Reply To: Gura Portitei – Marea Neagra
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Gura Portitei – Marea Neagra › Reply To: Gura Portitei – Marea Neagra
Tot din motive tehnice care deja ma ingrijoreaza, colegul nostru Eos a postat pe Barcaholic ceva date suplimentare si zic eu, importante :
Nu reusesc sa ma conectez pe GDD, asa ca postez aici.
Pe langa informatiile date de Florio, nu am de adaugat decat faptul ca prin ecluza de la Canalul 2 nu poate trece nicio ambarcatiune. Oricum, apa e mica si cu capcane la trecerea din Zmeica in Canalul 2. Asa ca traseul prin Canalul 2 trebuie exculs.
La Canalul 5, e de perferat sa se opreasca si sa ceara mai multe informatii de la cei de acolo. Sau sa coboare din barca, sa mearga pe eculza si sa se uite cu atentie la caseta prin care trebuie sa treaca (poarta ecluzei e inchisa, asa ca trecerea simpla e exclusa. Singura varianta e cea prin caseta, adica printre doua picioare de beton ale podului care traverseaza canalul).
Aici mi-as permite sa adaug ca trecerea prin caseta este DEOSEBIT DE PERICULOASA in conditiile existentei unui curent puternic. In plus, trecerea prin “caseta” este accesibila numai ambarcatiunilor mici. Concluzia pe care o trag din cele spuse de Eos este ca ecluza propriuzisa este in continuare stricata si deci, inutilizabila.