Reply To: Canalul Dranov
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Canalul Dranov › Reply To: Canalul Dranov
Quote from nicu on September 26, 2013, 17:27
salut
sper sa nu fac ”planul ca tiganul”
avem un punct de randevu si o posibila tabara in gura Dunavat la un prieten.
in functie de starea vremi,stare de spirit sau de spritz, cotele apei plecarea va fi din gura Dunavat.exista vointa si chiar posibilitatea sa ajungem la Perisor.
o varianta de traseu:
http://www.bikemap.net/en/route/2341988-gura-dunavat-perisor/?newly_saved=true#/z11/44.83736,29.24869/terrainvarianta 2
http://www.bikemap.net/en/route/2342283-gura-dunavat-2/?newly_saved=true
ce recomandati?
multumesc mult!
Neatza Nicule,
o iau de la coada la cap. Varianta II poti sa o uiti pe ape mici. Canalul acela dintre Dunavat si Mustaca, aflat in prelungirea centurii “oficiale” a Razelmului de la sud de Mustaca este in fapt un mini-canalus de stuf, cu o latime de circa 1 – 1.5 m si cu o adancime de 0.5 m pe cote de + 100 cm la Tulcea. Imagineaza-ti cum este acum pe + 43 cm !!! In afara de aceasta “etapa” imposibila”, traseul este OK. Spun asta in sensul ca Centura Razelmului este accesibila…
Traseul I este fff safe pana in Mustaca, Canalul Cocos “fake” asa cum ii spun eu, avand apa buna. Am ceva rezerve (dar putine 🙂 ) pentru portiunea de Cocos “fake” dintre Mustaca si Dranov.
Pentru a fi super safe, desi oricand te poti intoarce din drum, eu as intra pe Canalul Dunavat si as cobora “etajul” pana in Mustaca pe primul canal la stanga – Cocos “fake” – sau pe al doilea canal la stanga, dupa ce lasi pe stanga Dunavatului un Foisor – Canalul Cocos. Apoi mi-as continua drumul pe Mustaca spre V, catre Razelm, pana as da de Centura Razelmului ( cea figurata de tine in Traseul II ). As prinde Centura si as cobora un “etaj” mai jos, pana in Dranov.
Din Dranov m-as orienta spre E, cu atentie la “Triunghiul Dranovului” care nu se vede pe harta ta, dar se vede bine pe Harta Detaliata a Deltei Dunarii, “atentia” insemnand ca as tine “apa buna” fara vegetatie in acel segment unde Dranovul este dublat si as prinde Perisorul catre sud.
Grija la Perisor, intru-cat prima treime nordica are cioate. Cioatele sunt aproximativ pe mijlocul canalului, “aranjate” longitudinal, paralel cu axul canalului si nu pe margini, asa cum s-ar putea crede. Dupa prima treime, cioatele dispar.
La Perisor recomand acostarea pe dreapta (V) la “copacel”, intru-cat stanga tine piatra de la “debarcaderul” amenajat. Fara a fi vreun pescar redutabil, pescuitul, pasarile si un peisaj ciudat ca de pe alta planeta… le recomand a fi vazute / facute pe Zaton – Buhaz, insistand cu inaintarea pana se blocheaza canalul COMPLET cu plauri. Din cate imi amintesc, pana la blocarea completa, Zaton – Buhazul are 5 obstacole accesibile cu putina indemanare… este dificil dar merita !!! Se ajunge intr-o zona cu salcii uscate pe ambele maluri care pare rupta dintr-un SF !!!