Reply To: Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie › Reply To: Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie
Salut Pupezica
![]()
e prima postare pe forum … asa k nu poate nu e in topicul potrivit …
Ref. ture in Delta, pe udeva in postarile tale pe forumuri (nu mai retin exact pe care avand in vedere sutele de postari pe care le-ai avut…), faceai referire la eternul subiect ….barca perfecta pentru delta. o gonflabila de 4.20 m , motor 20 cp, chila gonflabila…etc de la o firma existenta din piata (fara a face insa reclama). Ma intereseaza in mod deosebit subiectul …. poti sa ne dai niste detalii?
Momentan am un “papuc” 5 m/90 cp la care trebuie sa-i schimb motorul … poate sapt. viitoare la expo., dar ma intereseaza si varianta de mai sus pt. mobilitate.
Multumesc,
Salut Ocr si bine ai venit pe Forum GDD !!!
Barca perfecta pentru Delta este un subiect care ma obsedeaza si pe mine…
Trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
1. Ai o “baza”…
Asta inseamna ca poti fi pus in situatia sa acoperi distante lungi ca sa te plimbi = motorizare pe masura
2. Circuit…
Ok, motorizare mica sau mai mica dar barcuta trebuie sa aiba capacitate de transport oameni + bagaje
3. Ture clasice …
Barca trebuie sa “calce” 30 – 40 cm de apa, sa fie stabila la valuri (lacuri + Dunare)
4. Japse …
Barca trebuie sa calce cel mult 25 cm de apa, sa poata fi impinsa la ghiondir, vasla, etc…
5. Vara sau si iarna ???
… Si iarna inseamna EXCLUS cauciuc. Gheata taie ca briciul.
Mai putem enumera. Eu folosesc in perioade de ape mici, plaja inferioara o barcuta gonflabila chinezeasca cumparata de la Decathlon, dotata insa cu un motor nou de 10 CP de la Mercury. In rest, pentru ture, am un Delta Lux de la Spat (Galati) cu 100 CP, tot Mercury.
Despre “barca perfecta pentru Delta” s-a discutat pe larg pe Capcompas in topicul “Barca perfecta pentru Delta”