Acesasta pasarica este un sticlete ???
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Fauna si Flora din Delta Dunarii › Acesasta pasarica este un sticlete ???
- This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated 12 years, 1 month ago by
Pupezica.
-
AuthorPosts
-
-
16.06.2014 at 5:11 AM #3507
Aceeasi “eterna” rugaminte pentru Eos si ceilalti cunoscatori : aceasta pasarica surprinsa pe sarma – bird on a wire – este un sticlete ??? Sau o codobatura galbena ???
-
26.06.2014 at 6:56 PM #3585
Specia este în expansiune, fiind deja apariție obișnuită în tot sudul României, fiind pe alocuri chiar comun. În Dobrogea este o apariție mai veche, acolo este comun. În 2010 a fos o “invazie” mai semnificativă, când specia a fost observată și în județele Iași, Cluj, Bihor, Arad etc.
În Bărăgan, lângă Dunăre (Oltina, Bugeac, zona Băneasa) este chiar foarte comună.
Unde ați observat pasărea?-
01.07.2014 at 9:58 AM #3588
Specia este în expansiune, fiind deja apariție obișnuită în tot sudul României, fiind pe alocuri chiar comun. În Dobrogea este o apariție mai veche, acolo este comun. În 2010 a fos o “invazie” mai semnificativă, când specia a fost observată și în județele Iași, Cluj, Bihor, Arad etc.
În Bărăgan, lângă Dunăre (Oltina, Bugeac, zona Băneasa) este chiar foarte comună.
Unde ați observat pasărea?Buna ziua Domnule Coracias,
Incep prin a va multumi pentru contributiile Dvs. aduse pe Forum GDD. Din pacate nici macar eu nu m-am obisnuit cu acest forum nou !!! 🙂 Acesta este motivul pentru care nu am reactionat pana acum…
Acesasta platforma de forum aleasa de mine pentru NOUL Forum GDD (aflat in curs de migrare a informatiilor de pe VECHIUL Forum GDD) are avantaje si dezavantaje fata de prima versiune utilizata.
In opinia mea unul dintre dezavantajele majore este ordonarea posturilor dupa “Reply”-urile asezate in ordine invers cronologica sub postul catre care s-a dat reply si nu in ordine cronologica “normala”, unul sub celalalt.
Inclusiv colegul Ciby mi-a semnalat acest lucru…
Ca sa conchid, din aceasta cauza nu am observat posturile Dvs decat … azi, lucru pentru care imi cer scuze. In continuare sunteti binevenit pe Forum GDD alaturi de ceilalti colegi mai vechi.
Cu stima,
Pupezica
-
-
16.06.2014 at 7:00 AM #3509
Este o presura cu cap negru, Emberiza melanocephala. Se pare ca este destul de rara pe la noi, Campia Romana fiind arealul nordic al habitatului.
Cum le gasesti Bogdane?Nu se afiseaza link-ul postat. [by Pupezica: pentru a afisa un link trebuie selectat un cuvant din text si apoi inserat link-ul cu controlul “link” din meniul forumului]
Edited by Pupezica… for the link “cause” 🙂 but no success yet … 🙁
-
17.06.2014 at 5:14 AM #3538
Multumesc Ciby 🙂 Despre ce link este vorba ???
-
17.06.2014 at 7:12 AM #3539
Am pus un link in mesajul de mai sus cu mai multe informatii si poze despre pasarica in cauza dar nu-l afiseaza. Cand incercam sa editez mesajul, link-ul era acolo si probabil ca este si acum. Poate reusesti sa il pui tu, sau sa-l faci sa se vada, daca mai este in text.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.