Reply To: Iesirile din Dunavatu de Jos pe ape mici : Traseu Catalin alias Republicii
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Iesirile din Dunavatu de Jos pe ape mici : Traseu Catalin alias Republicii › Reply To: Iesirile din Dunavatu de Jos pe ape mici : Traseu Catalin alias Republicii
Salut! Daca am sondat ? am mers cam 200 m si atingeam cu pupa de namol si cu motorul ridicat la maxim. In carnetul de ambarcatiune scrie ca am pescaj 0.25 m dar adevarul este ca eram 4 insi in barca si bagaje pentru pescuit si piknic,atunci am intrebat un localnic care venea pe canal daca este tot asa si a spus ca la capete pe o portiune de cam 300 m dar m-am intors ca am mai primit astfel de informatii de la posesori de “lotca” si am ramas pe uscat. Stima!
Ok, multumesc. Eu nu stiam ca Vanghele are “dopuri” la capete. Eu l-am parcurs ultima data pe 04.08.2013 iar cota apelor Dunarii la Tulcea era de + 94 cm, in “categorisirea” mea, ape mici. Stiu ca am sondat cu ghiondirul, evident la intrare (sensul initial a fost de la N la S, cu intrare din Lipoveni) si avea mai mult de 1 m de apa. Am mers ce-am mers in regim de deplasament cam prima treime nordica a canalului Vanghele, apoi am sondat din nou, peste 1.5 m de apa, asa ca am intrat in glisare. La iesirea in Dunavat nu-mi aduc aminte sa mai fi sondat, dar…
Dar pe intoarcere am intrat incet (dinspre S, din Dunavat), iar nu stiu daca am mai sondat, si imediat cum m-am inscris pe Vanghele, am intrat in glisare.
Tu ai parcurs Vanghele pe o cota aproximativa de + 40 cm la Tulcea, deci cu inca 50 cm mai mica decat in cazul meu, ceea ce explica “existenta” dopurilor.
Inca un “mister” lamurit… 🙂