Reply To: Chilia Veche – Mila 23 pe ape mici : Traseu Alex1958 – 23.09.2013
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Chilia Veche – Mila 23 pe ape mici : Traseu Alex1958 – 23.09.2013 › Reply To: Chilia Veche – Mila 23 pe ape mici : Traseu Alex1958 – 23.09.2013
Salut,
La ambele intrebari de pe harta desenata de tine raspunsul e Da!
Asa sunt numite si pe harta mea, sa nu ma intrebi ce harta utilizez ca am lasat-o in barca (cred ca scoasa de GIPO) si pe Road 2008 pe care o folosesc la GPS. Am intrebat la pichetul PF de la Chilia/Cernovca cum pot ajunge la Mila 23 pe apele astea si ei m-au sfatuit ca atare, chestie pentru care le multumesc!
Am intrat de pe Bratul Tataru pe sub pod, era o draga chiar in vecinatatea gurii. Am mers in deplasament cu motorul sus si ochii pe sonar, relativ OK cu exceptia unui singur punct (0.4 m). In rest apa peste 1 m. Dupa ce m-am intersectat cu Radacinoasele (pancarda ARBDD cu zona de protectie Rosca Buhaiova- ma intreb de ce ca nu incepe acolo?) apa pe Pardina era mica, 0.6-0.7, asa ca am luat-o pe Radacinoase, apa peste 1 m. Pe lacul Babina apa f mica 0.5 m, scoteam mal in urma motorului.
N-am luat-o oblic prin Babina ci spre canalul dintre Babina si Matita si am luat-o pe meandrata Garla Lopatna de la capatul ei. P’aici era boierie si apa de 3m, glisaj cand permiteau multele curbe. A mai fost un pic de deranj la intinsura de la Eracle, dar erau 0.6m.
Scopul deplasarii noastre a fost pescuitul din barca. Ne-am orientat initial gresit spre Chilia unde apa avea culoarea cacao cu lapte apoi am dorit sa ajungem la Rosu -ceea ce am si facut. Inapoi la Victoria am venit prin Puiu, Mocansca, Erenciuc, canalul Erenciuc si Bratul Sf. Gheorghe.
Nu tineam neaparat sa exploram, mai ales cu o barca asa de mare (Shetland 570 cu Honda 75 CP- pescaj barca 0.35 cm) dar asa a iesit.
Promit ca nu mai fac!
Toate cele bune!