Canalul Litcov
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Canalul Litcov
- This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by
Pupezica.
-
AuthorPosts
-
-
09.07.2014 at 11:43 AM #3699
Un coleg de pe Barcaholic a pus o intrebare legata de Canalul Litcov. I-am raspuns, insa din ratiuni legate de “consolidarea informatiei” despre Delta Dunarii pe Ghidul Deltei Dunarii, am deschis acest topic nou si voi publica raspunsul pe care i l-am dat.
Ma intrebam daca Litcov-ul e practicabil de la capat (de la Victoria). N-am mai fost pe el din 1991 de la “accidentul Rostok” cand nava cu jet de apa “Tineretul” care ne ducea la Rosu a trebuit sa ocoleasca Bratul Sulina.
Litcovul… cel mai lung canal din Delta (asa se spune, desi parerea mea este ca Sontea cu toate “ramificatiile” sale, este mai lunga !!! ) este navigabil permanent pe ape mici, medii si mari (conform clasificarii facute de mine pe Ghidul Deltei Dunarii – Glosar de termeni si conventii generale ), insa cu urmatoarele amendamente:
1. In opinia mea Canalul Litcov are trei sectiuni complet distincte: Sectiunea 1 – Litcov “0″, intre Litcov “0″ si intersectia cu Canalul Filat, Sectiunea 2 – “Litcovul pescaresc” cum ii mai spun eu, intre intersectia cu Canalul Filat si intersectia cu canalul care duce in Lacul Babintii Mari si Sectiunea 3 – Litcovul turistic, de la canalul care duce in Lacul Babintii Mari pana la final, in Canalul Crisan.
2. Sectiunea 1, sa-i spunem Litcov “0″, are apa mica (0.5-0.8 m) acum, pe ape mici (+ 53 cm la Tulcea pe 21.08.2013), dar este curat. Eu l-am parcurs anul acesta de vreo doua ori, insa pe ape mari (< + 300 cm la Tulcea). Obstacole notabile insa nu sunt. 3. Sectiunea 2 – Litcovul Pescaresc are tot apa mica pe ape mici, insa suplimentar are si cioate submersate pe care le mai agati cu pintenul. 🙁 Nu recomand parcurgerea lui pe ape asa de mici. L-am parcurs anul trecut de cateva ori pe ape mici si nu a fost prea placut. Glisarea este periculoasa in asemenea conditii. 4. Sectiunea 3 – Litcovul turistic a fost dragat, are apa buna de circa 2 m chiar pe ape mici, dar prezinta si niste obstacole laterale care pot fi insa ocolite cu usurinta.
-
09.07.2014 at 11:48 AM #3700
Salut!
Am parcurs tot Litcovul pe 27 si 28 Martie 2014, pe ape 159-160 cm la Tulcea, fara probleme cu barca in glisaj. Un sigur punct mai dificil cu un copac cazut pe apa.
Trei dragi presteaza pe prima jumatate.Nu stii daca s te bucucri ca-l adancesc sau sa plangi ca distrug salciile de pe maluri.
-
09.07.2014 at 11:50 AM #3701
Salut!
Am parcurs tot Litcovul pe 27 si 28 Martie 2014, pe ape 159-160 cm la Tulcea, fara probleme cu barca in glisaj. Un sigur punct mai dificil cu un copac cazut pe apa.
Trei dragi presteaza pe prima jumatate.Nu stii daca s te bucucri ca-l adancesc sau sa plangi ca distrug salciile de pe maluri.
Multumesc pentru informare Alex. Voi posta pe GDD in News.
-
24.07.2014 at 3:56 PM #3800
Postul colegului nostru Ilie de pe GDD a fost mutat intr-un nou topic : Tura lui Ilie cu kaiacul – de pe Litcov la Sulina
Intrebarea colegului nostru Ilie am considerat-o extrem de importanta incat am considerat ca merita un topic nou.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.