Canalul Periteasca
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 9 years, 9 months ago by .
Viewing 1 reply thread
Viewing 1 reply thread
- You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Canalul Periteasca
Va salut dragi colegi!
Asta vara facand o tura prin Delta am intrat pe Canalul Periteasca din Canalul 36…elegant,decolmatat si am iesit in Sontea scurtand astfel o portiune de drum.
Saptamana trecuta mergand pe acelasi traseu am avut “placerea” sa constat inchiderea Canalului Periteasca dinspre Canalul 36 cu un frumos si mare dig de pamant…Intrarea Nordica dinspre Sontea a ramas deschisa.Intrebarea este daca cineva are vreo explicatie vis a vis de aceasta masura luata si care e rostul ei?
Va multumesc frumos si va urez ture frumoase in Delta!
Salut prieteni, salut Adygyb,
Da, “ezista” o explicatie. Nici deschiderea intrarii pe Canalul Periteasca si nici inchiderea ei nu au la baza decat … defrisarea, scuze, am gresit, decolmatarea Canalului Periteasca.
Canalul Periteasca era unul dintre cele mai importante canale ale Deltei, venind de pe Sontea si ducand … nicaieri ! Adica intr-un dig de pamant. In aceste conditii trebuia musai defrisat. Au, iar am gresit, decolmatat.
Sontea Veche, un canal complet neimportant in Delta de Vest, un canal pe unde nu merge nimeni, dar absolut nimeni, nu trebuia decolmatat deoarece ar fi fost prea la vedere dezastrul lasat pe malurile Sontei. In aceste conditii nu se putea trece cu draga pentru a se intra pe Canalul Periteasca. Asa ca s-a luat decizia sa se sparga digul de pe Canalul Mila 36 pentru a se putea intra cu draga pe Canalul Periteasca.
Dupa ce s-au scos mii de metri cubi de lemn, iar am gresit, de mal, Canalul Periteasca a fost inchis la intrarea de pe Canalul Mila 36 ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
NOTA : Va rog sa considerati aceasta postare un PAMFLET. Nici macar una din informatiile din aceasta postare nu este una reala. Va multumesc.
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii