului Pupezica zice ca este practicabil pe ape cel putin medii ceea ce nu este cazul acum. Accesul din Crisan: Mila 23 – canal olguta – garla Sontea – Fortuna.
      – despre canalul Puiu-Rosu nu stiu daca este deblocat de plaur nu am fost pana acolo la iesirea de acum 2 saptamani

• 28.10.2015 at 11:58 AM #5273
        Alex1958
        Participant

Salut,
        A trecut saptamana si sunt putin desumflat… dpdv al pescuitului, bineinteles. Delta e la fel de frumoasa cum o stim!
        Am intrat de la Victoria pe Litcov care are si portiuni unde apa era sub 1 m si multe salcii sunt prabusite pe apa. Sunt inca 3 dragi, active (?), la intrarea din Sf Gheorghe plus una scufundata chiar in gura.
        Intrebare pentru Pupezica si cunoscatori: se pot practica canalele din Litcov catre Lacul Gorgova si celelalte lacuri din imprejurimi? De pe Google Earth vad ca lacul este destul de limpede fiind alimentat prin intermediul altor lacuri?
        Ma bate un gand sa stiucaresc pe acolo la o proxima iesire. Are cineva ceva informatii?
        Multumesc anticipat!

• 28.10.2015 at 6:22 PM #5276
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Salutare Alex & colegi de pe GDD + toti cei care iubiti apele leganate ale Deltei,

Tacerea mea nu se datoreaza pierderii interesului pentru Forum GDD ci faptului ca am haladuit putin prin locuri indepartate unde Internetul este extrem de scump … la vedere 🙂 .

S-o luam de la coada la cap …

On 28th October 2015 Alex1958 says :

Intrebare pentru Pupezica si cunoscatori: se pot practica canalele din Litcov catre Lacul Gorgova si celelalte lacuri din imprejurimi? De pe Google Earth vad ca lacul este destul de limpede fiind alimentat prin intermediul altor lacuri?
      Ma bate un gand sa stiucaresc pe acolo la o proxima iesire. Are cineva ceva informatii?
      Multumesc anticipat!

Tocmai am fost in zona, pe 25.10.2015. Pentru a vedea traseul urmat, pun aici link-ul Turei in Delta 2015.10.25 – Insulele de pe Marea Bucla a Uzlinei si o tura pe Canalul Filat si Lacurile Gorgovat, Gorgova si Potcoava

1. Apa a mai crescut. Pe 25.10.2015 cota apelor Dunarii la Tulcea era de + 141 cm. Azi cota este de + 166 cm si este in usoara crestere.

2. Canalul Filat merge fara probleme, cu atentie la intrarea din Marea Bucla a Uzlinei. Am pus cateva detalii despre Marea Bucla a Uzlinei in postul turei.

3. Din Filat, dupa intersectia cu Litcovul, pe drept inainte, se poate intra fara probleme pe Lacul Gorgova. Lacul este curat, fara vegetatie, apa este destul de limpede, adancimea depaseste 2.0 m. Am dat si eu de cateva ori la stiuca dar… nimic. Insa in materie de pescuit nu trebuie sa va luati dupa mine…

4. Gorgovatul este inaccesibil din cauza adancimii apei. In plus intrarea este foarte “colmatata” cu cioate.

5. Lacul Potcoava este curat. Intrarea din Gorgova este facila. Desi lacul are apa destul de mica, poate fi traversat fara probleme.

6. Iesirea din Lacul Potcoava pe Litcov este facila si are apa.

7.Canalul Isac 1 are apa fff mica, inclusiv pe Isacova acolo unde se inteapa canalul. Stiu acest lucru din turele precedente. Acum n-am fortat pentru ca ne-au oprit niste pescari care ne-au spus ca nu trecem. Pe amatorii de senzatii tari ii informez ca fundul Canalului Isac 1 este tapetat cu cioate, unele de dimensiuni remarcabile. Ca urmare, pe ape mici, pintenul si elicea sunt in mare pericol. Parol 🙂

8. Litcovul “pescaresc” (de la intersectia cu Filatul – vest si pana la intersectia cu Canalul Isac – est) este curat, fara probleme deosebite.

On 15th October 2015 Alex1958 says :

Salut,
      Ma duc o saptamana in zona Crisan, de sambata.
      A crescut putin apa dar tot simt nevoia de niste informatii proaspete.
      As vrea sa ma duc pe Fortuna si nu am batut deloc zona. Imi recomandati o ruta (pentru o barca deschisa 30-40 cm pescaj)?
      Canalul de la Mila 7 spre Vatafu e practicabil?
      Dar canalul Puiu-Rosu?
      E practicabila vreuna din trecerile Puiu – Lumina?
      Multumesc anticipat!

Incep prin ai multumi lui George pentru informatiile postate.

1. Ruta recomandata de George este cea mai OK. Lacul Fortuna are doua intrari accesibile, ambele din Garla Sontea : Intrarea Estica pe Lacul Fortuna, cea nominalizata de George, oarecum in prelungirea Olgutei, dupa intersectia cu Canalul Razboinita (“Y”-ul de pe Sontea) si Intrarea Nord – Estica in Lacul Fortuna, numita si S24, situata la jumatatea distantei dintre Lacul Baclanestii Mari si confluenta Canalelor Sontea si Razboinita

2. Garla Vatafu (Mila 7) era complet accesibila anul acesta pana la intersectia cu Canalul Litcov – Imputita, insa… cam atat. Canalul Litcov – Imputita era un adevarat chin (plauri peste plauri), iesirea in Lacul Iacub un chin si mai mare (nu se putea intra pe lac decat urmand “triunghiul” de canale din zona de nord – vest a lacului iar iesirea de pe lac o adevarata aventuram daca nu cunosteai iesirea. Pentru detalii privind traseul vezi Tura in Delta 2015.06.20 – Integrala Litcov si Lacurile Iacub si Bondarului cu retragere pe Garlele Litcov-Imputita si Vatafului.

Lacul Iacub este destul de bine “aspectat” pe GDD in pagina Delta Centrala – Lacul Iacub (Iacob).

@ Alex1958: Acum eu nu stiu exact la ce te-ai referit cand ai spus spre … “Vatafu”. Daca era vb despre Lacul Vatafu, in Tura in Delta 2015.05.30 – O incursiune pe Canalul Vatafu-Imputita pana pe Lacul Vatafu cu retragere prin Lacul Erenciuc eu am gasit trecerea (trecerile) din Lacul Vatafu catre vest complet blocate. Ca urmare Lacul Vatafu nu este (nu era !!!) accesibil dinspre Garla Vatafului (Mila 7).

3. Trecerea din Lacul Puiu in Lacul Rosu era inchisa in primele luni ale anului 2015. Am testat-o de doua ori (cred), apoi eu n-am mai fost pe-acolo. Parerile sunt impartite. Unii spun ca se poate trece, altii spun ca este practic imposibil. Tind sa-l cred pe George cum ca trecerea este deosebit de dificila insa relativ practicabila pentru o barca usoara, cu atat mai dificila pe ape mici si medii – plaja inferioara, cand plaurii sunt practic fixati pe fund, in mal.

O tura de anul acesta in care am testat personal aceasta trecere (din pacate fara succes) este Tura in Delta 2015.05.06 – Intrunire in Delta Dunarii 2 – Ziua 3 – De la Letea la Sfantu Gheorghe.

O alta tura (anterioara), tot de anul acesta in care am testat, tot fara succes, trecerea din Lacul Puiu in Lacul Rosu este Tura in Delta 2015.03.22 – Lacurile Pojarnia, Bleziuc si Clisciova din Delta Centrala, deschise numai pe ape mari.

4. Trecerea de pe Lacul Lumina – nord pe Lacul Puiu – sud am testat-o in Tura in Delta 19.10.2014 – Delta Centrala : Lacurile Bijan (Vatafu), Lumina, Puiu si Erenciuc. Trecerea este facila insa… din multitudinea de canale care apar pe ViewRanger, NUMAI UNUL este abordabil. @ Alex1958 : urma GPS o ai in cadrul turei catre care am pus link.

P. S. A se vedea faptul ca in aceasta tura am parcurs Garla Vatafului integral de la nord la sud.

Sperand ca informatiile pe care am incercat sa le structurez in acest topic sunt folositoare cititorilor GDD, va salut cu drag pe toti,

Pupezica

• 03.11.2015 at 4:55 AM #5288
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Desi apele Dunarii au fost in crestere, cota maxima a perioadei fiind atinsa pe data de 03.11.2015 ( + 183 cm – plaja apelor medii, palierul inferior ), pe data de 31.10.2015 am incercat (si am reusit !!!) o tura destul de riscanta : Tura in Delta 2015.10.31 – De la Tulcea la Chilia Veche pe Canalele Mila 36, Sontea, Olguta si Eracle si pe Lacurile Miazazi, Matita, Babina si Lacul Dracului.

De ce … riscanta ? Pentru ca Lacul Dracului are adancime mica. Foarte mica. Glisat, am reusit sa trec. Nu aceeasi a fost situatia in Tura in Delta 15.09.2012 – Delta de Nord: Lacul Dracului pe apa mai mica de 25 cm !!! In drum spre Chilia Veche … cand cota apelor Dunarii a fost de + 62 cm !!! Atunci traversarea de la nord la sud a Lacului Dracului mi-a luat cca 3 – 5 ore !!!

Ziua urmatoare (01.11.2015) am continuat tura, nepublicata inca. Am avut dificultati destul de mari la traversarea Lacului Merheiul Mic catre Merheiul Mare iar Canalul Dovnica a fost impracticabil (incercare de parcurgere de la nord la sud).

• 03.11.2015 at 12:09 PM #5293
      Alex1958
      Participant

Salut Bogdane,
      Pe Dovnica dinspre Lacul Merhei ai avut probleme chiar la intrare sau in dreptul lacului Lung -perpendicular pe canal la vreo 900 m de intrarea din Merhei?
      Acolo sunt mereu plauri de pe lac.
      Pe portiunea aia intre Merhei si Lung, pe malul vestic sunt niste pomi fructiferi plantati de un pescar care avea si casa pe mal. Casa a ars acum cativa ani intr-un incendiu de stuf. O am intr-o poza din 2011 dar este prea mare ca s-o postez.
      Am fost odata pe acolo cand erau pomii infloriti si era ceva inedit!
      Toate cele bune!

• 03.11.2015 at 12:16 PM #5294
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Salut Alex,

Legat de Canalul Dovnica, 🙂 legat de apa 😉 , am avut probleme in primii 3 – 400 m de la nord la sud. Deci pana in lacul Lung. Dtiu ca acolo sunt probleme. Din informatii neverificate, In Lacul Lung s-a taiat plaurul. Eu nu am ajuns pana acolo.

Scoteam noroi la greu. Adevarat ca eram cu Hipopotamka care calca 40 cm + pinten si elice. Cu Pupezica cred ca treceam …

Te salut cu drag,

Bogdan

• Author
Viewing 16 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

+ seventy five = seventy six

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas