Reply To: Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta › Reply To: Sfaturi pentru o vacanta de o saptamana cu barca in Delta
Bine ai venit Tudor pe Forum GDD. Daca pana acum am “apelat” la un limbaj usor protocolar, firesc in opinia mea pentru doi oameni care nu se cunosc, cu voia ta putem purta aceasta conversatie la persoana I.
Acum, din conversatiile noastre anterioare, sa vedem “datele de intrare” : (adica raspunsurile lui Tudor la intrebarile mele…)
1. Pescaj aproximativ al barcii – cred ca este intre 50 si 100 de cm
2. Capacitate rezervor – cel de baza are spre 90 de litri dar as mai lua si in canistre vreo 60 de litri
3. Campare sau cazare, sau combinat. Iar daca este vb de cazare, “nivelul” (hotel / pensiune…) – barca are cabina, dar as lua in calcul si camparea
4. Durata aproximativa (in ore) a unei etape de o zi – cat este nevoie pentru ca planul sa fie cursiv
5. Opriri “intermediare” pentru masa de pranz: da / nu. – da, eventual chiar prin sate, pentru ca as vrea sa le pot arata si sate de prin Delta
6. “Subiecte” de interes : pasari, natura, “foc de tabara”, peisaje, pescuit… cam toate, desi pescuitul va fi doar asa, de distractie si pentru gust de peste la mese
7. De unde planuiti sa dati barca la apa – pana acum am dat-o la Tulcea de fiecare data dar o pot da si din alta parte, in functie de plan
Pana acum am reusit sa “configurez” un circuit zic eu, impresionant 🙂 , in care practic vei parcurge ABSOLUT TOATE zonele Deltei, pe ape “safe” indiferent de cotele apelor Dunarii de la Tulcea si cu posibilitati de “abatere din drum” pentru “vizitare”, functie de nivelul apei.
Atentie la faptul ca “ape safe” nu este echivalent cu “lipsa punctelor critice”.
Voi descrie acest traseu pas-cu-pas, cu amendamentul ca, acolo unde exista descrieri amanuntite pe GDD voi pune link-uri. Aceste link-uri contin numeroase harti si identificarea punctelor critice, asa ca trebuie parcurse cu atentie.
Pentru inceput insa, sa vedem datele de ansamblu : o tura de 6 nopti / 7 zile, 424 Km pe ape leganate, o campare obligatorie, una optionala, restul pensiuni sau hotel (in Sfantu Gheorghe si Mahmudia exista aceste 2 optiuni), doua mese copioase la localnici (Crisan si Uzlina), posibilitati de alimentare cu combustibil intre etape.
Adaug la acest “pomelnic” : plecarea din Tulcea si intoarcerea tot la Tulcea.
Atasez doua fisiere care sa “certifice” cele spuse.
P. S. Fisierul *.gpx poate fi incarcat pe Google Earth (Open-File…). Voi incepe descrierile in cel mai scurt timp, in limita timpului disponibil. Dar mai intai, trebuie sa fie acceptata… tura !!! 🙂