Reply To: Lacul "Necunoscut" din Delta Centrala – Lacul Clisciova
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Toponimia canalelor si a lacurilor in Delta Dunarii – vechi si nou › Lacul "Necunoscut" din Delta Centrala – Lacul Clisciova › Reply To: Lacul "Necunoscut" din Delta Centrala – Lacul Clisciova
In urma nenumaratelor “sapaturi” legate de cunostintele de toponimie 🙂 🙂 🙂 ale localnicilor, am aflat – in sfarsit 🙂 🙂 🙂 – cum se numeste acest lac “necunoscut” din Delta Centrala : Lacul Clisciova.
Mai mult, am aflat despre o teorie care arata de unde provin aceste denumiri : Uzlina, Isacova, Clisciova, etc. … Denumirea lacurilor este legata de numele pescarilor care, odata demult, obisnuiau sa-si “imparta frateste” apele si sa pescuiasca in aceste lacuri : pescarul numit Uzlin pescuia in Lacul Uzlina, pescarul pe nume Isacov “a dat” numele Lacului Isacova, pescarul Clisciov isi intindea plasele pe Lacul Clisciova, etc. …
Dintre cei care “mi-au dat concursul in scris” pentru aflarea acestei denumiri “absconse” 🙂 , denumire care nu exista pe nici o harta consultata (noua sau veche, turistica sau … ) se numara Doi Sturioni Camping Murighiol de pe Facebook, fapt pentru care il nominalizaz pe Forum GDD.
Afland de la localnici si de la Doi Sturioni Camping Murighiol presupusa denumire a “Lacului Necunoscut” – Lacul Clisciova din Delta Centrala – precum si “istoria toponimiei” acestei salbe de lacuri din Delta Centrala, am intrat pe Google si am “regasit” aceeasi “teorie” a toponimiei pe site-ul “Pensiunea La Tavi” din Murighiol.
Voi incerca sa schimb denumirea topicului in : Lacul “Necunoscut” din Delta Centrala – Lacul Clisciova, pentru a “sugera” solutionarea intrebarii derivata din titlu.
P. S. Multumiri tuturor celor care m-au ajutat in solutionarea “enigmei” Lacului “Necunoscut” – Lacul Clisciova. Multi “stiu”, putini cunosc …
P. P. S. Pe harta mai este inca un Lac “Necunoscut” in Delta Centrala, la vest de Lacul Clisciova… sa vedem daca se poate intra in el, pe ape (mai) mari … 🙂 🙂 🙂