Reply To: Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur › Reply To: Tura pe ape mici- Dunavatul de jos-Chilia Veche si retur
Salutare Pupezica, salutare barcagii
multumesc pentru aprecieri
asa este, am scris repede si s-au strecurat cateva inadvertente si erori in postarea mea, revin punct cu punct mai jos
1. Lansarea de la Mahmudia- nu stiu, nu am lansat pana acum de acolo, eu am o barca de 7 m lungime pe 2,5 si are un pescaj de 40 de cm la aprox 3 tone… am nevoie minimum 60 cm de apa si rampa betonata bine sub luciul apei
2. recomand rampa de la Dunavatul de jos, am lansat de multe ori de acolo, pe ape mari sau mici, am cateva argumente in sprijinul acestei optiuni:rampa este publica, se afla la capatul soselei Murighiol-Dunavat, este foarte lata ( apreciez ca are cca 5 m latime) si este betonata bine sub luciul apei, are un bazin foarte adanc ( la cota de 53 cm la Tulcea apreciez ca bazinul avea peste 1,5 m adancime), are mai multe pontoane ( publice sau private) unde barca odata lansata poate fi pregatita pentru tura si nu in ultimul rand o parcare publica mare, in imediata vecinatate a rampei unde incap usor 4-5 masini si peridocurile respective; exista si o parcare privata dar eu de fiecare data am lasat masina in parcarea publica si nu am avut nici o problema
Iesirea din bazin este foarte simpla, pe un canal scurt de cca 20-30 de metri se ajunge in canalul – centura al satului Dunavatul de Jos (atentie, pe ape mici se tine firul canalului) si navigand spre sud se ajunge in Canalul Lipovenilor si apoi spre Est in canalul Dunavat.
Am folosit si eu odata iesirea prin Lacul Barcaz in Canalul Lipovenilor dar doar pe ape mari sau medii, cred ca pe ape mici e mai bine de evitat
3. Despre traseu si denumiri
a) asa este, am scris gresit, nu este Canalul Dranov ci Dunavat
b) Lacul Isaacul Mic- da, este vorba despre Lacul Uzlina; denumirea de “Isaacul Mic” am auzit-o la un localnic din Uzlina, iar pe Google Maps figureaza ca lacul Isaccel;
c) Da, asa este, m-am gandit sa intru pe Ceamurlia si sa scurtez putin drumul dar mi s-a parut ca avea foarte multa vegetatie la luciul apei si mi-a fost frica sa nu mi se infunde sorbul de la circuitul de racire ( am avut multe probleme cu sorbul, a trebuit de mai multe ori sa ma opresc si sa l desfund cu aer comprimat) asa ca am preferat sa ocolesc pe Crisan (Caraorman) care era cristal
d) de la Mila 23 am intrat pe Lideanca si am urcat pe Visina pana in Stipoc si apoi pe Stipoc spre est; zona avea apa destula in ciuda apelor mici la Tulcea dar si vegetatie de suprafata; am depasit intersectia cu canalul Varsana si (apreciez) la jumatatea distantei dintre aceasta intersectie si intersectia cu prelungirea Canalului Eracle, m-am infundat; din pacate, preocupat sa manevrez si sa intorc atat cat mai aveam loc , nu am salvat coorodatele gps ale blocajului; era vorba de 3 copaci care blocau canalul plus foarte multa vegetatie infundata ; apreciez ca pe ape mici nu se poate trece, poate pe ape mari , cu o barca mai mica si cu putin noroc
e) Canalul Iacob- asa apare pe Google Maps, pe ViewRager este numit Canal Brahova; in prelungirea canalului Eracle spre Nord Est este o inlantuire de 2 garle si un canal de cca 2 km lungime, accesibil pe ape mici si care se intersecteaza cu Canalul Stipoc inainte ca acesta sa coteasca spre Nord
f) am mers pe Centura Vestica a Chiliei si apoi pe bratul Tataru pana la Chilia Veche; intradevar, localnicii numeau Centura Vestica canalul Pardina
Am observat si eu o anume “abundenta” de denumiri care sunt folosite pe harti sau aplicatii, in ce ma priveste voi folosi ori denumirile din Harta GDD sau daca nu sunt, din aplicatia ViewRanger
Salutare tuturor si ture linistite
Pingu