Barcuta DONZI din Golden Sands
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 12 years, 1 month ago by .
Viewing 0 reply threads
Viewing 0 reply threads
- You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Episoade inedite legate de “ape”, surprinse in calatorii › Barcuta DONZI din Golden Sands
Tagged: Donzi Boats
In perioada 23-26.08.2013, impreuna cu Pilotul meu, am dat o fuga pana in Bulgaria, abatandu-ne de la programul nostru obisnuit de… Delta. Destinatia aleasa a fost Golden Sands. In rastimpurile dintre plaja, restaurant, magazine, piscine si alte atractii ale locului, am dat o fuga pana in Marina.
Am ramas placut impresionati de frumoasa Marina din Golden Sands, bine protejata de un dig masiv, adapostind ceva barcute si o mare nava scoala, nava cu panze cu trei catarge, construita in 1984.
Toropiti de caldura soarelui care radia infiorator de puternic, ne-am retras la o bare intr-un restaurant cochet, adiacent Marinei. Stand asa tolaniti cu berea in fata, Pilotul vede o barcuta care venea in mare viteza catre intrarea in Marina. Ma intreaba : “O vezi ??? Ce barca este aceea ??? ” Ma uit si eu, intr-adevar, se vedea o barca care venea cu foarte mare viteza dinspre larg, aruncand in spate valuri enorme de spuma alba… “O salupa cu motor puternic, ceva mare…” , zic eu, aprinzandu-mi tigara si intorcandu-ma la berea mea. Eram cu fata la o barcuta Jeanneau Sun Odyssey 43′ care legana alene, dupa care mi se scurgeau ochii…
Nu trece mult si Pilotul meu vigilent exclama: “Iat-o, a intrat in Marina…” . Ma intorc si vad o “barcuta” super eleganta, uriasa, cu niste forme superbe, manevrand in rada. Desi era in mijlocul Marinei, motorul facea un zgomot ca al unui Harley-Davidson !!! Vopsita in culori vii, cu mult negru, rosu si portocaliu, era chiar o aparitie deosebita. Conducatorul ambarcatiunii punea fender-ele, semn ca vroia sa acosteze. Indeed, chiar a acostat aproape de rampa lata care permitea lasarea la apa / scoaterea din apa a barcilor.
N-am rezistat si am lasat si bere si tigara, punand mana pe aparatul de fotografiat… “Rezultatul” il vedeti in continuare : era o “barcuta” Donzi de… 43′ !!! motorizata “twin” !!!
Pentru cei care vor sa-si achizitioneze o asemenea ambarcatiune, numai buna si potrivita cu “conditiile” si “Marinele” de pe litoralul romanesc si din Delta Dunarii, pun si link-ul : Donzi Boats
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii