Reply To: Zona C. Vatafu-Imputita, Lacurile Vatafu (Bijan), Lumina si Puiu
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Zona C. Vatafu-Imputita, Lacurile Vatafu (Bijan), Lumina si Puiu › Reply To: Zona C. Vatafu-Imputita, Lacurile Vatafu (Bijan), Lumina si Puiu
Salutare!
Uite ce scrie astazi un coleg de pe site-ul de pescuit “Pescuitul.ro”:
“Saptamana trecuta un graifer a eliberat zona de intrare pe canalul Rosu -Puiu, dinspre Puiu ! Mecanicii spuneau ca vor debloca si intrarile catre Lumina , dar si spre Rosu !Din pacate accesul catre Lacul Rosu ramane blocat in zona complexului Puiu-Rosu.”
In alta ordine de idei, Lacul Vatafu e accesibil-cu problemele mentionate dinspre Bratul Sulina -Canalul de la mila 7 (tu il numesti Vatafu-gresit dupa parerea mea caci cei din Crisan numesc canalul Vatafu canalul desprins din canalul Caraorman spre lacul Vatafu).
In lacul Vataful sunt plauri uriasi care pot bloca fie toata jumatatea lacului (daca te uiti acum pe Google Earth este fotografiata o astfel de situatie) fie numai accesul spre canalul de legatura cu Lumina (cred ca in pozele tale este vorba de cele de la 12:40). Pur si simplu cand vii dinspre Cruce, lacul e redus la 1-2 Ha nu poti trece de acea peninsula a lacului. Am intrat in Decembrie dimineata in Lumina pe acolo si n-am mai putut iesi seara decat prin Puiulet. Canalul spre Lumina din Vatafu il recunosti usor pentru ca e marginit de pomi. De pe acest canal poti iesi in Lumina prin stanga sau prin dreapta “insulei”. Functie de situatia plaurilor poti iesi pe una sau alta din iesiri, prin amandoua sau deloc.
Deasemenea ajungerea in Vatafu este mai sigura prin Vest din canalul Caraorman, desi si pe aici a existat un punct ingust eliminat prin decuparea plaurului.
Intrarea din Puiulet este si ea acum cu probleme…
In concluzie, zona nu este neaparat necunoscuta cat mai degraba intr-o situatie instabila ceea ce face aventurarea pe acolo destul de riscanta. Mie unul imi place sa pescuiesc la stiuca acolo si, ducandu-ma des, m-am lovit de multe din aceste instabilitati.
Toate cele bune!