Acces in lacul Razelm dinspre Bratul Sf. Gheorghe
This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Alex1958 3 years, 4 months ago.
You must be logged in to reply to this topic.
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Acces in lacul Razelm dinspre Bratul Sf. Gheorghe
This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Alex1958 3 years, 4 months ago.
Salutare iubitori ai deltei!
Sunt de acord cu Pingu ca este pacat ca acest site sa se stinga. Nu stiu ce a patit Bogdan dar sper sa revina cat mai curand in forma care l-a “consacrat”.
Vreau sa va povestesc experientele mele din vremuri de pandemie, cand caut izolarea si imi doresc cat mai multa singuratate.
Deci anul trecut inainte de deschiderea pescuitului dupa prohibitie (31 Mai 2020) am cautat sa ajung cu barca mea Arielle (Shetland 570) la Gura Portitei. Era dupa starea de urgenta si eram disperat sa merg undeva la mare si/sau in delta.
Planning-ul n-a fost stralucit si am plecat pe la 15:00 din Victoria-unde imi tin barca- cu gand sa innoptez la GP.
Din pacate am ales ruta prin Dranov, ceea ce s-a dovedit o mare greseala. Canalul Dranov este colmatat complet la intrare din Sf Gheorghe, practic il treci in pantaloni scurti fara se te uzi la ei! Dupa ce m-am chinuit sa intru am intalnit niste localnici care mi-au spus ca nici vorba sa pot trece. Deci Ghidul trebuie actualizat in aceasta priviinta!
Anul acesta, pe 16 Iulie, un pic mai relaxat (si vaccinat) dpdv pandemie, am incercat din nou.
De data asta am luat-o pe Canalul Dunavat, Cocos, Mustaca si am incercat sa tin canalul de centura spre…. Canalul Dranov.
Dupa ce am trecut de “Trei Bibani” canalul de centura parea din ce in ce mai putin adanc si am iesit pe trecerea intre acesta si lac in golful Holbina. Nu prea inspirata alegere caci am dat de apa mica si iarba cat cuprinde pe intreg golful. Cu chiu cu vai si motorul sus, cu ochii pe jetul de apa de racire am iesit din hatis si am dat de apa de 1.5-2m in lac, ajungand intr-un final la GP. Am petrecut trei zile destul de ageabile si foarte calduroase la Gura Portitei care, din pacate, nu s-a schimbat prea mult.
La intoarcere am decis ca nu ma bag nici pe Dranov, nici prin golful Holbina si oscilam intre Mustaca si Dunavat. Cum nu stiam daca digul submersibil de la gura Dunavatului este marcat, cand am ajuns in dreptul canalului Mustaca am luat-o spre mal si am intalnit un pescar care dupa ce m-a chestionat daca stiu pe unde sunt mi-a zic ca Mustaca este practicabil pana la intalnirea cu Cocos.
Pe acolo m-am intors in Sf Gheorghe.
In concluzie m-am descurcat dar daca eram mai informat era mai bine. De aceea rog pe cei interesati sa posteze pe acest site informatii proaspete despre starea canalelor si trecerilor din iubita noastra delta.
Oare stie cineva cum mai este pe la Perisoru? Cum se ajunge si ce este pe acolo? In afara de vipere care sunt de mult dar acum le-au semnalat si senzatinalistii din presa….
Toate cele bune si ape line!
You must be logged in to reply to this topic.
© 2013 - 2015 Pupezica - Ghidul Deltei Dunarii