Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Sfaturi pentru un concediu de 9-10 zile, fara barca, in Delta › Page 2

Sfaturi pentru un concediu de 9-10 zile, fara barca, in Delta

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Sfaturi pentru un concediu de 9-10 zile, fara barca, in Delta

• This topic has 25 replies, 3 voices, and was last updated 11 years, 11 months ago by PupezicaPupezica.
Log In Register Lost Password
Viewing 24 reply threads
  • Author
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Un coleg de pe Facebook mi-a adresat cateva intrebari legate de petrecerea unui concediu de cca 9-10 zile in Delta Dunarii. Reproduc aici intrebarile, eludand elementele personale :

Buna ziua. Indraznesc sa va cer un sfat in legatura cu o excursie in Delta. Am vrea sa atingem urmatoarele Mahmudia, Uzlina, Erenciuc, Sf. Gheorghe. E mai mult o excursie in care ne dorim sa exploram locurile amintite mai mult din punct de vedere al pescuitului. Insa in legatura cu pescuitul trebuie sa spun ca suntem tare amatori si nepriceputi. Mai mult ne place sa ne pregatim, sa planuim, si sa stam in natura cu pretextul pescuitului. Desigur, daca si prindem e si mai bine dar nu asta e scopul.

As fi vrut sa va intreb daca aveti cateva sugestii de locuri interesante de vazut pe langa cele cateva puncte fixe pe care le-am amintit. Sf Gheorghe ne e destul de cunoscut – am mers la Festivalul Anonimul 10 ani la rand.

Lacul Erenciuc nu l-am vazut, e nou. Nici la Uzlina nu am fost. Ne-ar placea sa inoptam la Mahmudia si la Sfantu. In rest, e mai mult un “vazand si facand”.

Cat despre transport…planul e sa incercam sa gasim la Mahmudia un barcagiu care sa ne duca la Uzlina si la Uzlina pe unul care sa ne duca la Sfantu. Iar acolo la fel.

Toate asta in 9-10 zile, adica sa putem zabovi acolo unde ne place si 2-3 zile.

Ne puteti da cateva sugestii de locuri pe care nu le stim? Va multumesc foarte mult.

• 11.08.2014 at 5:59 AM #3867
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Va adresez mai intai cateva intrebari punctuale, pentru “clarificarea” mea :

1. Campare sau cazare ??? Ori veti adopta o solutie combinata ?
      2. Cati veti fi in grup ? Este foarte important in ceea ce priveste transportul / barcagiul.
      3. Nivelul de echipare = o estimare grosiera a “volumului” / greutatii bagajelor, cumulat.
      4. “Masa ” este din “rezerve proprii” sau veti vrea sa mancati pe la localnici, pensiuni, etc… ?
      5. “Punctele fixe” pe care le-ati ales sunt “obtinute” in urma unui research propriu, v-au fost sugerate… cum le-ati stabilit ?
      6. Estimare a datei de plecare in Delta

Dupa ce imi veti putea raspunde la aceste intrebari, va voi configura un traseu (inclusiv o “urma” GPS), cu explicatii cu tot. Dar, ca sa “vorbim aceeasi limba”, va recomand sa va faceti cont pe ViewRanger, o aplicatie GPS free pentru Smartphone (IPhone, Android, Symbian). Pentru PC, ViewRanger-ul este in fapt un site. Daca nu va descurcati cu utilizarea aplicatiei GPS / site-ului ViewRanger, dati-mi de veste si va ghidez.

Toate bune,

Pupezica

• 11.08.2014 at 5:25 PM #3868
      ioana
      Participant
      Registered On: 11.08.2014
      Topics: 0
      Replies: 9

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

1. Cazare fara campare. Cazarea poate fi si la localnici dar sunt de preferat pensiunile/hotelurile cu restaurant si ceva dotari. De exemplu frigiderul este un obiect de dorit mai ales pentru rame dar si pentru bere.

2. Va fi o singura persoana.

3. Sa spunem o geanta mare, volum 80l, grea, cu accesorii peste si o geanta 40-50l usoara cu haine. In jur de 3 huse de pescuit, marisoare si grele. Plus alte cateva bagaje (rucsac mic, frigorifica mica soft, etc)

4. Masa la pensiuni/hoteluri (de preferat primele) sau la localnici. Niciun fel de sursa proprie de hrana. Nici macar pestele prins :).

5. Mahmudia si Sf Gheorghe sunt cunoscute si verificate, Erenciuc si Uslina sunt descoperite cu Google Maps. Se doreste o excursie de re(cunoastere) in vederea altor calatorii mai specifice. Orice sugestie la capitolul acesta este binevenita. Pescuitul este doar un pretext nu scopul excursiei.

6. Intre 19 si 31 august. Datele nu sunt inca fixate dar vor fi in cateva zile.

7. Accesul se face cu masina care se lasa la Mahmudia in parcare.

Mie ideea cu GPS-ul mi se pare foarte buna, mai ales ca suna a expeditie. Insa cel care pleaca are un blackberry…deci nu stiu daca sunt compatibile aplicatiile. Cred ca nu.
      Eu insa o sa imi fac contul si o sa incerc sa ma documentez pe tema asta.

Va multumesc inca o data si abia astept sa citesc ce-mi veti scrie.
      Ioana

• 11.08.2014 at 7:48 PM #3869
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Buna Ioana, am de facut de la inceput cateva precizari.

1. Tura ta este fff grea, in sensul ca sunt putini oameni care pleaca in Delta fara barca, depinzand de altii.

2. In Mahmudia nu ai ce sa faci mai mult de o zi (sa vizitezi). Masina ai unde sa ti-o lasi in siguranta in Mahmudia.

3. Iti voi da contacte in fiecare locatie, insa “negocierea” iti apartine. Te-as sfatui sa o faci telefonic, before…

4. Iti voi da public “o cotatie de pret aproximativa” … pentru fiecare etapa. Daca in urma “negocierilor” nu vei obtine rezultatul scontat, nu este vina mea.

5. Contactele pe care ti le dau nu sunt “fratii” mei… nu raspund pentru ei.

6. Iti voi configura un traseu a carui “urma” GPS iti va permite sa nu fii inselata.

7. Maine incep descrierea…. Avem ceva timp.

8. Voi “scrie” si despre ceva “costuri aproximative”. Nu raspund pentru ele. Le poti considera “costuri maximale”. Costurile reale DEPIND EXCLUSIV de negocierea ta … telefonica.

9. Disponibilitatea “contactelor” depinde EXCLUSIV de negocierea ta telefonica.

10. “Negocierea ta telefonica” trebuie sa se bazeze pe date CONCRETE si pe… vointa / puterea ta de “convingere”

Vei avea parte de cel mai minunat “concediu” in Delta. Te asigur … Urmeaza-mi doar … “ruta”.

• 11.08.2014 at 7:55 PM #3870
      rover.marius
      Participant
      Registered On: 18.01.2014
      Replies: 3

Buna seara.
      Numele meu este Marius si ma ocup cu expeditii in delta dunarii, pentru pescuit cat si pentru plimbare.Daca sunteti interesata putem discuta sau daca va pot ajuta acesta este nr. de tel. 0731013276 sau puteti intra pe adresa http://www.gmgtours excursii delta dunarii sau direct https://www.facebook.com/gmgtours.deltadunarii

• 11.08.2014 at 9:32 PM #3871
        ioana
        Participant

Multumesc. Va voi contacta cand voi avea mai multe detalii alea traseului.

• 11.08.2014 at 9:41 PM #3872
      ioana
      Participant

Nu va faceti griji, toate preturile pe care mi le spuneti le voi folosi doar orientativ si voi stabili de la caz la caz, preturile cu persoanele pe care le voi contacta. Evident ca preturile depind de prestatori nu de dumneavoastra.

• 12.08.2014 at 7:16 AM #3873
      PupezicaPupezica
      Keymaster

“SCHITA” SUCCINTA DE TRASEU (SI PROGRAM) :

1. Ziua I – ajunsul in Mahmudia. Cazare in Mahmudia.
      2. Ziua 2 – vizitarea (cu masina) a cetatilor Halmyris si Salsovia. Cazare in Mahmudia
      3. Ziua 3 – transfer la Uzlina. Vizita “scurta” pe Canalul Uzlina – Lacul Uzlina – Lacul Durnaleapca – Lacul Isaccel si retur. Pescuit. Cazare in Uzlina.
      4. Ziua 4 – vizita “lunga” pe Canalul Uzlina – Lacul Uzlina – Lacul Isacova – Isac III – Panaiotova – acces pe Lacul Lebedea – acces pe Lacul Chiril – retur. Pescuit. Cazare in Uzlina
      5. Ziua 5 – transfer catre Sfantu Gheorghe pe traseul : Canalul Uzlina – Lacul Uzlina – Canalusul Bibanilor – Lacul Isacova – Canalul Isac – Canalul Litcov – Canalul Crisan – Canalul Caraorman – Lacul Puiulet – Lacul Puiu – Canalul Mocansca – Lacul Erenciuc – Canalul Erenciuc – Bratul Sfantu Gheorghe aval – Sfantu Gheorghe. Cazare in Sfantu Gheorghe.
      6. Ziua 6 – vizitarea Garlei Turcesti si acces in Meleaua Sfantu Gheorghe. Pescuit. Cazare in Sfantu Gheorghe.
      7. Ziua 7 – vizitarea Canalului de Centura (Cordon Litoral). Pescuit. Optional, pescuit pe “bucla”, in jurul KM 18. Cazare in Sfantu Gheorghe.
      8. Ziua 8 – vizitarea Canalului Zaton – Buhaz cu acces in Lacul Chruhleh (Crulig). Optional acces pe Canalul Crasnicol si vizitarea Bisericutei din Inima Deltei. Pescuit. Cazare in Sfantu Gheorghe.
      9. Ziua 9 – transfer Sfantu Gheorghe – Mahmudia. Plecare.

Optional, functie de “capturi”, se poate adauga o zi de cazare in Uzlina sau in Sfantu Gheorghe.

Tura, asa cum am configurat-o, presupune minim 3 barcagii “distincti” (in opinia mea) :

1. Primul barcagiu este cel care te va transfera din Mahmudia in Uzlina si te va “plimba” in zona Uzlina – Isacova.
      2. Al doilea barcagiu este cel care va face transferul, destul de lung, din Uzlina in Sfantu Gheorghe.
      3. Al treilea barcagiu este cel care te va plimba in zona Sfantu Gheorghe si va face transferul retur catre Mahmudia.

Pentru diminuarea costurilor, este preferabil sa “angajezi” barcagii din fiecare zona (iarasi, este doar opinia mea).

Pentru “zona” Uzlina iti recomand sa iei legatura din timp cu Boby. “Coordonatele” lui le gasesti pe pagina din GDD : Posibilitati de cazare in Delta Dunarii

Pentru transferul Uzlina – Sfantu Gheorghe prin Lacul Erenciuc, ma voi gandi la un contact. Pentru zona Sfantu Gheorghe… la fel.

In final, apreciind interventia prompta a colegului Marius (coleg cu mine atat pe Forum GDD cat si pe Barcaholic si Capcompas), apreciez ca nu strica sa-l contactezi si pe el.

Voi reveni cu detalii despre fiecare zi in parte si cu “rutele” *.gpx pentru GPS. Pana atunci nu strica sa te familiarizezi cu ViewRanger-ul, atat pe Smartphone cat si pe PC.

Toate buna,

Pupezica

• 12.08.2014 at 3:11 PM #3877
      ioana
      Participant

Multumesc foarte mult!
      Din descriere pare foarte plin programul. Astept sa vad rutele GPS ca sa inteleg mai bine traseul.

• 12.08.2014 at 4:57 PM #3878
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana I – Ziua 3 – Sectiunea I : Transfer Mahmudia – sat Uzlina

Cazare in satul Uzlina, la gazda. Recomandarea mea este Boby. “Coordonatele” de contact ale lui Boby le gasesti pe pagina “Posibilitati de cazare in Delta Dunarii” de pe GDD.

DETALII TRASEU :

Se urmeaza Bratul Sfantu Gheorghe aval, se continua traseul pe Dunarea Noua aval Mahmudia pana in Cotul Uzlinei marcat de “cei doi frati” – doi stalpi enormi de inalta tensiune care traverseaza liniile de inalta tensiune peste Dunarea Noua.

In Cotul Uzlinei se face stanga (NE) intrand astfel pe Dunare Veche amonte. Traseul continua pe Dunare Veche amonte pana in satul Uzlina, strabatut de Canalul Uzlina. Boby (gazda) are casa chiar la intersectia dintre Canalul Uzlina si Dunarea Veche – Marea Bucla a Uzlinei. Pontonul lui de acostare este “marcat” de un stalp de iluminat, vizibil lejer din mijlocul Dunarii.

In conditiile in care optezi pentru aceasta “varianta” numita Boby, sunt sigur ca atat transferul Mahmudia – Uzlina cat si plimbarile / pescuitul in zona ti-l poate asigura el.

Daca nu “cazi la invoiala” cu Boby din diverse motive, trebuie sa stii faptul ca pe malurile Canalului Uzlina sunt cel putin 20 de pensiuni, insa nu pot recomanda nici una, intru-cat nu le cunosc. In aceasta situatie, inclusiv transferul Mahmudia – Uzlina trebuie sa-l gasesti personal.

Traseu Ioana II – Ziua 3 – Sectiunea II : Vizitarea zonei

Canalului Uzlina – Lacul Uzlina – Lacul Durnaleapca – Lacul Isaccel – Lacul Isacova – Canalusul Bibanilor – Lacul Uzlina – Canalul Uzlina si retur in satul Uzlina.

DETALII TRASEU :

Plecarea este din satul Uzlina, in urma “cazarii” si a descarcarii bagajelor. Traseul urmeaza Canalul Uzlina spre SE la inceput, apoi pronuntat spre NE. Iesirea in Lacul Uzlina prezinta “puncte critice” descrise cu de-amanuntul pe GDD in “Delta Centrala – Canalul Uzlina”.

Dupa iesirea pe “drept-inainte” in lungul padurii de pe mana dreapta (E) in Lacul Uzlina, undeva pe la jumatatea lacului se face stanga (V) spre intrarea in Lacul Durnaleapca. Lacul Durnaleapca este un lac mic, putin adanc, dar frumos. Pe “ape medii” – in acceptiunea GDD “descrisa” in pagina “Glosar de termeni si conventii generale” – atat iesirea ln Lacul Durnaleapca cat si lacul in sine, pot fi parcurse fara probleme.

Din Lacul Durnaleapca ne orientam catre NV si traversam printr-o spartura a fultanelor de stuf in Lacul Isaccel. Lacul Isaccel este un lac ceva mai adanc decat Lacul Durnaleapca.

In Lacul Isaccel ne orientam spre dreapta (NE) pentru a prinde iesirea nordica din lac care ne poate conduce in Litcov. Intrand pe acest canal de legatura cu Canalul Litcov, in prima intersectie cu un prim canal pe dreapta (E), prindem acest canal de legatura orientat spre SE care ne va conduce in Lacul Isac sau, asa cum ii spun localnicii, Isacova.

Lacul Isacova este un lac mare si destul de adanc (peste 2 m, pe ape medii).

Lacul Isacova il vom traversa oblic, pe directia drept-inainte spre SE, pana la intrarea pe canalul de legatura cu Lacul Uzlina marcat de o salcie uscata care ramane pe mana stanga dupa intrarea pe canal (E) – Canalusul Bibanilor.

Parcurgand cei cca 100 m ai Canalusului Bibanilor, reintram in Lacul Uzlina pe care il traversam catre SV pentru a intra in Canalul Uzlina. De cand zarim “promontoriul” de padure care inainteaza pe mana stanga (E) in Lacul Uzlina, ne orientam paralel (in linia) promontoriului de padure, la o distanta de 4-6 m de acesta.

Reintrand in Canalul Uzlina, vom iesi in scurta vreme in Dunarea Veche, in Satul Uzlina.

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-I-Z3-Sect.-I-Transf.-Mahmudia-Uzlina.pdf
      2. Tr.-Ioana-I-Z3-Sect.-I-Transf.-Mahmudia-Uzlina.rar
      3. Tr.-Ioana-II-Z3-Sect.-II-Vizitarea-zonei-Uzlina.pdf
      4. Tr.-Ioana-II-Z3-Sect.-II-Vizitarea-zonei-Uzlina.rar
    • 12.08.2014 at 5:26 PM #3883
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana III – Ziua 4 : Vizitarea Lacurilor Onofrei si Chirilova

Vizitarea Canalului Uzlina – Lacul Uzlina – Isac II – Panaiotova – Canalul Perivolovca – Lacul Onofrei – retur Canalul Perivolovca – Lacul Chiril – retur sat Uzlina

DETALII TRASEU :

Plecarea este tot din satul Uzlina, pe Canalul Uzlina. Se parcurge Canalul Uzlina pana in Lacul Uzlina. Lacul Uzlina se traverseaza pe directia drept-inainte pana in Canalusul Bibanilor. Parcurgand Canalusul Bibanilor, trecem in Isacova.

De aici ne orientam dreapta E-SE, pana la intrarea Isac III. Uemand canalul Isac III pe langa foisorul prabusit ale carui urme se mai vad, ajungem in Garla Perivolovca, intr-un punc numit de localnici Panaiotova.

De aici ne orientam spre NE pe Garla Perivolovca, urmand a observa in scurta vreme, pe mana stanga (V) “Casa Pescarului” – in fapt o cabanita a unui localnic. In acea zona incetinim si cautam in peretele de stuf de pe dreapta (V) un “mini-canalus” de stuf care ne va conduce in Lacul Onofrei (numit si Lebedea, atentie, nu Cuibida = Cuibul cu Lebede).

Dupa vizitarea Lacului Onofrei, iesim din nou in Garla Perivolovca pe acelasi traseu si ne orientam spre stanga (SV), “coborand’ pe garla.

Intrarea in japsele care preced Lacului Chirilova se regaseste usor, fiind practic prima intrare intalnita pe mana stanga (E), marcata cu o salcie proeminanta care va ramane pe mana stanga dupa intrarea pe canalus.

Aici avem doua “obstacole” : primul, o salcie submersata care se trece “cu motorul sus” fara probleme pe “apa medii” si al doilea… japsele premergatoare Chirilului au apa mica.

Dupa vizitarea Lacului Chiril re-iesim in Garla Perivolovca, ne orientam spre N pana la Panaiotova, de unde prindem spre stanga (V) Canalul Isac III. Traversand Lacul Isacova spre NV, ne reintoarcem prin Canalusul Bibanilor in Lacul Uzlina de unde, parcurgand Canalul Uzlina spre S, revenim in satul Uzlina.

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-III-Z4-Lacurile-Onofrei-si-Chirilova.rar
      2. Tr.-Ioana-III-Z4-Lacurile-Onofrei-si-Chirilova.pdf
    • 12.08.2014 at 6:09 PM #3886
      PupezicaPupezica
      Keymaster

OBSERVATIE :

Pentru o vizualizare pe PC, fisierele *.gpx pot fi importate in GE=Google Earth prin simpla comanda “File-Open… ” . Pe smartfone, ele trebuie copiate in directorul “radacina” al ViewRanger-ului, apoi deschise cu “Create route from GPX”. Daca nu te descurci, da-mi de stire.

Toate buna,

Pupezica

• 13.08.2014 at 12:33 AM #3888
      ioana
      Participant

waw! impresionant
      multumesc mult!

m-am familiarizat cu viewranger

cercetez pe harta tot ce mi-ati spus si revin cu intrebari

• 13.08.2014 at 6:31 AM #3889
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana IV – Ziua 5 : Transfer Uzlina – Sfantu Gheorghe prin Lacul Erenciuc

C. Uzlina – Lacul Uzlina – C. Bibanilor – Lacul Isacova – C. Isac – C. Litcov – C. Crisan – C. Caraorman – Lacul Puiulet – Lacul Puiu – C. Mocansca – Lacul Erenciuc – C. Erenciuc – Bratul Sfantu Gheorghe aval – Sf. Gheorghe.

DETALII TRASEU :

Traseul urmeaza ruta deja cunoscuta de ziua trecuta pana in Lacul Isacova. De dada aceasta insa, la intrarea in Lacul Isacova dinspre Canalusul Bibanilor / Lacul Uzlina, ne orientam pe directia drept-inainte spre NE si traversam tot lacul pentru a prinde intrarea pe Canalul Isac.

Canalul Isac pastreaza aceeasi orientare NE. Dupa un parcurs scurt si fara dificultati, iesim in Canalul Litcov. Remarcam pe stanga Canalului Isac, la iesirea in Litcov, un promontoriu de padure care ne micsoreaza vizibilitatea catre Canalul Litcov, impiedicandu-ne sa vedem ambarcatiunile care pot veni pe Litcov dinspre stanga (V).

Prinzand Canalul Litcov spre dreapta (E), urmam cursul canalului, in general lipsit de obstacole, pana la iesirea in marele Canal Crisan. Canalul Crisan il urmam spre dreapta (SE) pana cu putin inaintea localitatii Caraorman. Reperul vizibil care ne spune ca ne apropiem de localitate sunt ruinele fostei fabrici de prelucrare a nisipului cuartos, construita in perioada lui Ceausescu.

Ne orientam abrupt (in unghi de 90*) spre E in locul in care din Canalul Crisan se deschid doua canale pe mana stanga (E) si prindem canalul de legatura care ne va scoate in Lacul Puiulet. Celalalt canal care se desprinde din Canalul Crisan devenit Canalul Caraorman ne-ar conduce pe sub Lacul Puiulet, direct in Lacul Puiu.

Intrand in Lacul Puiulet tinem mana dreapta (V) in linia malului si ne orientam spre S catre coada lacului. Din punctul cel mai sudic al Lacului Puiulet prindem direct spre S un canal de legatura care ne va scoate in canalul pomenit mai inainte – legatura directa dintre Canalul Caraorman si Lacul Puiu. La intersectia cu acest canal ne orientam stanga (E) si in scurta vreme vom iesi in Lacul Puiu.

In Lacul Puiu urmam aceeasi “tehnica” ca si in Lacul Puiulet, adica tinem malul pe mana dreapta (V) si ne orientam abrupt spre S pentru a prinde intrarea pe Canalul Mocansca.

Canalul Mocansca are o orientare generala NE-Sv si asigura legatura cu Lacul Erenciuc. Deseori se pot intalni obstacole pe acest canal sub forma unor trunchiuri prabusite, insa cu putin noroc, Canalul Mocansca este degajat de pescari.

Urmand Canalul Mocansca vom ajunge in sectiunea nordica a Lacului Erenciuc, aproape de coada lacului. Daca timpul permite, recomand vizitarea “cozii” lacului – o mare de nuferi galbeni si un rai al pasarilor. Atentie, spre coada lacului adancimea apei incepe sa scada.

Dupa aceasta vizita, ne intoarcem si parcurgem tot Lacul Erenciuc spre S. Lacul fiind ingust, ne conduce “natural” spre intrarea in Canalul Erenciuc. Iarasi, in zona de S a Lacului, adancimea apei incepe sa scada. “Senalul ” vizibil prin vegetatie in perioada de vara tine chiar mijlocul lacului.

Intrand la umbra Canalului Erenciuc, ne bucuram de privelistea padurii de arini negri unde cuibaresc mai multe perechi de Codalbi.

Canalul Erenciuc este un canal scurt care ne va conduce repede in Bratul Sfantu Gheorghe, in dreptul unei insule care mascheaza intrarea / iesirea din canal. In afara de obstacole accidentale, Canalul Erenciuc prezinta o singura “capcana” : o mare buturuga submersata pe ape medii / ape mari, situata pe mana dreapta (V) in sensul nostru de mers, destul de aproape de mal. Recomand parcurgerea Canalului Erenciuc in regim de deplasament.

Iesind in Bratul Sfantu Gheorghe ne orientam stanga (E) catre mijlocul apei pentru a ocoli insula. Pe ape medii / ape mari se poate naviga si mai aproape de mal, fara a fi necesar ocolul insulei. Bratul Sfantu Gheorghe urmat aval ne va conduce in Localitatea Sfantu Gheorghe.

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-IV-Z5-Transfer-Uzlina-Sf.-Gheorghe.pdf
      2. Tr.-Ioana-IV-Z5-Transfer-Uzlina-Sf.-Gheorghe.rar
    • 14.08.2014 at 1:15 PM #3894
      ioana
      Participant

Multumesc mult!

Ce e Canalul Bibanilor? :)…e plin de bibani? Are un nume foarte atragator.
      Daca se poate, va rog sa mai punctati pe traseu locuri bune de pescuit. Cum ati amintit si de km 18. Abia astept detalii si despre partea aia de traseu.

Pe curand
      Ioana

• 15.08.2014 at 3:27 AM #3895
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      ioana wrote:

Multumesc mult!

Ce e Canalul Bibanilor? :)…e plin de bibani? Are un nume foarte atragator.
      Daca se poate, va rog sa mai punctati pe traseu locuri bune de pescuit. Cum ati amintit si de km 18. Abia astept detalii si despre partea aia de traseu.

Pe curand
      Ioana

Canalusul Bibanilor estre un canal extrem de scurt care face legatura dintre nordul Lacului Uzlina si sudul Lacului Isacova. Aici se gaseste o harta, sa spunem un pic mai clara : Delta Centrala – Lacul Uzlina.

Aproape de fiecare data cand l-am parcurs, am intalnit cel putin cate o barca cu pescari care dadeau la biban… de aici si numele. Personal, nu stiu daca am prins acolo bibani pentru o saramura, in total.

Cat despre locurile de pescuit, reamintesc faptul ca nu sunt pescar, doar “cochetez” cu ideea :-). Avand in vedere faptul ca vei fi de fiecare data cu oameni ai locului in barca, te vor indruma ei unde sa te opresti sa pescuiesti si unde nu.

Referitor strict la bibani, sansa cea mai mare de a gasi bibani este la confluenta canalelor sau a lacurilor (cazul Canalusului Bibanilor), acolo unde “se amesteca apele”. Aceasta “informatie” trebuie luata numai ca si o consideratie personala 🙂 .

• 15.08.2014 at 3:59 AM #3896
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana V – Ziua 6 : Garla Turceasca – Meleaua Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe – Garla Turceasca – iesirile in Meleaua Sfantu Gheorghe. Pescuit. Cazare in Sfantu Gheorghe.

DETALII TRASEU :

Traseul “dedicat” zilei nr. 6 este foarte scurt, aceasta zi fiind dedicata activitatilor de relaxare cum ar fi pescuitul si birdwatching-ului.

Traseul incepe de pe malul stang al Bratului Sf. Gheorghe, din localitatea cu acelasi nume. Se traverseaza Bratul Sfantu Gheorghe pana pe malul drept, de unde se prinde intrarea pe Garla Turceasca.

Garla Turceasca este un fost brat al Dunarii, asa ca este un canal lat si adanc, care lasa 3 iesiri in Meleaua Sfantu Gheorghe (denumirea locala pentru Laguna Sahalinului).

La iesirea in Laguna Sahalinului apa scade brusc la adancimi de 0.5 – 0.6 m, uneori chiar mai putin. Accesul in laguna este posibil numai pe vreme buna (cand nu sunt valuri) si numai pentru o barca de mici dimensiuni, dotata cu un motor mic (10-15 CP).

Meleaua Sfantu Gheorghe tine pasari de tot felul, inclusiv pelicani, aceasta fiind o destinatie “obligatorie” pentru orice iubitor de birdwatching.

Eu am parcurs Garla Turceasca si toate cele 3 iesiri in Meleaua Sfantu Gheorghe in Tura in Delta 10.05.2013 – Pupezica saruta Marea din Delta de Sud.

In afara de fisierele atasate, ceva harti si destul de putine detalii (deocamdata) despre cele trei iesiri pe Meleaua Sfantu Gheorghe din Garla Turceasca se gasesc aici :

1. Delta de Sud – Intrarea 12 – Garla Turceasca (NE)
      2. Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 5 – Garla Turceasca 1 (E)
      3. Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 6 – Garla Turceasca 2
      4. Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 7 – Garla Turceasca 3 (V)

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-V–Z6-G.-Turceasca-Meleaua.pdf
      2. Tr.-Ioana-V–Z6-G.-Turceasca-Meleaua.rar
    • 15.08.2014 at 4:32 AM #3899
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana VI – Ziua 7 : Optiuni …

In opinia mea, ziua 7 ar merita dedicata pescuitului si relaxarii in zona Sfantu Gheorghe. Intru-cat obiectivul nu este parcurgerea integrala a vreunui canal, nu voi atasa nici o harta, insa voi “puncta” cateva “optiuni” :

1. Vizitarea canalului Cordon Litoral (Canalul Ciobanesc) + pescuit

Canalul Cordon Litoral, numit de catre localnici si Canalul Ciobanesc, este un canal lung, rectiliniu, care face legatura intre Sfantu Gheorghe (S) si orasul Sulina (N). Parcurs de la S la N, pe mana dreapta (E) Canalul Cordon Litoral este marginit permanent de un dig, asadar acest canal este mai mult un “canal utilitar” fara a oferi privelisti care sa-ti taie respiratia.

Pozitionarea pe Canalul Cordon Litoral, pentru pescuit, va depinde in cea mai mare masura de ghidul local.

2. Pescuit in Strelca

Strelca este o zona intinsa in care se amesteca apele dulci si maloase ale Bratului Sfantu Gheorghe cu apele sarate ale Marii. Strabatuta de numerosi curenti extrem de puternici, zona este deseori agitata. Recomand accesul in Strelca numai pe vreme buna, Mare linistita si cu barcagii (ghizi) experimentati.

Strelca, aceasta zona bogata in hrana, adaposteste deseori numeroase bancuri de pesti. Se poate pescui inclusiv guvid, la taparina.

3. Vizitarea Plajei Sfantu Gheorghe

Plaja Sfantu Gheorghe este o plaja deosebit de frumoasa, ca urmare recomand vizitarea ei. Accesul pe Plaja Sfantu Gheorghe se poate face pe mal (pe jos sau cu “trancariciul” = un fel de mijloc de transport local) sau pe Mare.

In cazul accesului de pe Mare, atrag atentia asupra celor trei praguri de nisip enorme care se intind in continuarea malului stang al Bratului Sfantu Gheorghe, usor orientate NV-SE, prezentand o curbura. Aceste praguri unde adancimea apei scade in anumite zone si la valori de sub 0.3 m sunt imposibil de traversat, asa ca implica un ocol foarte mare, circa 2 km in largul Marii.

Recomand accesul pe Plaja Sfantu Gheorghe venind “pe apa” numai in conditii de vreme buna, Mare linistita si cu un barcagiu foarte experimentat, de preferinta localnic, care sa stie apele.

4. Pescuit pe Bratul Sfantu Gheorghe

Ca si locuri de pescuit, am auzit despre “KM 14” sau pe bucla, in jurul “KM 18”. Intru-cat nu sunt pescar si nu am pescuit niciodata in aceste locuri la care fac referire, ma abtin de la orice comentariu.

• 15.08.2014 at 6:15 AM #3901
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Traseu Ioana VII – Ziua 8 : Canalul Zaton-Buhaz cu optiuni …

Sf. Gheorghe – Garla Turceasca – C. Zaton-Buhaz – C. Chruhleh – L. Chruhleh – retur in C. Zaton-Buhaz – C. si Plaja Ciotica – retur in C. Zaton Buhaz – C. Crasnicol – C. Belciug – Lacul Belciug – retur C. Crasnicol – C. Palade – C. Uncova – C. Zaton Buhaz – retur Sfantu Gheorghe. Cazare in Sfantu Gheorghe.

DETALIU TRASWEU :

Traseul incepe prin traversarea Bratului Sfantu Gheorghe pana la intrarea pe Garla Turceasca. Intrand pe Garla Turceasca, prindem primul canal la dreapta (V) – Canalul Zaton-Buhaz.

Canalul Zaton-Buhaz este descris integral pe Ghidul Deltei Dunarii in sectiunea Delta de Sud – Canalul Zaton-Buhaz.

Canalul Zaton-Buhaz l-am parcurs integral anul acesta in Tura in Delta 29.06.2014 – “Integrala” Zaton – Buhaz

Urmand Canalul Zaton-Buhaz spre V, vom prinde pe dreapta (N) primul canal – Canalul Chruhleh – care ne va conduce in lacul cu acelasi nume. Dupa vizitarea lacului urmeaza sa revenim in Canalul Zaton-Buhaz.

Nu am parcurs (inca) Canalul Chruhleh, asa ca nu pot furniza date despre acest canal.

Vizita pe Lacul Chruhleh nu este figurata, intrucat atat canalul cat si lacul nu sunt “cartografiate” (inca) pe hartile OSM.

Revenind in Canalul Zaton-Buhaz, ne continuam drumul spre V, lasand pe dreapta (N) intersectia cu Canalul Uncova. La prima intersectie pe mana stanga (S) prindem Canalul Ciotica pentru a vizita Plaja Ciotica si pentru a admira Laguna Sahalinului.

Functie de timming si disponibilitate, tura se poate incheia in acest punct, urmand “retragerea” catre Sfantu Gheorghe urmand in sens invers (E) Canalul Zaton-Buhaz.

Daca se decide continuarea turei, atunci revenim in Canalul Zaton-Buhaz si ne continuam drumul spre V pana la intersectia cu primul canal pe mana dreapta (N) – Canalul Crasnicol.

Prinzand spre N Canalul Crasnicol vom inainta pe acesta pana la Bisericuta din Inima Deltei unde slujeste Parintele Ioanichie.

Iarasi, tura se poate incheia in acest punct, urmand ca retragerea sa fie facuta pe “drumul cunoscut” = cel deja parcurs sau cu o “variatie” prin Canalul Palade si Canalul Uncova.

Canalul Crasnicol este “partial” descris pe Ghidul Deltei Dunarii (numai sectiunea sudica, pana la intersectia cu Canalul Belciug), in sectiunea : Delta de Sud – Canalul Crasnicol

NOTA : Catalogarea Canalului Crasnicol ca fiind 5/5 – Foarte Difi cil conform “Glosarului de termeni si conventii generale” de pe Ghidul Deltei Dunarii este datorata obstacolelor majore din sectiunea nordica a canalului.

Daca se decide continuarea turei catre Lacul Belciug, dupa Bisericuta din Inima Deltei ne continual drumul spre N pe Canalul Crasnicol pret de cateva sute de metri si prindem spre dreapta (NE) intrarea instufata si extrem de ingusta a Canalului Belciug.

Canalul Belciug prezinta 6 obstacole majore succesive, insa usor de depasit pentru un barcagiu cu experienta.

Urmand Canalul Belciug spre NE, acesta se va “deschide” si ne va conduce in Lacul Belciug.

ATENTIE : Lacul Belciug este “arie complet protejata” iar accesul pe lac nu este permis. Insa Lacul Belciug (un fost brat al Dunarii) poate fi admirat din “gura” Canalului Belciug.

Intoarcerea va fi pe acelasi traseu (Canalul Belciug parcurs in sens invers spre SV, apoi Canalul Crasnicol spre S) pana la intersectia cu primul canal pe mana stanga (E) – Canalul Palade.

Canalul Palade il vom urma spre E pana la intersectia cu primul canal pe mana dreapta (S) – Canalul Uncova. Intrand spre S pe Canalul Uncova, vom reveni in scurt timp in Canalul Zaton-Buhaz.

Urmand de aceasta data spre E Canalul Zaton-Buhaz , ne vom intoarce la Sfantu Gheorghe.

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-VII–Z8-C-Zaton-Buhaz-C.-Crasnicol.rar
      2. Tr.-Ioana-VII–Z8-C-Zaton-Buhaz-C.-Crasnicol.pdf
    • 15.08.2014 at 6:28 AM #3904
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Recomandarea mea pentru set-up – ul partii a doua a excursiei – cazare in Sfantu Gheorghe, excursii in Delta de Sud, etc. – este sa iei legatura cu Cristi, ale carui “coordonate” le gasesti in pagina Posibilitati de cazare in Delta Dunarii.

• 15.08.2014 at 6:54 AM #3905
      PupezicaPupezica
      Keymaster

COSTURI ESTIMATIVE :

Inca de la inceput trebuie spus faptul ca o excursie “personalizata” in Delta este foarte scumpa, comparativ cu o excursie “la gramada”. Desigur, si satisfactiile sunt cu totul altele. Una este sa vezi Delta de la bordul unui ponton plutitor sau de la bordul unui vapor / vaporas si alta este sa o vezi de la bordul unei barcute care practic, se poate strecura peste tot, incepand cu “apele medii”. Conteaza desigur si “scopul” excursiei : o “bauta” continua in gasca sau o plimbare linistita pe sub salcii, pescuit, etc…

Costurile cresc in cazul de fata deoarece … “nu exista” propria barcuta !!! Estimarile pe care le voi face nu trebuie interpretate ca o “realitate implacabila” dar ofera o anumita perspectiva asupra “bugetului” unei asemenea excursii:

1. Barca de “inchiriat” / zi ( 4 – 6 ore) —- 200 – 400 lei/zi

NOTA: Ne referim la o barca “open” de tip “Laguna 480” cu o motorizare cuprinsa intre 10-25 CP.

2. Barcagiu localnic (Ghid) / zi (4 – 6 ore) —- 100 – 200 lei/zi

NOTA : La aceste “costuri zilnice” se adauga benzina. Pentru o motorizare de mici dimensiuni, consider ca 10 L pana la 20 L de benzina pe zi, functia de lungimea turei, sunt o estimare realista. Cu totul altfel trebuie “apreciat” consumul de benzina in cazul motorizarilor mari.

NOTA : Aceste costuri consider ca sunt “valabile” si oarecum “acoperitoare” atat pentru locatia Uzlina cat si pentru locatia Sfantu Gheorghe

3. Cazare + Masa Uzlina (Boby) —- 100 – 150 lei/zi/persoana

4. Transfer Mahmudia – Uzlina (Boby) —- 100 – 150 lei (benzina inclusa)

NOTA : In conditiile parcurgerii turei “proiectate” de mine, trebuie luat in calcul un singur transfer.

5. Transfer Uzlina – Sfantu Gheorghe —- 400 – 500 lei (benzina inclusa)

NOTA : Pentru transferul Uzlina – Sfantu Gheorghe este recomandabila o barca cu o motorizare de minim 40 CP (insa transferul poate fi realizat si cu motorizari mai mici)

NOTA : Pentru construirea bugetului excursiei trebuie luate in calcul urmatoarele aspecte :
      1. Transferul de la Uzlina la Sfantu Gheorghe este o adevarata “tura” prin lacuri. Ca urmare, atat costul transferului cat si al benzinei pot creste “exponential”
      2. Transferul de la Sfantu Gheorghe la Mahmudia in sens invers, la finalul excursiei, trebuie luat in calcul separat.

Costurile pentru cazare si masa in Sfantu Gheorghe pot varia fata de costurile estimate in Uzlina (Boby) functie de pensiunea sau gazda selectata.

NOTA : In general in Delta, atat gazdele cat si pensiunile “prefera” sa ofere cazare + masa (in general un soi de demipensiune).

In speranta ca ma raspuns “cu succes” 🙂 majoritatii intrebarilor tale,

Toate bune,

Pupezica

• 15.08.2014 at 4:35 PM #3906
      ioana
      Participant

Este absolut fantastic ce ati facut si volumul de munca este impresionant!
      Multumesc mult de tot.
      Am nevoie de un ragaz de o zi, doua sa pot sa ma familiarizez mai bine cu toate locurile de pe harta. Dupa, as mai vrea sa mai revin cu unele intrebari.

In rest, sunt complet edificata in ceea ce priveste aspectul costurilor.

Sper sa gasesc oameni disponibili sa faca turele lungi. Stiu ca e foarte important sa ai un barcagiu experimentat. Am fost in 2006 intr-o tura cu un inginer de la Institutul Delta Dunarii, pe la Caraorman, pe Casa Rosie, Periprava si pe la Letea si stiu ce poti vedea cand mergi cu cineva experimentat fata de excursiile pe care le-am facut pe la Sulina sau Sf. Gheorghe.

Cred ca este foarte util ca mi-ati dat atat de multe indicatii pentru navigare pentru ca in planurile de viitor este si o barca. Poate ca la anul, tura va fi facuta cu barca proprie.

Nu in ultimul rand, voi populariza cat se poate de mult acest site si acest forum.

Pe curand,
      Ioana

• 21.08.2014 at 9:04 AM #3919
      ioana
      Participant

Pupezica, help!
      Nu mai pot deschide fisierele atasate la zilele 6 si 8.

Multumesc mult
      Ioana

• 21.08.2014 at 9:18 AM #3920
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      ioana wrote:

Pupezica, help!
      Nu mai pot deschide fisierele atasate la zilele 6 si 8.

Multumesc mult
      Ioana

Nu-i nici o tragedie (stiu ca dupa NOUA “Limba Romana” se scrie “nicio”…). Le atasam din nou 🙂 🙂 🙂

Attachments:
      1. Tr.-Ioana-V–Z6-G.-Turceasca-Meleaua1.pdf
      2. Tr.-Ioana-V–Z6-G.-Turceasca-Meleaua1.rar
      3. Tr.-Ioana-VII–Z8-C-Zaton-Buhaz-C.-Crasnicol1.pdf
      4. Tr.-Ioana-VII–Z8-C-Zaton-Buhaz-C.-Crasnicol1.rar
    • 21.08.2014 at 9:52 AM #3925
      ioana
      Participant

Tot nu le pot vedea 🙁
      eroare 404
      poti incerca sa mi le dai pe mail?

• 21.08.2014 at 12:54 PM #3926
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      ioana wrote:

Tot nu le pot vedea :(
      eroare 404
      poti incerca sa mi le dai pe mail?

Nu prea inteleg de ce. La mine merge sa le deschid. Am trimis mail.

• Author
Viewing 24 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

five × = thirty five

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas