Reply To: Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta › Reply To: Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta
Pupezica,
Din pacate nu pot raspunde deocamdata legat de “planul B”, pentru ca nu am inteles exact despre ce ar fi vorba in sintagma “renuntand la Delta Centrala”. In principiu nu vreau sa renunt la nimic.
Pe bratul Sulina am fost cel mai des – Maliuc, Crisan, Sulina cu Rosu si Rosulet, pe ici pe colo, nu prea mult explorat pentru ca nu am mers niciodata cu un foarte bun cunoscator si atunci singur fiind am reticente mari in a explora propriu-zis pentru ca nu vreau sa risc sa ma ratacesc etc.
Am un bun prieten care are o pensiune la Sulina si cu siguranta vom vrea sa ne oprim si acolo nu neaparat pentru o noapte dar trebuie sa salutam, iar copiii vor vrea o baie in mare acolo pentru ca am mai fost intr-un an si le-a placut parca la fel de mult ca toate plajele Mediteranei pe care le-au vazut.Spor!
Tudor
Buna dimineata Tudor si celorlalti cititori ai Forum GDD.
Scriu dintr-un pat de hotel, cu o ora in urma fata de voi 🙂 , asa ca eventualele greseli sa-mi fie iertate. Acum, apropos de remarca lui Tudor :
… pentru ca nu am inteles exact despre ce ar fi vorba in sintagma “renuntand la Delta Centrala”…
Delta Dunarii a fost descrisa de oameni de stiinta, in genere plecand de la geneza ei. Altii au incercat o descriere hidro-morfologica, altii au apelat la criterii geografice. Inteleg multe dintre aceste concepte insa… consider ca nu sunt pe intelesul tuturor sau, mai bine zis, sunt “prea greu de digerat”.
Asa ca, pentru a usura orientarea unui turist oarecare in Delta si mai ales pentru a-l ajuta sa-si proiecteze tura, am introdus doua concepte, extrem de practice : (1) Intrari / Iesiri in/din Delta si (2) Zonele Deltei.
Intregul Ghid al Deltei Dunarii este construit pe urmatorul concept general : (A) Delta Dunarii este o TARA in care deplasarea se face exclusiv pe apa ; (B) TARA (Delta Dunarii), poate fi impartita in 4 REGIUNI (Zonele Deltei) complet distincte ; (C) In aceasta TARA sunt 3 AUTOSTRAZI (Bratele Dunarii) care permit accesul in cele 4 REGIUNI (Zonele Deltei) prin FIX 46 de INTRARI, nu toate accesibile ; (D) Din cele 4 REGIUNI (Zonele Deltei) se poate iesi “in stainatate” (Marea Neagra si Lacul Razelm) prin 9+6=15 IESIRI.
Revenind la cele spuse de tine, niscaiva detalii despre Zonele Deltei se gasesc aici :
1. Delta de Nord
2. Delta de Sud
3. Delta Centrala
4. Delta de Vest