Reply To: Gura Portitei – Marea Neagra
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Gura Portitei – Marea Neagra › Reply To: Gura Portitei – Marea Neagra
Din motive tehnice, Florio nu a putut posta pe GDD. Reproduc integral al doilea raspuns al lui in ceea ce priveste topicul acesta :
Lacul Sinoe e in mare proportie colmatat, de aceea nu trebuie sa te bazezi pe ape mai adanci de 1m. Din canalul 5 poti face un traseu paralel cu tarmul marii, pe mijlocul lacului. De acolo, cand ajungi cam la 1 km travers de Periboina poti schimba directia sa atingi acest punct, fara emotii ca ajungi in zone colmatate. Asta e si sfatul “Parintelui” de la Periboina (omul locului , care are in paza obiectivul).
Catre Edighiol e bine sa tii tot apele din largul lacului, pana ajungi in apropierea canalului.
Canalul 5-Edighiol nu stiu sa aiba obstacole.
Varianta Canalul2-Edighiol nu am incercat-o fiindca am gasit lacul Zmeica cumplit de pacatos cu privire la adancimi. La intrare din Golovita aveam 3- 3,5 m si imediat scadea apa sub 60 cm de nu mai stiam pe unde sa ma indrept.
Tot Canalul 5 ramane un traseu de preferat.
Si ca un ultim sfat, trebuie sa tii seama de curentul din ecluza. In functie de imprejurari, poate fi deosebit de puternic. Acum, cand apele nu fluctueaza aproape deloc, ar trebui sa nu ai probleme. Insa un vant puternic de nord, poate face o diferenta mare de nivel intre apele Golovitei si ale lacului Sinoe. Iar asta se simte in ecluza.