Reply To: Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie › Reply To: Intrebari si raspunsuri fundamentale pt cei care merg in Delta cu barca proprie
2. De unde alimentez cu benzină ? Si, in functie de lungimea turei sau sejurului de mai multe zile pe care vreau sa-l fac, cum fac sa pot realimenta pe traseu ?
Desi nu abunda, in Delta Dunarii sunt mai multe statii de benzina… pe apa. Altfel spus, barca se alimenteaza pe apa, nu pe uscat. Dar…
Functie de marimea motorului ai de “ambitiile” turei / turelor / “capitanului” este foarte important sa ai la dispozitie o rezerva confortabila de benzina pe barca. Eu recomand ca aceasta rezerva sa fie cel putin 1/2 din capacitatea rezervorului standard aflat in dotare. Bineinteles ca in cazul barcutelor cu motoare foarte mari (> 150 CP) nu vei cara la bord 100 L de benzina in canistre 🙂 …
Rezerva de benzina este ideal a fi pastrata in CANISTRE METALICE si este musai a fi verificata etanseitatea inchiderii canistrelor LA FIECARE PLECARE si LA FIECARE INTOARCERE din tura.
Acum, despre statiile de benzina… Eu cunosc urmatoarele puncte de alimentare cu combustibil in Delta Dunarii :
1. Tulcea – Bratul Tulcea
2. Mahmudia – Bratul Sfantu Gheorghe
3. Murighiol – Bratul Sfantu Gheorghe
4. Sfantu Gheorghe – Bratul Sfantu Gheorghe
5. Crisan – Bratul Sulina
6. Mila 23 – Bratul Sulina
7. Sulina – Bratul Sulina
8. Periprava – Bratul Chilia
9. Chilia Veche – Bratul Chilia
Nu exclud posibilitatea sa existe si alte puncte de alimentare (ex: Dunavat ???), insa eu nu le cunosc.
Recomandari suplimentare :
1. Nu te atingi de rezerva de benzina decat in cazuri de forta majora.
2. Daca ai “descompletat” rezerva de benzina, la prima alimentare refaci si rezerva de benzina.
3. Daca ai posibilitatea sa alimentezi, ALIMENTEAZA. Nu cobori niciodata sub jumatatea rezervorului, daca este posibil