Reply To: Canalul Dranov
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Dezbateri privind anumite sectoare ale Deltei Dunarii › Canalul Dranov › Reply To: Canalul Dranov
Quote from ciby on September 26, 2013, 09:14
Daca tii neaparat sa vezi Dranovul cel mai sigur este sa mergi pe Dunavat, stanga pe Cocos, apoi dreapta pe Mustaca, primul canal in stanga, nu-i stiu numele si apoi iesi in Dranov. Acolo poti merge in dreapta catre Razim sau in stanga catre bratul Sf. Gheorghe.
In eventualitarea ca mergi spre stanga, dupa aprox. 1 – 1,5 Km ai sa vezi pe partea stanga urmele unui ponton fix. Acolo tragi la mal si de pe dig vei vedea canalul de alimentare cu apa a lacului Dranov. Mergi pe el 200 m si ajungi pe malul lacului unde vei putea face poze. Pe Barcaholic sunt vreo doua poze puse de mine, dar nu mai stiu in ce topic.
L-am gasit aici
De acolo ai posibilitatea de a merge la Perisor si pe canalul Dranov in amonte.
Intoarcerea pe unde poti.
Neata Ciby, nici nu stii ce ma bucur ca scrii si pe Forum GDD.
Acum, cu scuzele de rigoare ca intervin 🙂 , primul canal la stanga din Mustaca, spre sud, dupa intersectia cu Cocos, canal care trece printre Incinta Dranov (E) si Holbina (V) ii mai spun cate unii Centura Holbinei, sau mai simplu… “Centura”, dar…
Dar nu are apa la iesirea in Dranov (S). Canalul este destul de strans la inceput, cand vii din Mustaca, dar la un moment dat se lateste brusc, daca te uiti pe Harta detaliata a Deltei Dunarii http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=976 , inainte de curba. Pana acolo ai apa in orice conditii, insa din clipa in care se lateste, adancimea scade dramatic. Eu l-am parcurs vara aceasta de cateva ori, pe ape mici dar la cote de + 100 cm sau mai mari, si tot am scos noroi. Acum, pe cote de + 43 cm (atat este azi 26.09.2013), este extrem de riscant. Pentru “coborarea” etajului 🙂 din Mustaca in Dranov, recomand al doilea canal pe stanga dupa intersectia cu Cocos, anume Centura Razelmului. Are apa in orice conditii…