Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala › Page 2

Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc prin Delta Centrala

• This topic has 16 replies, 3 voices, and was last updated 10 years, 11 months ago by PupezicaPupezica.
Log In Register Lost Password
Viewing 16 reply threads
  • Author
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Colegul nostru Catalin a lansat o noua provocare, in opinia mea frumos “ticluita” pentru o tura in Delta Centrala : un traseu SPECTACULOS de la Sulina pe Lacul Erenciuc !!!

Salutari Bogdan!

Te deranjez cu o idee daca este posibila, mai ales acum pe ape mici. Ce zici? Eventual o sa postez si pe GDD pentru a pune in discutie traseul sau poate nu exista acest traseu.

Cu stima Catalin!

In urma primirii acestui mail am deschis eu acest topic pe Forum GDD – topic care poate insemna … o viitoare TURA !!!

Atasez si harta on-line pe care mi-a trimis-o Catalin :

• This topic was modified 10 years, 11 months ago by PupezicaPupezica.
      Attachments:
      1. 2015_08_20-Cata_traseu_sulina.pdf
    • 20.08.2015 at 7:10 PM #5042
      republiciirepublicii
      Participant
      Registered On: 19.07.2013
      Topics: 3
      Replies: 82

Salutari Bogdan!Multumesc pentru postare DAR astept o parere despre traseu si despre posibilitatile si mai ales pe ce cote ale apei crezi ca este posibil sa-l facem.

• 20.08.2015 at 7:56 PM #5043
      byteworks
      Participant
      Registered On: 28.11.2013
      Topics: 1
      Replies: 10

Eu l-am facut din doua bucati, Sulina-intrarea in canalul Rosu/Puiu, plictisitor de la Busurca la Rosulet, si Erenciuc-intrarea opusa in canalul Rosu/Puiu, foarte frumos. Problema sunt plaurii care blocheaza canalul, trebuie informare sigura si la moment daca se poate trece. Lacurile sunt mari si au apa cat si celelalte, canalele nu prezinta probleme, poate doar in arinis.

• 21.08.2015 at 7:55 PM #5052
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Salutari Catalin & Byteworks

Mai inainte de a “insira” cateva “amanunte” despre traseu, sa ma explic de ce mi s-a parut spectaculoasa abordarea :

Delta Centrala, la est de Canalul Crisan – Caraorman, are trei “niveluri” – ca o cladire. Acestea sunt, de la sud la nord:

a. Nivelul 1, cuprins intre Bratul Sfantu Gheorghe la sud si salba de lacuri Puiulet, Puiu, Rosu si Rosulet la nord, pentru a le numi numai pe cele mai reprezentative. Aceasta salba de lacuri este legata printr-o serie de canale de legatura orientate de la vest la est, asigurand legatura dintre Canalul Crisan – Caraorman si Canalul Cordon Litoral (Centura Marii).

b. Nivelul 2, cuprins intre salba de lacuri mai sus amintita situata la sud si Canalele Vatafu – Imputita si Garla Imputita situate la nord. In centrul acestui “nivel” se gaseste marele Lac Lumina. Asemenea primului “nivel”, Canalele Vatafu – Imputita si Garla Imputita sunt o veritabila cale de comunicatie de la vest la est intre Canalul Crisan – Caraorman si Canalul Cordon Litoral (Centura Marii).

c. Nivelul 3, cuprins intre Canalele Vatafu – Imputita si Garla Imputita situate la sud si Canalul Litcov – Imputita situat la nord. Prin intermediul Lacului Iacub si al canalelor adiacente (Garla Macovei la vest si Canalul Busurca la est), Canalul Litcov – Imputita face legatura intre Canalul Crisan – Caraorman la vest si Canalul Busurca la est, canal din care se ajunge foarte usor pe Canalul Cordon Litoral (Centura Marii).

Ca urmare, putem identifica trei “posibile” cai de comunicatie pe apa de la vest la est, intre Canalul Crisan – Caraorman si Canalul Cordon Litoral.

De la nord la sud nu exista NICI O CALE DE COMUNICATIE DIRECTA pe apa, directa, care sa lege “nivelurile” (a se citi “etajele”) Deltei Centrale intre ele, cu exceptia Cordonului Litoral.

De aici mirarea si entuziasmul meu pentru acest traseu propus de Catalin : toata lumea, chiar si cei mai experimentati “scotocitori” ai Deltei, isi propun sa razbata pe una dintre cele trei (3) cai de comunicatie pe apa de la vest – est sau viceversa care leaga Canalul Crisan – Caraorman de Canalul Cordon Litoral. NIMENI (dupa umila mea stiinta), nu a abordat sistematic Delta Centrala de la nord la sud (sau viceversa ! )

Comportamentul celor care au “scotocit” prin Delta Centrala, inclusiv comportamentul meu si al Pilotului, a vizat o abordare vest – est sau est – vest pentru aceste trei cai de comunicatie definite anterior. Cand ne blocam (ex: din cauza plaurilor}, incercam sa “schimbam” etajul pentru a inainta.

Ca sa conchid, o abordare de la nord la sud a Deltei Centrale mi se pare fff interesanta (desigur, nu vorbim de Canalul Cordon Litoral).

Voi reveni cu explicatii detaliate pentru diverse sectoare de traseu pe care le cunosc (n.r. traseul propus de Catalin). Nu am raspuns pana acum intru-cat am analizat ce date aveam despre turele facute in zona in anii 2014 si 2015.

P. S. In esenta si mult mai pe scurt decat mine 🙂 , Byteworks are dreptate : daca sunt plauri “actuali” , nici o informatie “perimata” nu este pertinenta. Apa este in lacuri, cu exceptia catorva pasaje pe care le voi detalia.

• This reply was modified 10 years, 11 months ago by PupezicaPupezica.
    • 21.08.2015 at 8:26 PM #5055
      byteworks
      Participant
      Registered On: 28.11.2013
      Topics: 1
      Replies: 10

BTW am gasit plauri si in gurile din Rosu spre E, noroc de un localnic care ne-a aratat cararea, aproape invizibila la intrare si greu de crezut ca ducea … undeva, pe parcurs, ne-a si remorcat cu laguna lui sa putem trece sanie peste trecerea semi-licihida 🙂 Dar de asta mergem acolo nu?

• 22.08.2015 at 6:27 AM #5057
      PupezicaPupezica
      Keymaster

@ Byteworks : Sigur ca DA, de aceea mergem “acolo”… altfel nu am mai fi “scotocitori” ai Deltei (exploratori suna cam pompos 🙂 ), nu ? 🙂

Eu am parcurs Delta Centrala in ultimii doi ani (2014 si 2015) de mai multe ori. Informatiile din turele precedente anului 2014 consider ca nu mai sunt relevante pentru subiect. Dintre toate turele noastre din Delta Centrala, am selectat cateva in care am parcurs trasee care acopera portiuni din traseul lui Catalin. Acestea sunt :

1. Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita

2. Tura in Delta 2014.06.08 – Inconjurul Padurii Letea pe ape neumblate

3. Tura in Delta 2014.10.19 – Delta Centrala : Lacurile Bijan (Vatafu), Lumina, Puiu si Erenciuc

4. Tura in Delta 2015.05.06 – Intrunire in Delta Dunarii 2 – Ziua 3 – De la Letea la Sfantu Gheorghe

5. Tura in Delta 2015.05.30 – O incursiune pe Canalul Vatafu-Imputita pana pe Lacul Vatafu cu retragere prin Lacul Erenciuc

6. Tura in Delta 2015.06.20 – Integrala Litcov si Lacurile Iacub si Bondarului cu retragere pe Garlele Litcov – Imputita si Vatafului

Am postat link-uri catre aceste ture deoarece ele contin un cod 🙂 : acolo unde m-am intors din drum inseamna ca n-am putut sa trec, depunand toate eforturile 🙂

NOTA: Cauza principala care m-a impiedicat sa trec : PLAURII

• 22.08.2015 at 6:57 AM #5059
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Sa o luam pe rand, analizand portiuni din traseul lui Catalin.

1. Canalul Busurca, intre Bratul Sulina – Mila 2 si Canalul Vatafu – Imputita l-am parcurs integral in Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita

Din cate imi aduc aminte l-am parcurs de la sud la nord. Prima portiune a Canalului Busurca, intre Canalul Vatafu – Imputita la sud si Centura Sudica la nord, are maluri preponderent instufate, presarate ici-colo cu salcii mari.

A doua portiune a Canalului Busurca, intre Centura Sudica a Sulinei aflata la sud si Bratul Sulina – Mila 2 aflat la nord, nu are nici un obstacol. Malurile acesui sector al Canalului Busurca sunt complet instufate.

In Tura in Delta 2014.06.08 – Inconjurul Padurii Letea pe ape neumblate am parcurs Canalul Busurca de la nord la sud. L-am preferat ca si “cale de retragere” sau de continuare a unei ture extrem de lungi si de obositoare. Parcurgerea lui a fost mai putin dificila fata de tura precedenta.

In Tura in Delta 2015.06.20 – Integrala Litcov si Lacurile Iacub si Bondarului cu retragere pe Garlele Litcov – Imputita si Vatafului am parcurs numai jumatatea nordica a Canalului Busurca, tot de la nord la sud, pana la intersectia cu Centura Sudica a Sulinei. Aceasta portiune a Canalului Busurca nu ridica nici un fel de probleme.

CONCLUZII : In conditii normale, Canalul Busurca poate fi parcurs. Pot fi intalnite obstacole (plauri si vegetatie acvatica abundenta) in sectiunea dintre Centura Sudica a Sulinei aflata la nord si Canalul Vatafu – Imputita, aflat la sud. Adancimea apei pe Canalul Busurca este de cca 1.5 – 2.0 m indiferent de cotele apelor Dunarii masurate in Portul Tulcea. Canalul Busurca este bine conturat, avand o latime medie de cca 15 – 20 m.

• 22.08.2015 at 8:42 AM #5062
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Acum voi posta cateva poze 🙂 de pe Canalul Busurca. Voi initia mai multe posturi pentru a putea da cateva explicatii vis-a-vis de pozele postate.

Pozele sunt din Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita cand, reamintesc, am parcurs integral Canalul Busurca de la sud la nord, de la intersectia acestuia cu Canalul Vatafu – Imputita (sud) pana la iesirea in Bratul Sulina – Mila 2 (nord).

Galerie de Poze I : Intrarea sudica pe Canalul Busurca din Canalul Vatafu – Imputita

NOTA : Doar pentru o intelegere corecta a poelor si a “directiilor” din care au fost facute, precizez faptul ca, anterior intrarii pe Canalul Busurca, am avut o tentativa, din pacate esuata, de a parcurge Canalul Vatafu – Imputita integral.

Ca urmare, dupa intersectia cu Canalul Busurca care “pleaca” spre nord, mi-am continuat drumul spre est pe Canalul Vatafu Imputita. Dupa intalnirea unor obstacole destul de dificile (plauri), obstacole “asezonate” cu vegetatie acvatica din belsug, m-am intors, luand decizia sa ies prin Canalul Bsurca in Bratul Sulina.

Pozele de la intrarea sudica pe Canalul Busurca sunt facute de pe Canalul Vatafu – Imputita venind de la est catre vest.

In ultimele poze (cele cu motorul barcii) se vede intrarea pe Canalul Rosu – Imputita, aflat practic in continuarea Canalului Bursuca. Intersectia este sub forma de cruce : de la vest la est avem Canalul Vatafu – Imputita, spre nord avem Canalul Busurca iar spre sud avem Canalul Rosu – Imputita

Attachments:
      1. DSCN2965_P1.jpg

2. DSCN2962_P1.jpg

3. DSCN2961_P1.jpg

4. DSCN2960_P1.jpg

• 22.08.2015 at 8:49 AM #5068
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Galerie de Poze II : Canalul Bsurca in sectiunea dintre Canalul Vatafu – Imputita si Centura Sudica a Sulinei

NOTA : Pozele sunt din Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita cand, reamintesc, am parcurs integral Canalul Busurca de la sud la nord, de la intersectia acestuia cu Canalul Vatafu – Imputita (sud) pana la iesirea in Bratul Sulina – Mila 2 (nord).

Attachments:
      1. DSCN2980_P1.jpg

2. DSCN2979_P1.jpg

3. DSCN2977_P1.jpg

4. DSCN2976_P1.jpg

5. DSCN2972_P1.jpg

6. DSCN2971_P1.jpg

7. DSCN2970_P1.jpg

8. DSCN2969_P1.jpg

9. DSCN2967_P1.jpg

10. DSCN2966_P1.jpg

• 22.08.2015 at 8:56 AM #5079
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Galerie de Poze III : Canalul Bsurca in sectiunea dintre Centura Sudica a Sulinei si Bratul Sulina – Mila 2

NOTA : Pozele sunt din Tura in Delta 2014.05.11 – Japsa Harasimova, “Integrala” Suez si Magistral si Canalul Vatafu – Imputita cand, reamintesc, am parcurs integral Canalul Busurca de la sud la nord, de la intersectia acestuia cu Canalul Vatafu – Imputita (sud) pana la iesirea in Bratul Sulina – Mila 2 (nord).

Attachments:
      1. DSCN3003_P1.jpg

2. DSCN3002_P1.jpg

3. DSCN3001_P1.jpg

4. DSCN3000_P1.jpg

5. DSCN2999_P1.jpg

6. DSCN2996_P1.jpg

7. DSCN2995_P1.jpg

8. DSCN2994_P1.jpg

9. DSCN2993_P1.jpg

10. DSCN2992_P1.jpg

• 22.08.2015 at 9:03 AM #5090
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Galerie de Poze IV : Intrarea 32 – Intrarea pe Canalul Bsurca dinspre nord, din Bratul Sulina.

NOTA : Intrarea 32 – Intrarea pe Canalul Busurca dinspre nord, din Bratul Sulina, este descrisa separat in cadrul Ghidului Deltei Dunarii.

Attachments:
      1. DSCN3006_P1.jpg

2. DSCN3004_P1.jpg

• 23.08.2015 at 8:37 AM #5096
      PupezicaPupezica
      Keymaster

2. Canalul Rosu – Imputita este marginit la nord de Canalul Vatafu – Imputita si la sud comunica cu Lacul Rosulet. Orientarea generala a Canalului Vatafu – Imputita este de la nord la sud.

Desi mai rar parcurs fata de Canalul Busurca, Canalul Rosu – Imputita este un canal larg, clar conturat, cu maluri instufate presarate cu copaci razleti. Malurile canalului nu sunt propice campatului. In timpul verii Canalul Rosu – Imputita are destul de multa vegetatie acvatica.

Tura la care voi face referire, in care am parcurs Canalul Rosu – Imputita de la nord la sud, este Tura in Delta 2014.06.08 – Inconjurul Padurii Letea pe ape neumblate. Numele turei poate crea confuzie, intru-cat Padurea Letea este in Delta de Nord iar Canalul Rosu – Imputita este in Delta Centrala, insa aceasta a fost o tura foarte lunga, de peste 200 km, in care am ales un traseu interesant de retragere prin inima Deltei Centrale.

Asa cum am scris in posturile trecute, venind de la nord la sud pe Canalul Busurca, intretaiem Canalul Vatafu – Imputita. Acolo este o intersectie in cruce : in fata noastra, chiar in prelungirea Canalului Busurca, se deschide intrarea pe Canalul Rosu – Imputita.

CONCLUZII : Canalul Rosu – Imputita poate fi parcurs indiferent de cota apelor Dunarii masurata in Portul Tulcea, adancimea medie a canalului fiind de cca 1.0 – 1.5 m. Obstacolele care pot fi intalnite pe canal tin de formarea si aparitia plaurilor, precum si de vegetatia acvatica destul de abundenta in lunile de vara.

Galerie de Poze I : Canalul Rosu – Imputita, de la intersectia cu Canalul Vatafu – Imputita la nord pana la intrarea pe Lacul Rosulet la sud.

NOTA : Pozele au fost facute in timpul Turei in Delta 2014.06.08 – Inconjurul Padurii Letea pe ape neumblate. Pozele sunt afisate in ordine cronologica, in timpul parcurgerii Canalului Rosu – Imputita de la nord la sud.

Prima poza este luata de la iesirea de pe Canalul Busurca, la intersectia cu Canalul Vatafu – Imputita. In fata se vede intrarea pe Canalul Rosu – Imputita, acesta aflandu-se practic in continuarea Canalului Busurca.

A doua poza si a treia poza sunt luate in lungul Canalului Vatafu – Imputita, in timpul traversarii “intersectiei”.

A patra poza prezinta Canalul Busurca vazut de la intrarea pe Canalul Rosu – Imputita.

Incepand cu a cincea poza, galeria prezinta parcurgerea Canalului Rosu – Imputita pana la intrarea pe Lacul Rosulet.

[flagallery gid=155]

• 23.08.2015 at 8:46 AM #5114
      PupezicaPupezica
      Keymaster

CU SCUZELE DE RIGOARE :

ATENTIE : Cu exceptia ultimului post (Canalul Rosu – Imputita), cronologia afisarii pozelor nu este cea intentionata de mine. Voi incerca sa refac atasamentele astfel incat ele sa fie afisate cronologic corect. Multumesc pentru intelegere.

• 23.08.2015 at 9:03 PM #5121
      republiciirepublicii
      Participant

Salutare! Cred ca acest traseu il vom lasa pentru iesirea din primavara si mergem la Sulina pe drumul clasic Uzlina-Crisan-Sulina unde sper sa ne intalnim si cu tine si Pilotul asa cum ai vorbit si cu Gabitzu propun o intalnire USOARA de toamna cu plimbari scurte de la Sulina pe diferite trasee pe care le vom alege pe loc.Deci pe 7 septembrie mergem la Sulina.

• 24.08.2015 at 8:59 AM #5122
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Salutari Cataline de pe meleaguri indepartate …

Te-a suparat intr-atat greseala mea cu afisatul pozelor incat ai renuntat la traseu ??? 😜😜😜

Acum intr-o nota serioasa, multumesc si tie si Gabitzului pt. invitatie. Sper sa putem ajunge macar cateva zile. Nu am mai vazut Delta de ceva vreme … Aproape ca ma doare “lipsa” ei !!!

Pt. a sari niste etape, cheia de bolta a intregului traseu era trecerea din Lacul Rosu in Lacul Puiu. Ultimele doua dati cand am fortat aceasta trecere anul acesta, dintre care o data cu voi, la “Intrunire” 😀 , am gasit-o inchisa. Ai naibii plauri, venisera singuri – singurei tocmai acolo, sa inchida ei trecerea, sa nu pescuiasca cei din Sfantu in lacurile caraormanenilor… 😗

Ca urmare, decat sa riscam cu barcile pline, la inceput de mini concediu o retragere “rusinoasa” , mai bine mergem, asa cum spui si tu, pe traseul clasic. Cu un MARE amendament : in conditiile actuale, eu nu pot trece Uzlina !!! Si dupa parerea mea, nci tu …

Insa se poate devia de la traseul clasic urcand un pic mai mult pe Marea Bucla a Uzlinei, prinzand mestesugit Canalul Filat si iesind apoi pe Litcov, care ne va conduce catre Ceamurlia si apoi Crisan.

Sa ne vedem cu bine !!!

Pupezica & Pilotul

• 24.08.2015 at 2:24 PM #5125
      republiciirepublicii
      Participant

Salut Bogdan din nou,NU m-au deranjat pozele chiar mi-au facut placere sa revad acele canale pe care le parcurg mereu cand merg la Sulina dar din partea cealalta nu am venit niciodata dar sigur la primavara o sa reusim impreuna sa traversam delta centrala spre nord.In legatura cu traseul spre Sulina am zis Uzlina in caz ca vor creste apele in urma ploilor din Europa si de la noi daca nu Filat ne cheama,abia astept sa na iantalnim pe ape MICI.Cu stima!

• 01.09.2015 at 7:38 AM #5126
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Ca o informatie de ultima ora, vazand acest topic, colegul nostru Tibi din Germania mi-a scris pe mail :

Salut Bogdane, o informatie pt. tine : Intre Lacul Puiu si Rosu se poate trece actual chiar acum am sunat si intrebat. Chiar si eu cu un vislas bun pe pupa am trecut cu “Diana” in iunie pe acolo.

Informatia este din 24 August 2015 si nu a fost verificata in teren de mine.

• Author
Viewing 16 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

8 × = sixty four

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas