Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici › Page 2

Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Traseu Dunavatu de Jos – Crisan, pe ape mici

• This topic has 11 replies, 2 voices, and was last updated 12 years ago by PupezicaPupezica.
Log In Register Lost Password
Viewing 8 reply threads
  • Author
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Colegul nostru de pe Barcaholic, Catalin alias Republicii de pe Barcaholic, are urmatoarele intrebari :

Salut! Nu am vrut sa abuzez de informatiile tale vrand sa apelez la tine pentru ceva mai complicat dar MULTUMESC de invitatie si iata care sunt intrebarile mele …..

Traseu Dunavatul de Jos -Crisan pe ape mici si o varianta de traseu Dunavatul de Jos-Perisor.

Am fost acum trei saptamani si am umblat pe canalele din jurul Dunavatului pana aproape de de lacul Dranov si de Razelm dar si asa nu prea stiu pe unde am fost si chiar vroiam sa schitez traseele facute si poate ma lamuresti si pe mine pe unde am fost dar asta cand voi avea timp , chiar si atunci apa era foarte mica si am nevoie de 40-50 cm pentru a ma deplasa in siguranta fara sa raman pe acolo esuat.

Am folosit un gps garmin cu ROAD 2008 si m-am descurcat 0k, acum am achizitionat un smartfone cu Android si am sa caut explicatiile tale pentru a folosii Viewranger. Multumesc anticipat !

• 09.07.2014 at 11:56 AM #3703
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Structura raspunsului meu va fi urmatoarea :

1. Mai intai traseele pe scurt, plus cateva consideratii generale

2. Explicatii detaliate ale punctelor critice

3. Harta…

… Sa incepem cu punctul “1” :

In principiu, cel mai “uzitat” traseu de traversare a Deltei Centrale este prin Lacul Uzlina, insa acesta prezinta numeroase riscuri pe ape mici, riscuri pe care recomand a fi evitate. Cea mai mare problema a acestui traseu este o posibila combinatie fatala intre “apa mica” si “imbecili“… Sa ma explic…

La iesirea din Canalul Uzlina in Lacul Uzlina este o curba usoara spre stanga (in sensul de parcurgere precizat, geografic NE), marcata pe mana stanga de doua fultane succesive de stuf. Malul drept continua mult in lac, impanat cu salcii care si ele reduc vizibilitatea. Apa scade brusc de la o adancime de circa 1.5 m pe Canalul Uzlina in conditii de ape mici / medii la circa 0.5 – 0.6 m la intrarea in Lacul Uzlina, pentru primele doua treimi ale lacului mentinandu-se la aceleasi valori. “Senalul” nemarcat / nesemnalizat in nici un fel are mai putin de 5 m latime pe ape mici.

Singura posibilitate de traversare a Lacului Uzlina este sa vii glisat de pe Canalul Uzlina cu trimm-ul cat mai ridicat si sa te lansezi “ca sageata ” in lac. Si mai ales, sa nu slabesti “acceleratia” pana nu depasesti primele doua treimi ale lacului (ca si punct de reper, cele doua fultane de stuf din mijlocul lacului printre care treci in drum catre Canalusul Bibanilor, care leaga Uzlina de Isac).

In afara orelor “extreme” cand traficul este redus, in sectiunea descrisa de mine se si intra si mai ales se si iese din Lacul Uzlina frecvent, IN MANIERA DESCRISA DE MINE, singura posibila de altfel. De la lotci pescaresti cu 15 CP pana la salupe cu 350 CP, toate forteaza aceasta trecere. Subliniez inca o data lipsa partiala de vizibilitate de la intrarea in lac / iesirea de pe Canalul Uzlina in lac si faptul ca ai la dispozitie numai 5 m sa tii senalul, ca urmare o eventuala coliziune este foarte riscanta. Eu, in perioade de ape mici, cand apa scade sub + 80 la Tulcea, EVIT TRAVERSAREA LACULUI UZLINA, mai ales in sensul dinspre satul Uzlina catre lac.

Acum… traseele posibile… mentionate schematic.

Traseul 1 : – recomandat

Dunavatu de Jos – Dunare Noua amonte (NV) – Dunare Veche amonte – Cotul Uzlinei – Dunare Veche amonte (NE) – intrarea pe Canalul Filat (Punct Critic 1 – la intrare) – Canalul Filat (Punct Critic 2 – in curba principala a canalului) – iesirea in Canalul Litcov – Canalul Litcov spre E – intrarea in Canalul Ceamurlia prin “Y” de pe Ceamurlia, primul brat – Canalul Ceamurlia – Canalul Crisan – iesirea in Bratul Sulina la Crisan (Punct Critic 3 – iesirea din Canalul Crisan in Bratul Sulina)

Traseul 2 : – cel mai scurt

Dunavatu de Jos – Dunare Veche aval pe bucla (NE) (Punct Critic 1 – intinsura enorma) – intrarea pe Garla Perivolovca – Garla Perivolovca – iesirea din Garla Perivolovca in Canalul Litcov, de unde se urmeaza Traseul 1, cu atentie la Punctul Critic 3

Traseul 3 : – cel mai frumos

Dunavatu de Jos – Dunare Noua aval – succesiune de Dunare Veche si Dunare Noua – intrarea in Canalul Erenciuc la insulita (Punct Critic 1 – orientare, intrarea in Canalul Erenciuc este usor mascata de insulita) – Canalul Erenciuc – intrarea in Lacul Erenciuc (Punct Critic 2 – apa mica cca 1 m) – Lacul Erenciuc – Canalul Mocansca (posibile obstacole in urma furtunilor) – Lacul Puiu – Canalul Caraorman – Canalul Crisan – iesirea din Canalul Crisan in Bratul Sulina (Punct Critic 3 – iesirea din Canalul Crisan in Bratul Sulina)

• 09.07.2014 at 11:59 AM #3704
      republiciirepublicii
      Participant
      Registered On: 19.07.2013
      Topics: 3
      Replies: 82

Salut! Dar canalulMagistaral ?pare cel mai drept si usor de abordat iese direct in Litcov cel putin asa se vede pe harta.Dar in legatura cu o plimbare de la Dunavatul de Jos pana la Perisor ce imi recomanzi ?Oricum cel mai interesant imi pare traseul scurt dar si foarte complicat la prima vedere.Stima!

• 09.07.2014 at 12:04 PM #3705
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Salut Republicii,

Canalul Magistral este o “poveste trista” actual, proiect “maret” din perioada lui Ceausescu care sa permita acces cat mai direct la resursele de stuf. Canalul Magistral pleaca de la intrarea pe Garla Perivolovca si sfarseste la nord in Canalul Suez care leaga de la E la V Garla Perivolovca de Canalul Crisan.

CANALUL MAGISTRAL NU SE POATE PARCURGE INTEGRAL, in afara de situatia in care aduci armata si unitati de dragare. La intrarea dinspre sud este o intreaga padure prabusita prin care nu ai cum sa te strecori.

Parcurgerea integrala a Canalului Magistral este SI un vis de-al meu, insa momentan IMPOSIBIL de realizat. Am avut doua tentative de parcurgere a Canalului Magistral, prima atunci cand am parcurs Canalul Suez in premiera (cred ca nu l-a mai parcurs nimeni de peste 20 de ani) si a doua in Tura in Delta 27.04.2013 – Incercarea de parcurgere a Canalului Magistral. Tura in care am parcurs Canalul Suez n-o gasesc momentan, dar dupa ce o voi gasi, o postez (este o tura FENOMENALA)

• 09.07.2014 at 12:11 PM #3706
        PupezicaPupezica
        Keymaster

Iti dau aici niste “resurse” interesante despre Canalul Suez :

1. O discutia a mea cu Ciby de pe Barcaholic : Canalul Suez

Acelui canal Nenumit, unii ii spun canalul Suez. Cam aceasta ar fi istoria:

“Canalul “Suez”

Prin anii ‘70, in apropierea dunelor de nisip a fost sapat un canal cu o lungime de aproximativ 12 kilometri, care unea Garla Perivolovca, in sud, cu Canalul Litcov, in nord. Se pare ca Ceausescu dorea sa transforme in orezarie o larga suprafata cuprinsa intre Garla Perivolovca si acest canal. Zona cuprindea o regiune inundabila intinsa, in care s-a dezvoltat acum o bogata vegetatie in lacuri cu adancimi mici. Ca o reactie la planurile aberante ale dictatorului, acest canal a fost numit de localnici, in mod sarcastic, canalul “Suez”.

Textul este preluat de aici….

Un alt link catre o descriere mai amanuntita este aici : Locuri de pescuit in Delta Dunarii pentru pescari adevarati…

Locuri de pescuit in Delta Dunarii pentru pescari adevarati…

Iata si principalele locuri si zone de pescuit atat in Delta Dunarii cat si in alte zone din Romania pe care vi le recomanda cei mai buni pescari …

Canalul Crisan

Este un canal adanc si cu o latime mare (100 m), cu un curent moderat; loc pentru somn si crap. Exista portiuni unde se prinde salau (intersectia cu Bratul Sulina), avat, stiuca Se gaseste peste mic sau mare – obisnuit : platica, biban, rosioara. Dimineata trage somnul si stiuca la rama, coropisnita sau broasca respectiv pestisor sau lingurita.

Canalul Vatafu

Este un canal lung si fiind aproape paralel cu bratul Sulina are un curent puternic. Acesta, intersectand multe canale, traverseaza o zona bogata in lacuri si japse, cu unele are legatura directa ( lacul Vatafu si japsa Doha). Acolo unde ia nastere, la intersectia cu canalul Crisan-Caraorman, ca de altfel si pe tot parcursul lui, se poate pescui cu succes salau, somn, crap, biban, platica.

Canalul Litcov

Cu malurile bordate de salcii vechi si cu un traseu sinuos, canalul Litcov este de o frumusete extraordinara. Cel mai lung canal din Delta (45 de km) pleaca de pe cel mai vechi si mai frumos brat al Dunarii,Sfantul Gheorghe urmand sa strabata o zona impanzita de lacuri si japse asigurand accesul in aceste locuri. La fel ca Perivolovca si ca alte canale din Delta, in perioadele de vara, cand nivelul apei este mic, pestii din japsele si chiar din lacurile mari isi gasesc refugiu in canalul mai adanc si mai bine oxigenat. Spre deosebire de Perivolovca cu care se intersecteaza, orientarea acestui canal este de la vest la est, in directia de curgere a Dunarii, de aceea curentul apei este mai rapid. Locurile de pescuit sunt pe tot parcursul lui, insa intersectiile cu alte canale sunt mai agreate de salau, avat, biban, rosioara, in zonele cu curent mai domol sunt mai indicate pentru crap, iar locurile mai adanci pentru somn.

In apropierea Caraormanului, nu departe de intersectia cu canalulul Crisan-Caraorman exista un loc unde s-a format o groapa adanca. Acest loc este foarte bun pentru pescuitul somnului. Aproximativ 50 – 70 de m mai in aval se afla intersectia cu canalul “Suez” loc unde se poate pescui biban si avat. Dupa aceasta intersectie la 50 de m se afla o zona cu adancime mai mica, dar si cu un curent mai lin, unde se poate prinde crap. Apoi, la aproximativ 300 m apele mai limpezi ale Litcovului se unesc cu cele tulburi ale canalului Crisan-Caraorman.

Canalul Puiu – Rosu

Un canal adanc si extrem de circulat de pesti este si cel ce leaga lacul Puiu de lacul Rosu. Rosu si Puiu sunt lacuri mari si adanci, cu un important potential piscicol, iar canalul dintre ele, asezat paralel cu directia de curgere a Dunarii are un curent puternic, care oxigeneaza apa si atrage foarte multi pesti. Pe malul lui se gaseste Satul de Vacanta Rosu, ai carui turisti au pescuit foarte mult crap la mamaliga, dupa ce au nadit foarte insistent cu porumb.

Canalul Puiulet – Lumina

Este un lac cu o suprafata mare si adanca unde se dau lovituri grele la stiuca. Intre lacul Lumina si Puiulet (lacuri adanci si destul de mari) exista un canal de legatura scurt. Acesta are si zone unde malurile sale sunt formate din aglomerari de plauri, sub care isi gasesc adapost pesti ca; somn, crap, caras. La gurile canalului plaurii pot bloca accesul, fiind foarte dificil de trecut cu o barca cu motor mai mare sau cu o salupa.

Canalul Puiulet – Rotund

Intre lacul Rotund si Puiulet legatura este mult mai scurta, iar malurile sunt in totalitate formate din plaurii. Este canalul cel mai “blindat” de plasele pescarilor; numeroasele varsele ascunse pe sub maluri si taliane inlantuite care taie canalul sunt dovada clara a potentialului piscicol al zonei. Intrarea din acest canal in lacul Rotund a fost blocata in urma cu cativa ani de un plaur mare, iar pentru a putea trece cu lotcile, pescarii au taiat cu ferastraul o carare ingusta lunga de vreo 30 – 40m.

Canalul Suez (in partea de Vest a dunelor de nisip)

Din spusele batranilor prin anii “70 in apropierea dunelor de nisip, care fac parte din”cordonul initial” ce a dus la formarea Deltei, a fost sapat un canal cu o lungime de aproximativ 12 km, care unea Garla Perivolovca in sud cu Canalul Litcov in nord. Se zicea ca Ceausescu dorea sa transforme intr-o orezarie o larga suprafata cuprinsa intre Garla Perivolovca si acest canal. Aceasta zona cuprindea o regiune inundabila intinsa in care s-a dezvoltat o bogata vegetatie, nenumarate japse si cateva lacuri cu adancimi mici: Cuibul cu Lebede, Chiril, Lebedea, etc. Ca o reactie la planurile dictatorului, acest canal a fost numit de localnici in mod sarcastic canalul “Suez”. Acesta este un loc bun de pescuit in special la stiuca si biban.

Exemplarele de stiuca nu sunt foarte mari intre 0.5 si 2.5 kg, insa constanta cu care trage stiuca face ca acest loc sa fie cautat de pescari sportivi. Din spatele dunelor de nisip, in partea de vest a dunelor – este un canal cu zone cu adancimi mici si vegetatie,care gatuie cursul apei si zone mai adanci (2-4 m). Din aceasta cauza si datorita orientarii de la Nord la Sud (perpendicular pe directia de curgere a Dunarii) apa nu mai curge, fiind foarte limpede.

Apa foarte limpede, adancimi mari de pana la 4 m, lipsa curentului (practic apa statatoare), vegetatia abundenta (bradis, nuferi, papura si stuf) constituie un habitat ideal pentru stiuca.Datorita orientarii transversale pe directia de curgere a Dunarii, asemanator cu Garla Perivolovca cu care are o pozitie aproape paralela, pe parcursul canalului exista 2 portiuni distincte, partea din nord unde se face simtit un curet redus, apa scurgandu-se in Litcov, si portiunea din sud unde practic nu exista curenti. Pe portiunea din sud lipsa curentului a determinat o dezvoltare exploziva a vegetatiei mai ales in zonele mai putin adanci ceea ce a dus la formarea unor praguri naturale.

Desi acest canal nu are o vechime mai mare 30 de ani, procesul natural de colmatare a facut ca aceste praguri, unde se putea pescui cu succes in urma cu doar 10 ani, astazi sa fie impanzite de vegetatie iar navigatia sa se desfasoare foarte anevoios (imposibil de trecut cu o barca cu motor).Pragurile, avand lungimi de cateva sute de metri, delimiteaza 4-5 zone mai adanci (2-4 m) cu apa limpede, unde o bogata vegetatie acvatica: nuferi, bradis, stuf si papura au creat un habitat ideal pentru stiuca.In perioadele de inundatie (primavara) canalul are legaturi, prin care circula pestii, cu Lacul Chiril, acesta este un lac unde se “tine” stiuca. Pescarii batrani cred ca uneori, cand nivelul apei este ridicat, multe stiuci din lacul Erenciuc migreaza in acest canal

Bratele Dunarii, garlele si canalele din Delta reprezinta in general un loc de refugiu pentru pesti in perioadele dificile; vara in zile calduroase si cand nivelul apei este scazut. Zonele mlastinoase, cuprinse intre 0 si 1 metru fata de nivelul marii reprezinta 55% din suprafataDeltei si sunt cautate in perioadele de inundatie de anumite specii de pesti: stiuca, crap, caras, lin, etc. Atunci cand apele se retrag toti pestii din aceste locuri migreaza spre zone mai adanci: acestea fiind canale si lacuri. Canalele din Delta, in general, strabat suprafete inundabile intinse si au legaturi cu multe lacuri.

Multe specii de pesti isi schimba arealul,trecand dintr-un lac in altul prin canale, garle si bratele Dunarii. Aceasta migratie se produce din diferite cauze: cautarea unor noi locuri de hranire, slaba calitate si nivelul scazut al apei, etc.

• 09.07.2014 at 12:13 PM #3707
        PupezicaPupezica
        Keymaster

Gata, am gasit si tura : Tura in Delta 26.05.2012 – Canalul Suez si Canalul Magistral din Delta Centrala, apoi Delta de Vest cu Lacul Fortuna si Lacul Baclanestii Mari

Voi reveni cu poze pe site. Canalul Suez este FABULOS !!!

• 09.07.2014 at 12:15 PM #3708
      republiciirepublicii
      Participant

Quote from Pupezica on August 31, 2013, 20:30

Gata, am gasit si tura : Tura in Delta 26.05.2012 – Canalul Suez si Canalul Magistral din Delta Centrala, apoi Delta de Vest cu Lacul Fortuna si Lacul Baclanestii Mari http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=1733

Voi reveni cu poze pe site. Canalul Suez este FABULOS !!!

Salut! Pana la urma ce zici traseul 2 propus de tine are ceva probleme notabile ? pe acolo o voi lua spre Crisan.Stima!

• 09.07.2014 at 12:17 PM #3709
        PupezicaPupezica
        Keymaster

Din pacate sunt “PROBLEME” pe Traseul 2 :

Punct Critic 1 : Parcurgerea “buclei” de Dunare Veche catre intrarea in Perivolovca

Punct Critic 2 : Iesirea in Bratul Sulina la Crisan

Voi reveni cu detalii… IMPORTANTE !!!… in cel mai scurt timp.

• 09.07.2014 at 12:19 PM #3710
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Este disponibila pe Ghidul Deltei Dunarii o descriere “profi” si o galerie de poze bine asezonata cu parcurgerea sectorului de Dunare Veche – “Micul M” de la Dunavat si cu intrarea pe Garla Perivolovca, pe ape mici

• 09.07.2014 at 12:19 PM #3711
      PupezicaPupezica
      Keymaster

“Micul M” de la Dunavat… iata si harta promisa… : Harta cu intrarea in Garla Perivolovca – Bucla aval a “Micului M” de la Dunavat…

Bafta !!!

• 09.07.2014 at 12:36 PM #3712
      republiciirepublicii
      Participant

Quote from Pupezica on September 3, 2013, 16:43

“Micul M” de la Dunavat… iata si harta promisa… : Harta cu intrarea in Garla Perivolovca – Bucla aval a “Micului M” de la Dunavat… http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=3136&page=2

Bafta !!!

Salut! Am vazut pe OSM ca ,canalul Perivolovca se imparte in doua canale paralele asa este ? sunt navigabile ambele variante? Stima!

• 09.07.2014 at 12:45 PM #3713
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Quote from republicii on September 3, 2013, 21:50

Salut! Am vazut pe OSM ca ,canalul Perivolovca se imparte in doua canale paralele asa este ? sunt navigabile ambele variante? Stima!

Salut,

Conform OSM, Canalul Perivolovca are un singur fir la intrarea, abia mai apoi se “desparte” in doua fire : Garla Perivolovca si … Canalul Magistral. Mai sus un pic, “ar mai fi” o trecere in Canalul Magistral. Informatiile de pe Harta OSM sunt corecte “geografic” insa sunt FALSE in practica, intru-cat nu se poate trece.

Garla Perivolovca este lata, n-ai cum sa o “pierzi” si ai apa (1.5 – 2 m pe ape mici ca acum) pe toata lungimea ei. Parcursa cu atentie, mai ales din cauza posibilelor intalniri frecvente cu alte ambarcatiuni, te scoate fara probleme in Litcov. Iesirea in Litcov este marcata cu un foisor.

Sa recapitulam un pic :

Iata “Traseul 2“, cel mai scurt :

Dunavatu de Jos – Dunare Veche aval pe bucla (NE) (Punct Critic 1 – intinsura enorma) – intrarea pe Garla Perivolovca – Garla Perivolovca – iesirea din Garla Perivolovca in Canalul Litcov, de unde se urmeaza Traseul 1, cu atentie la Punctul Critic 3

Si uite punctele critice de pe Traseul 2:

Punct Critic 1 : Parcurgerea “buclei” de Dunare Veche catre intrarea in Perivolovca

Punct Critic 2 : Iesirea in Bratul Sulina la Crisan

Punctul Critic 1 (Parcurgerea “buclei” de Dunare Veche catre intrarea in Perivolovca) tocmai l-am “tratat”. Celalalt punct critic, denumit o data “2” si alta data “3” ca sa rezulte ca este acelasi punct critic ca si pe traseul 1 l-am tratat pe larg pe site.

Informatii detaliate despre abordarea acestui Punct Critic gasesti aici : Delta Centrala – Intrarea 18 – Canalul Crisan (NV) Trebuie citit cu atentie… in cazul tau este vorba despre iesirea la Crisan venind din Canalul Crisan.

O zi buna,

Pupezica

• Author
Viewing 8 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

× three = twelve

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas