Reply To: Traseu Murighiol – Belciug
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu Murighiol – Belciug › Reply To: Traseu Murighiol – Belciug
Salut,
Ca si Erenciuc si Taranova, si Belciug-ul pare o fosta bucla a bratului Sf Gheorghe.
Cum se formeaza si cum se inchid aceste foste bucle cred ca vedem in ziua de azi cand buclelor fara curent ale bratului tind sa li se colmateze intrarile si iesirile cu aluviuni aduse de ramura “vie”.
Si mie mi-ar place sa ajung pe Belciug, la legendele enumerate de Bogdan putand adauga si stiucile capitale care se zvoneste ca ar trai pe acolo.
Daca reusiti sa intrati cred ca mai intai ar trebui scanat fundul cu sonarul ca sa identificati gropile si abia apoi sa va scufundati in ele. Din ce am ai discutat eu cu scafandrii prin delta cu un sonar performant se pot identifica si diverse structuri in apa. Despre viata acvatica care ar putea fi filmata, in afara de plante, singurii pesti care sunt curiosi cu scafandrii sunt bibanii. Desi am vazut filmari cu somni marisori pe la francezi…
Oricum tine-ne la curent cu ce gasesti daca izbutesti sa intri….
Bafta!