Reply To: Canalul Dranov
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Canalul Dranov › Reply To: Canalul Dranov
Salut Catalora, credeam ca nu te mai intereseaza informatiile dupa tacerea ta 🙂 .
(1). Situatia cu Dranovul este chiar mai dramatica decat am povestit. Am mai facut sapaturi si un prieten, contributor si el pe Forum GDD, a fost pe Dranov zilele trecute. La Intrarea din Dunare s-a format prag (0.70 m adancime), apoi dupa ce treci de colibele pescarilor si de Canalul de Centura incepe cu adevarat problema : apa de 0.30 – 0.40 m !!! “Problema” dureaza cca 1.15 – 1.50 Km, adica destul de mult, cum am spus, pe toata lungimea padurii.
(2). Venind de la vest la est, din Puiu inspre Rosu, plaurul este inainte de canalul cu Tabara. Canalusul de trecere este pe mana stanga cum vii din directia mentionata. Este scurt dar putin adanc si din cate imi aduc aminte, are si un cot unde manevrarea barcii este dificila. Atentie mare.
(3). Asa cum se stie, eu nu sunt pescar inrait. Mai arunc si eu lingurita in apa, dar rar. In al doilea rand, eu nu dorm cu cortul. Dorm pe barca sau la pensiuni, asa ca nu am ochiul format si setat pe cautarea locurilor propice de dormit / campat. Dar …
La intrarea dinspre Puiu inspre Rosu, in toata zona canalului, pana in plaur, este numai stuf, cel putin asa cred. Iar pe Canalul Puiu – Rosu, dupa plaur, la Tabara, unde malurile sunt ferme si impadurite, nu ai voie sa campezi, nici sa acostezi, deoarece este “proprietate privata”.
Fara a te indemna catre o “aventura” care poate deveni neplacuta deoarece spui ca nu cunosti alte zone din Delta, te-as indruma catre Sontea, estul Deltei de Vest si Delta de Nord. Ai unde sa campezi, in Gura la Baclanestii Mari se zice ca este marlita, pe Sontea am vazut destui stiucari. In plus … ai apa, ceea ce este destul de important.
Ai grija : campatul in Delta este strict interzis !
(4). Cat “calca” Etap 22 ? Vrei sa vezi Delta cu catargul ridicat ? Acestea ar fi primele doua intrebari esentiale.
Toate bune,
Pupezica