Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
- This topic has 12 replies, 3 voices, and was last updated 9 years, 9 months ago by
Sumila.
-
AuthorPosts
-
-
05.10.2016 at 12:39 PM #7409
Buna ziua,
Miercuri 12 Oct.2015 voi ajunge la Crisan cu barca proprie. Vom fi 4 persoane in barca si dorim sa ne plimbam prin zona. Dumineca 16 Oct.2015 plecam cu barca spre casa.
Cotele apelor Dunarii sunt scazute in acesta perioada.Domnule Pupezica va rog sa ma ajutati in alcatuirea unor trasee prin DD pentru acesta perioada cu ape mici. Pe unde as putea sa merg in conditii de siguranta. Plecarea / sosirea zilnica este din Crisan. Deasemenea va rog sa-mi recomandati unde sa lansez barca la apa in Tulcea si sa parchez masina cu peridocul.
Stimati colegi de pe forum rog sa-mi recomandati unde sa ma cazez in Crisan. Caut pentru 4 persoane o cazare de 4 nopti la o pensiune nu prea scumpa si cu mancare buna. Am rude in Crisan dar ei sunt deja acasa in Bucuresti si trebuie sa caut cazare prin comuna.
Multa sanatate si numai bine tuturor.
Cu respect,
Sumila -
05.10.2016 at 4:48 PM #7416
Buna ziua!
Referitor la cazarea de la Crisan, eu in ultimul an am stat frecvent la pensiunea Casa cu Flori. Pretul cazarii este rezonabil iar mancarea este exeptionala. Este bazata in special pe peste. Pensiunea este situata pe canalul Crisan, la ,,originea” acestuia din bratul Sulina. Cum se intra pe Crisan (din bratul Sulina) este prima pensiune pe malul stang al canalului. Au ponton in fata unde poti sa acostezi peste noapte. Barca trebuie legata cu atentie, traficul in acest segment al canalului Crisan fiind intens (barca mea a avut o data de suferit din cauza valurilor produse de cei ce nu reduc viteza si, din pacate, a neglijentei mele). Cu mai multe baloane si cu ajutorul gazdei (Florin) poti lega barca astfel incat sa nu fie nici o problema.
Totodata vin cu o sugestie si sper ca Pupezica sa nu se supere, intrebarea fiindu-i adresata. Eu las barca la apa la Mahmudia. Acolo este o rampa amenajata in aval (aproximativ 200 de metri) de pensiunea Casa Teo. Masina si peridocul pot fi lasate fie in fata pensiunii, fie dupa rampa unde exista o parcare cu taxa a primariei. Drumul de la Tulcea la Mahmudia cu barca pe peridoc se parcurge in aproximativ 30 de minute. Vis-a-vis de Casa Teo, pe malul stang, este intrarea pe canalul Carasuhat, deschis in iulie anul acesta. Urmand canalul Carasuhat ajungi in canalul Litcov pe care il parcurgi catre est pana in ,,Y”-ul canalului Ceamurlia, canalul Ceamurlia, apoi canalul Crisan catre nord la Casa cu flori (malul drept de data asta). Din Litcov exista o varianta mai scurta, canalul Lung ce te scoate direct in fata pensiunii Casa cu flori (mai dificil de parcurs in conditii de ape mici dar, bineinteles, si in functie de ce barca ai). Canalele Carasuhat – Litcov – Ceamurlia – Crisan pot fi parcurse in conditii de ape mici ( termenul lui Pupezica – Magistralele Albastre).Cocediu placut si vreme buna!
Cristi
-
05.10.2016 at 5:46 PM #7417
Buna ziua dl.Cristic,
Multumesc pentru sfaturi. O sa discut cu fiul meu (el este soferul) de varianta Mahmudia. Drumul propus este deosebit pentru a ajunge la pensiune. Urmand canalele Carasuhat – Litcov – Ceamurlia – Crisan => sosire la “Pensiunea Casa cu flori”, Crisan probabil voi avea sub chila minim 1 metru de apa fiind “Magistrale Albastre”. In zona pensiunii sunt intinsuri cu bolovani, este chiar trecerea foarte dificila dintre Canalul Sulina si Canalul Crisan.
Am auzit de ceva dragari pe langa Crisan prin 2015-2016. Daca stiti ceva noutati in legatura cu eliminarea pericolelor subacvatice (intinsura cu pietre) din acest sector va rog sa ma informati.
Am o barca Terhi Nordic 6020 cu L= 4.62 m, l= 1.87 m si un motor Yamaha de 20 CP. In cat timp ati parcurs dvs.ruta propusa prin cele 4 canale ?
Multumesc pentru urari. Sper sa se indrepte vremea pana pe 12. Noi (eu si fiul meu) am fi vrut sa mergem la caras pe canalul Sireasa, si la stiuca si crap pe canalele Bursuca – Rosulet + canalul de legatura dintre L.Rosu si L.Tataru. Dar sunt cu noi sotia si prietena fiului meu de aceea s-a terminat cu dormitul in cort + pescuit.
Pe vremuri in vacante mama ma lasa sa merg la rude prin zona (Crisan – Chilia) iar acum voi avea ce arata la familie. Pe atunci barca pescaresca de 18 crivace a unchiului meu se strecura la ghionder pe canalele taiate de el prin plaur. Acuma cu barca mea nu prea indraznesc sa ies din canalele “Magistrale Albastre” pe ape asa de mici. De aceea am facut acest topic pe siteul dl.Pupezica pentru a ma ajuta pe unde sa merg in siguranta in DD cu familia.
Dl.Cristic va multumesc pentru mesaj si sfaturi.
Multa sanatate si numai bine la toti.
Cu respect,
Sumila -
05.10.2016 at 11:46 PM #7423
Buna seara!
Da, asa este, canalul Crisan a fost dragat relativ recent in zona pensiunilor (o distanta de aproximativ 500 de metri, de la intrarea din bratul Sulina pana in dreptul ultimei pensiuni – Cherhana). Malurile Dunarii la intrarea in canal sunt pietruite. Pericolul il reprezinta portiunea ce corespunde malului din amonte (practic jumatatea dreapta a intrarii in canalul Crisan) unde Dunarea a depus aluviuni si apa este mica. Intrarea in canal se face fara probleme in jumatatea stanga, de preferat venind de pe Sulina din aval.
Traseul Mahmudia – Crisan l-am facut in aproximativ 1 ora si jumatate dar cu perioade dese de navigat la deplasament pentru relaxare, foto, etc.
Am un Bayliner 160 BR, lungime 5m, latime 2.2m, motor Mercury 75 CP iar ultima iesire in Delta a fost intre 25-28 august cand apa la Tulcea avea aprox 150 cm. Unul din traseele urmate atunci a fost: Canal Crisan – Dunarea Veche aval – Canalul Bogdaproste – Lacul Bogdaproste – Lacul La Amiaza – Lacul Radacinos – Canalul Eracle – Garla Lopatna si retur prin Trei Iezere.Numai bine!
Cristi
-
06.10.2016 at 12:07 AM #7424
Si inca ceva: Nu ratati borsul de peste de la Casa Teo (cel mai bun din Delta dupa parerea mea).
Toate bune!
Cristi
-
06.10.2016 at 10:00 AM #7433
Buna ziua dl.Cristic,
Multumesc pentru raspuns. Aveti o barca mica si puternica buna pentru DD. Probabil eu voi face traseul propus de dvs.in 2-2,5 ore.
Am discutat cu fiul meu despre locatia propusa pentru cazare (“Casa cu Flori”). Probabil vom merge la Pensiunea Ada deoarece sunt locuri bune de acostare a barcii si nu stam in trafic. Pe Infoturist si Booking nu am citit lucruri bune despre ei.
De ex.mancarea servita nu ar fi facuta in aceea zi. Daca ne primeste (nu vom fi cazati la ei) vom incerca sa mancam la dl.Costin.Intr-un topic anterior dl.Pupezica recomanda pentru d-na Karmen sa manance in Crisan la acesta persoana (topic -> “Concediu de o saptamana cu kaiacele in Delta Dunarii”, 24.08.2016/17:02).
Cam naspa cazarea intr-un loc mancarea in altul.
Foarte frumos traseul facut de dvs.in august. Nu stiu daca mai se poate strecura pe acolo la ape asa de mici.Voi astepta de la dl.Pupezica niste trasee “sigure”pentru acesta perioada.
Citind pe net diferite aprecieri ale persoanelor care au vizitat pensiunile Crisanului (Infoturist si Booking) am remarcat niste observatii.
Probabil ar exista o intelegere intre pensiuni pentru a te refuza sa servasti masa la ei daca nu ai si cazare in acelasi loc.
“Casa cu Flori”este foarte aproape de “Pensiunea Ada” penttru a merge la ei sa luam masa.Inca o data multumesc de sfaturi.
Numai bine si multa sanatate la toti.
Cu respect,
Sumila. -
06.10.2016 at 10:22 AM #7434
Buna ziua!
Puteti consulta acest site ,,http://www.inhga.ro/web/guest/diagnoza_si_prognoza_dunare” pentru a avea o estimare a cotelor apelor Dunarii cu o saptamana inainte. Este util, zic eu, pentru planificarea din timp a traseelor de urmat in Delta.
O zi buna,
Cristi
-
07.10.2016 at 3:32 AM #7442
Buna ziua,
Multumesc pentru site, nu stiam de el, este foarte util.
Pensiunile din Crisan sunt aproape full. Pensiunea “Casa cu Flori”are cel mai bun pret din ce am cautat pe net + all inclusive. Saptamana viitoare este rezervata complet. Voi sta la Pensiunea Ada si probabil masa va fi la dl.Costin.
Inca o data multumesc pentru recomandari si info.
Sanatate si numai bine.
Cu respect,
Sumila -
07.10.2016 at 6:13 AM #7443
Buna ziua,
Stimati colegi de pe Forum nu stiu ce inseamna liniile continue de pe ultima editie a Hartii Detaliate a Deltei Dunarii (var.1.9.2 – 03.08.2016).
Probabil este explicat undeva pe site dar nu am gasit.E posibil sa fie canale din categoria “Magistralele Albastre” iar culorile diferite reprezinta zonele de impartire a DD din site.
DACA STIE CINEVA ROG EXPLICATI CE INSEAMNA ACESTE LINII INGROSATE CONTINUE.
Multumesc anticipat.
Sanatate si numai bine.Cu respect,
Sumila -
07.10.2016 at 7:24 AM #7444
Buna ziua tuturor si scuze pentru “tacerea” mea : am traversat o perioada destul de plina iar putinul timp liber l-am dedicat descrierilor de pe GDD, finalizand aproape complet descrierea TUTUROR canalelor din Delta Centrala. Dar sa trecem la treaba …
1. Unde dam barca la apa in Tulcea : Port Aval
O descriere exhaustiva a traseului prin Tulcea pana la Port aval se gaseste in topicul “Vacanta de 3 zile cu barca proprie la Mila 23”
2. Varianta colegului Cristic de a da barca la apa in Mahmudia si de a tine masina in parcarea din fata Casei Teo este foarte buna. Eu folosesc de multi ani ambele variante.
3. Cazare la Crisan nu cunosc in mod direct. Si eu am auzit multe lucruri bune despre Casa cu Flori de la prietenul Tibi insa n-am stat si n-am mancat niciodata acolo.
4. Varianta de a manca la Costin este intr-adevar una foarte buna. In opinia mea (insa eu nu sunt un expert gastronom), este cea mai buna mancare din Delta Dunarii. In afara de asta atat Costin cat si nevasta dansului sunt o companie foarte placuta.
5. Trasee posibile pe ape mici din Crisan :
5.1. Vizitarea Lacului Iacub si a lacurilor adiacente, Zapadna si Capcicova. Este un traseu interesant, se poate “pescui” pe lacuri insa dezavantajul este ca atat la dus cat si la intors traseul urmeaza Canalul Crisan. Pentru detalii privind intrarea pe Lacul Iacub si trecerile dintre lacuri sunt de consultat descrierile : Lacul Iacub, Lacul Capcicova si Lacul Zapadna
5.2 Vizitarea Lacurilor Bogdaproste, La Amiaza si Trei Iezere. Punctele critice sunt legate de adancimea mica a apei in urmatoarele sectiuni :
a. Trecerea de pe un fir pe altul pe Bucla Marelui “M” aval Crisan. De obicei aceasta trecere se parcurge la motor insa pe ape mici poate sa fie nevoie de ghiondir. Oricum, trecerea este “curata”, nu tine piatra.
b. Iesirea de pe Lacul Bogdaproste catre Lacul La Amiaza. Zona are apa mica dupa care, dupa intrarea pe “canal”, adancimea apei revine.
c. Intersectia dintre Garla Lopatna si Canalul Eracle. Aici nu este vorba de apa mica, este vorba de cioate. Mai multe informatii despre aceasta sectiune se gasesc in cadrul descrierii Canalului Eracle : Delta de Nord – Canalul Eracle
5.3 Vizitarea Lacurilor Rosulet si Rosu. Aceasta tura respecta atat exigentele pescarilor cat si a celor inarmati cu aparatul de fotografiat. Dificultatea turei consta in lungimea ei destul de mare (cca 30 Km numai pe dus).
Apa sub chila si vant din pupa,
Pupezica
-
07.10.2016 at 7:41 AM #7448
Buna ziua dl.Pupezica,
Multumesc pentru informatii si trasee.
Rog o precizare ref.la “Harta Detaliata a Deltei Dunarii”, var.1.9.2 / 03.08.2016.
Liniile groase reprezinta categoria de canale denumita “Magistralele Albastre”?Inca o data va multumesc pentru raspunsul postat.
Multa sanatate si numai bine.
Cu respect,
Sumila -
07.10.2016 at 8:16 AM #7450
Buna dimineata Dl. Sumila,
Daca ne referim la Harta Magistralelor Albastre de pe pag. 2, canalele marcate cu culori “stridente” (mov – Delta Centrala, albastru inchis – Delta de Vest, magenta – Delta de Sud, bleu – Delta de Nord) sunt considerate de mine canale sigure pt. a f parcurse pe ape mici, adica … “Magistrale Albastre”.
De pe Harta Magistralelor Albastre nu sunt marcate cu culori anumite canale care totusi fac parte din aceeasi categorie. Ex: sectiunea sudica a Canalului Busurca sau Canalul Rosu-Imputita.
Toate bune,
Pupezica
-
07.10.2016 at 8:44 AM #7451
Buna ziua dl.Pupezica,
Multumesc pentru precizari.
Am o harta mare cumparata de la librarie. In limita posibilitatilor (daca sunt trasate) voi ingrosa “Magistralele Albastre” + cele 2 canale precizate de dvs.
Prin iOS nu pot desfasura harta dvs.deoarece nu am jos si in dreapta dispozitive de vizionare a diferitelor locatii. Am facut copy (20×20 mm) la toata harta dvs.dar se mareste foarte putin cand folosesc ecranul tactilal tabletei.
Ma descurc cu harta de la librarie. Este OK si asa, bine ca am informatiile.
Numai bine si sanatate.
Cu respect,
Sumila
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.