Chilia Veche – Mila 23 pe ape mici : Traseu Alex1958 – 23.09.2013
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Chilia Veche – Mila 23 pe ape mici : Traseu Alex1958 – 23.09.2013
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 12 years ago by
Alex1958.
-
AuthorPosts
-
-
09.07.2014 at 1:49 PM #3731
Colegul nostru Alex1958, utilizand mecanismul “Comments” de pe GDD, a postat urmatoarea informatie importanta in “Comment 746” :
…
In alta ordine de idei am mers intra Chilia si Mila 23 pe urmatorul traseu: Canalul Pardina, Canalul Radacinosele, Lacul Babina, Garla Lopatna, Eracle cu salupa mea care are pescaj la chila de 0.35 m. Apa cea mai mica pe Pardina (punct de 0.4 m), pe Lacul Babina (0.5 m) si la intinsura de la Eracle (0.6 m). Am pus motorul sus si am trecut incetisor…Atasez o harta realizata de mine :

Rugaminte mare : detalii. Multumesc anticipat.
-
09.07.2014 at 1:51 PM #3732
Salut,
La ambele intrebari de pe harta desenata de tine raspunsul e Da!
Asa sunt numite si pe harta mea, sa nu ma intrebi ce harta utilizez ca am lasat-o in barca (cred ca scoasa de GIPO) si pe Road 2008 pe care o folosesc la GPS. Am intrebat la pichetul PF de la Chilia/Cernovca cum pot ajunge la Mila 23 pe apele astea si ei m-au sfatuit ca atare, chestie pentru care le multumesc!
Am intrat de pe Bratul Tataru pe sub pod, era o draga chiar in vecinatatea gurii. Am mers in deplasament cu motorul sus si ochii pe sonar, relativ OK cu exceptia unui singur punct (0.4 m). In rest apa peste 1 m. Dupa ce m-am intersectat cu Radacinoasele (pancarda ARBDD cu zona de protectie Rosca Buhaiova- ma intreb de ce ca nu incepe acolo?) apa pe Pardina era mica, 0.6-0.7, asa ca am luat-o pe Radacinoase, apa peste 1 m. Pe lacul Babina apa f mica 0.5 m, scoteam mal in urma motorului.
N-am luat-o oblic prin Babina ci spre canalul dintre Babina si Matita si am luat-o pe meandrata Garla Lopatna de la capatul ei. P’aici era boierie si apa de 3m, glisaj cand permiteau multele curbe. A mai fost un pic de deranj la intinsura de la Eracle, dar erau 0.6m.
Scopul deplasarii noastre a fost pescuitul din barca. Ne-am orientat initial gresit spre Chilia unde apa avea culoarea cacao cu lapte apoi am dorit sa ajungem la Rosu -ceea ce am si facut. Inapoi la Victoria am venit prin Puiu, Mocansca, Erenciuc, canalul Erenciuc si Bratul Sf. Gheorghe.
Nu tineam neaparat sa exploram, mai ales cu o barca asa de mare (Shetland 570 cu Honda 75 CP- pescaj barca 0.35 cm) dar asa a iesit.
Promit ca nu mai fac!
Toate cele bune!
-
09.07.2014 at 1:59 PM #3733
Quote from Alex1958 on September 24, 2013, 12:14
Salut,
La ambele intrebari de pe harta desenata de tine raspunsul e Da!
Buna Alex
Sa-ti spun de ce te intreb despre denumiri: Daca vii de la Chilia pe ceea ce numesc eu Centura Vestica a Chiliei spre sud, malurile sunt indiguite. Pe malul vestic daca te sui, vei vedea o mare… suprafata agricola. Este ceea ce a desecat Ceausescu : Pardina. Acum, pe Harta OSM si pe alte harti mai vechi, Canalul Pardina era orizontal, vest – est, intre Bratul Chilia si Centura Vestica a Chiliei. Se poate ca, disparand Canalul Pardina original, denumirea sa se fi mutat la cel pe care eu il numesc… Cent. V a Chiliei.
Asa sunt numite si pe harta mea, sa nu ma intrebi ce harta utilizez ca am lasat-o in barca (cred ca scoasa de GIPO) si pe Road 2008 pe care o folosesc la GPS. Am intrebat la pichetul PF de la Chilia/Cernovca cum pot ajunge la Mila 23 pe apele astea si ei m-au sfatuit ca atare, chestie pentru care le multumesc!
Si aici ma mira fff tare, dar nu te contrazic. Este adevarat, cand erau ape mari, eu am iesit la Mila 23 pe “traseul albastru”, adica de unde ai facut tu stanga (E) sa iesi in Babina, eu mi-am continuat drumul spre S. Am intalnit un adevarat vapor care ducea oamenii la o biserica situata pe malul vestic al “traseului albastru”, la sud de bifurcatia unde l-ai parasit tu. De sondat nu se punea problema pe asemenea cote…
Tura in care am facut acest traseu este : Tura in Delta 25.05.2013 – Chilia Veche, dragostea mea !!!
Mai mult, zona dintre Chilia Veche si bifurcatia unde ai parasit tu Centura Vestica a Chiliei (sau Pardina, dupa cum iti place), am parcurs-o de cateva ori pe ape fff mici. In afara de prima portiune dupa pod (Chilia) pret de cca 1 km, unde aveam cca 1.0 – 1.2 m de apa, canalul era dragat (2012) – se vedeau clar urmele dragarii pe maluri – si aveam apa de 1.5 – 2 m, inca o data spun, pe ape mici.
Tura in care poti vedea traseul urmat (aproape identic cu al tau) este : Tura in Delta 16.09.2012 – Delta de Nord: Intoarcerea de la Chilia Veche pe apa mica . Pe 16.09.2012 cota apelor Dunarii la Tulcea era de + 61 cm !!! Acum cand ai fost tu, cota era undeva pe la + 42 cm, insa diferenta mi se pare nejustificat de mica pentru o diferenta de adancime asa de mare.
Mai mult, dupa cum vezi, Babina l-am traversat super – zglobiu, in glisare. Din ce-mi aduc aminte, aveam peste 1 m de apa, am sondat la inceput si la sfarsit.
Am intrat de pe Bratul Tataru pe sub pod, era o draga chiar in vecinatatea gurii. Am mers in deplasament cu motorul sus si ochii pe sonar, relativ OK cu exceptia unui singur punct (0.4 m). In rest apa peste 1 m. Dupa ce m-am intersectat cu Radacinoasele (pancarda ARBDD cu zona de protectie Rosca Buhaiova- ma intreb de ce ca nu incepe acolo?) apa pe Pardina era mica, 0.6-0.7, asa ca am luat-o pe Radacinoase, apa peste 1 m. Pe lacul Babina apa f mica 0.5 m, scoteam mal in urma motorului.
Acum inteleg. De la Chilia Veche spre S pana la intersectia cu Radacinoasele, cum ii spui tu (eu nu ii stiu denumirea) ai avut apa buna. Apoi spre S a scazut adancimea, asa ca ai virat-o spre E. OK. Zona aceea de la sud de intersectia ta nu am parcurs-o decat pe ape mari, insa, asa cum am spus mai inainte, in zona in care se lasa Sipocul spre V am vazut VAPOR !!!
O alta tura in care am fost prin zona aceea este : Tura in Delta 30.06.2012 – Delta Centrala, Delta de Nord si trecerea prin japse in Delta de Vest: “Un alt 8 aproape perfect” . Cota apelor Dunarii la Tulcea pe data de 30.06.2012 era de … + 190 cm !!!
Trec turele aici, deoarece tu sau altcineva, poate vrea sa vada “circuite” parcurse prin respectiva zona.
N-am luat-o oblic prin Babina ci spre canalul dintre Babina si Matita si am luat-o pe meandrata Garla Lopatna de la capatul ei; aici era boierie si apa de 3m, glisaj cand permiteau multele curbe. A mai fost un pic de deranj la intinsura de la Eracle, dar erau 0.6m.
La intersectia Lopatna – Eracle, venind dinspre Lopatna, trebuie sa tii dreapta (malul instufat), pana te izbesti efectiv in malul instufat perpendicular care margineste Canalul Eracle catre V, abia apoi sa faci stanga pe Eracle. Cum vii de pe Lopatna pe mana stanga ai intinsura si craci submersate.
Scopul deplasarii noastre a fost pescuitul din barca. Ne-am orientat initial gresit spre Chilia unde apa avea culoarea cacao cu lapte apoi am dorit sa ajungem la Rosu -ceea ce am si facut. Inapoi la Victoria am venit prin Puiu, Mocansca, Erenciuc, canalul Erenciuc si Bratul Sf. Gheorghe.
Nu tineam neaparat sa exploram, mai ales cu o barca asa de mare (Shetland 570 cu Honda 75 CP- pescaj barca 0.35 cm) dar asa a iesit.
Promit ca nu mai fac!
Toate cele bune!
Aici mai am eu o intrebare: cum ai ajuns in Lacul Rosu si in ce conditii ???
Vis – a – vis de cele scrise de tine si de mine, atasez si o harta.

-
09.07.2014 at 2:00 PM #3734
Quote from Pupezica on September 24, 2013, 18:04
Aici mai am eu o intrebare: cum ai ajuns in Lacul Rosu si in ce conditii ???
Vis–a–vis de cele scrise de tine si de mine, atasez si o harta.
Salut,
N-am ajuns in lacul Rosu ci pe canalul Puiu- Rosu cam pe la fosta tabara BTT unde acum stapan e vantu’…
Pe canalul intre lacul Puiu si Rosu sunt deja 3-4 randuri de plauri.
Cum vii din Puiu poti ajunge pana mai jos de tabara si apoi stop.
Prin iunie, de Rusalii, pe ape mari am trecut in partea ailalata.
Pe ape mici, daca voiam in Lacul Rosu o luam de la Chilia pe Musura, Cardon la Sulina si apoi pe Busurca, Rosu-Imputita, L. Rosulet si L Rosu…insa acum din cauza obturarii canalului asta este un capat mort pentru navigatie.
Toate cele bune!
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.