Ghidul Deltei Dunarii

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina

Recent Comments

• Pupezica on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Vio on Delta de Vest – Intrarea 1 – Canalul Mila 36 (S)
  • Pupezica on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Seasick and Grumpy on Iesiri din Delta Dunarii pe Marea Neagra – Iesirea 8 – Ciotica
  • Pupezica on Tutorial Forum GDD

Archives

• April 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • August 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012
  • November 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • July 2011
  • June 2011
  • May 2011
  • April 2011

Categories

• Articole
  • Avertizari Hidrologice
  • Inedit
  • Legende
  • Proiectare Ture
  • Ture

Meta

• Register
  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Ghidul Deltei Dunarii
Navigation
  • Cuvant inainte
  • Utilizarea Ghidului
    • Precizari generale
    • Precizari despre Ture
    • Precizari despre Fotografii
    • Tutorial Forum GDD
    • Glosar de termeni
    • Mic Dictionar
  • Harta Deltei Dunarii
    • Harta detaliata a Deltei Dunarii
    • Harta Deltei Dunarii – OSM
  • Intrari in Delta
    • Bratul Sfantu Gheorghe
      • Intr. 1 – Canalul Mila 36 (S)
      • Intr. 2 – Canal Mila 35 (S)
      • Intr. 3 – Litcov “0” (V)
      • Intr. 4 – Canalul Filat (S)
      • Intr. 5 – Canalul Uzlina (S)
      • Intr. 6 – Canalul Dunavat (N)
      • Intr. 7 – Garla Perivolovca (S)
      • Intr. 8 – Canalul Dranov (N)
      • Intr. 9 – Canalul Erenciuc (S)
      • Intr. 10 – Canalul Palade (NE)
      • Intr. 11 – C-nl. Cordon Litoral (S)
      • Intr. 12 – Garla Turceasca (NE)
    • Bratul Sulina
      • Intr. 13 – Canalul Tataru (S)
      • Intr. 14 – Canalul Arhipenco (S)
      • Intr. 15 – C-nl. Papadia Veche (S)
      • Intr. 16 – Canalul Cranjala (S)
      • Intr. 17 – Spartura in Dig (S)
      • Intr. 18 – Canalul Crisan (NV)
      • Intr. 19 – Dunare Veche (Mila 23)
      • Intr. 20 – Canalul Cazanele (SV)
      • Intr. 21 – Canalul Eracle (SV)
      • Intr. 22 – Canalul Visina (S)
      • Intr. 23 – Canalul Catavaia (S)
      • Intr. 24 – Canalul Sontea (E)
      • Intr. 25 – Canalul Bogdaproste (S)
      • Intr. 26 – Canalul Dovnica (S)
      • Intr. 27 – Canalul Raducului (S)
      • Intr. 28 – Canalul Magearu (SV)
      • Intr. 29 – Dunare Veche (av. Crisan)
      • Intr. 30 – Garla Vatafu (N)
      • Intr. 31 – Cent. Sulinei (N)
      • Intr. 32 – Garla Bursuca (N)
      • Intr. 33 – Canalul Cardon (S)
      • Intr. 34 – Podul de Metal (Sulina)
      • Intr. 35 – Farul Vechi (Sulina)
    • Bratul Chilia
      • Intr. 1′ – Canalul Mila 36 (N)
      • Intr. 39 – Canalul Stipoc (V)
      • Intr. 40 – Bratul Tataru (SE)
      • Intr. 41 – Bratul Tataru (NV)
      • Intr. 42 – Bratul Cernovca (NE)
      • Intr. 43 – Cent. Estica a Chiliei (N)
      • Intr. 44 – Bratul Babina (E)
      • Intr. 45 – Br. Cernovca (Periprava)
      • Intr. 46 – Bratul Musura (N)
    • Golful Musura
      • Intr. 36 – “T. lunga 1” G. Musura
      • Intr. 37 -“T. lunga 2” G. Musura
      • Intr. 38 – “T. scurta” in G. Musura
    • Intrari in Delta de Nord
    • Intrari in Delta de Sud
    • Intrari in Delta Centrala
    • Intrari in Delta de Vest
  • Iesiri din Delta
    • Iesiri pe Razelm
    • Iesiri pe Marea Neagra
  • Canale si Lacuri
    • Canale si Lacuri – Delta de Nord
    • Canale si Lacuri – Delta de Sud
    • Canale si Lacuri – Delta Centrala
    • Canale si Lacuri – Delta de Vest
  • Cotele apelor Dunarii
  • News
  • Acces auto in Delta Dunarii
  • Localitati in Delta Dunarii
  • Cazare in Delta Dunarii
  • Pasarile din Delta Dunarii
  • Poze din Delta Dunarii
  • Hidrologie “populara”
You are here: Home › › Delta de Sud – Canalul Solomon › Page 2

Delta de Sud – Canalul Solomon

Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Delta de Sud – Canalul Solomon

• This topic has 14 replies, 4 voices, and was last updated 12 years ago by ciby.
Log In Register Lost Password
Viewing 14 reply threads
  • Author
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Registered On: 29.04.2013
      Topics: 74
      Replies: 381

Colegul nostru de pe Barcaholic, Alex1958, a ridicat o serie de “probleme” vis-a-vis de Canalul Solomon din Delta de Sud. Alt coleg al nostru, fain cunoscator al Deltei – Ciby – a raspuns inainte de a vedea eu postul lui Alex1958.

Deoarece am initiat eu topicul in scopul consolidarii informatiilor despre Delta Dunarii pe Ghidul Deltei Dunarii – Forum GDD, site dedicat exclusiv problematicii extrem de complexe a Deltei Dunarii, voi puncta in urmatoarele posturi dialogul, asa cum a avut el loc pana in prezent pe Barcaholic.

• 09.07.2014 at 12:57 PM #3717
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Alex1958 says :

Pupezico,

Intre canalul Lipovenilor si Dunavat exista (n-am mai fost pe el de vreo 4-5 ani) un canal numit de Centura (a lacului Razelm)- cel pe care ai marcat tu intrarea “6”- care continua si iese in canalul Dunavat pe langa o salcie mare. Era de obicei folosit de cei care frecventau complexul Dunavat 1 (hotel, restaurant si ponton plutitor cu amenajare piscicola in spate). Mergeau cu barci cu motor mici dar avea adancime caci isi permiteu sa mearga in glisare.

Eu l-am folosit ca sa evit navigatia pe Razelm caci aveam o lotca cu motor mic si nu era prea grozav pe valuri.

Nu stiu de existenta canalul indicat de tine pe harta detaliata ca Solomon. Era un canal pe care localnicii il numeau Canalul 8. Solomon e de fapt o amenajare piscicola (amplasata mai spre West de unde ai tu pe harta petele acelea albe) ale carei diguri au fost sparte oferind acces intre Dunavat si Mustaca. La vremea aia canaul de centura era abandonat si colmatat de vegetatie si toata lumea o lua pe Solomon.

Cam la 500m inspre E de intersectia Canalului Dunavat /Canalul de Centura e intrarea pe acest Solomon. Se merge oblic spre SE cca 1.6 km apoi 2.9 km spre S pe canalul principal al exploatarii si se iese in Mustaca (iesirea e greu de gasit, dar exista!).

Toate cele bune!

• 09.07.2014 at 12:58 PM #3718
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Ciby says :

Raspund eu in locul Pupezicii:

Canalul 8, zis si Solomon, exista, ca si Vanghele despre care nu stiu ce numar poarta. Au intrari vizibile atat de pe Lipovenilor cat si din Dunavat. Acestea doua sunt oarecum paralele intre ele, dar si cu canalul de Centura. Pe Centura nu am mers personal, dar stiu ca este navigabil, dar pe celelalte doua am fost incepand cu anul 2009.

Nu stiu istoria canalului Solomon, cand a fost dragat ultima data, dar despre Vanghele stiu sigur ca a fost dragat in 2008 sau 2009.

Cat despre legatura dintre Dunavat si Mustaca prin amenajarile piscicole, am vazut si eu o spartura in dig pe Mustaca si este foarte posibil sa ai dreptate. Trebuie totusi verificat.

In anul 2010 se draga intro incinta in zona de care spui, undeva vis a vis de canalul ce merge pe langa lacul Dranov in canalul Dranov. Au spart digul, au introdus draga si l-au inchis la loc. Noi ne-am oprit si am urcat pe draga in cautarea unui nene cunoscut cu un an inainte, cand au dragat Lipovenescul. Era un bazin mai vechi pe care il dragau si in continuarea lui un rand de salcii ce ducea spre canalul Dunavat ce indica existenta unui canal.

Cat despre intrebarea Pupezicii in legatura cu canalul din tura de care face vorbire, este canalul Vanghele. Acesta a fost dragat paralel cu canalul vechi datorita colmatarii acestuia (exista salcii crescute chiar si pe mijlocul canalului vechi, asa ca au preferat sa sape alaturi). Mai are totusi o portiune de cateva sute de metri inainte de varsarea in Dunavat pe vechiul traseu. O privire in Google Earth este edificatoare.

PS
      Canalul Vanghele mai este cunoscut ca si canalul 34. Abia ce aflai!

• 09.07.2014 at 1:03 PM #3719
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Pupezica says :

Multumesc Alex1958 si multumesc Ciby pentru discutia super tehnica… dar va mananc pe amandoi !!! 🙂 🙂 🙂 Nu puteati sa va faceti cont (tu Ciby ai, ca ai si scris) pe Forum GDD ??? N-am nimic impotriva discutiilor pe Barcaholic, dovada ca scriu absolut regulat, insa, pentru consolidarea informatiilor despre Delta Dunarii, prefer Forum GDD.

Asa am patit si cu postul meu – Barcuta mea gonflabila de la Decathlon – de dragul discutiilor, am postat TOATA informatia pe care o aveam la acel moment despre Delta Dunarii printre alte discutiii interesante, si acum imi este greu pana si mie sa… “ma regasesc”, pe mine, ma, m… 🙂 🙂 🙂

Asa, daca initiem cate un topic nou, punctual, strict tehnic, pentru fiecare “problema” din Delta sau pentru fiecare “intrebare” pe care o ridica Delta Dunarii, gasim cu totii informatia mult mai usor… si daca ne ramolim, stim unde sa ne uitam… (pot vb si la singular, daca se considera cineva jignit… ) 🙂 🙂 🙂

Acum, despre Canalul Solomon voi reveni cu amanunte. L-am parcurs o singura data (poate de mai multe ori dar nu mai tin minte !!!) in 2012. Adevarul este pe undeva la mijloc, intre ceea ce spune Ciby si ceea ce spune Alex 1958.

1. Canalul Solomon este si CANAL si JAPSA (Lac)

2. Canalul Solomon nu era dragat, pe ape mici in japsa trebuia musai sa intri si sa iesi glisat, altfel ramai acolo. Eu nu recomand parcurgerea Canalului Solomon pe ape mici…

3. Japsa Solomon, din cate imi amintesc, era in treimea nordica a Canalului Solomon si se parcurgea oblic spre dreapta (E) dupa alura canalului, iesirea in Lipoveni se facea printre niste fultane de stuf.

4. Malul sudic al Lipovenilor in acel loc unde ieseai din Japsa Solomon era instufat, malul nordic avea salcii care-ti dadeau “orientarea” sa iesi din japsa in Lipoveni.

5. Acesta este un raspuns “citat din memorie” si la “foc automat”. Voi cauta tura, poze, detalii si revin cu amanunte.

Si acum intrebari :

1. Daca deschid eu topic pe Forum GDD continuam acolo “partea tehnica” a discutiei ? – Nota bene— Am deschis !!!

2. Sa inteleg Alex1958 ca eu nu am pe Harta detaliata a Deltei Dunarii Canalul de Centura la care faci tu referire ?

3. Cand am fost pe Lipoveni si am gasit Iesirea 6 pe Razelm, NU AM VAZUT nici nu canal de centura care sa continue catre Dunavat… asta nu inseamna ca nu este acolo

Daca sunteti amabili (@ Alex 1958 & Ciby) 🙂 🙂 🙂 , astept raspunsurile la intrebarile mele si continuarea discutiei “tehnice” aici… pe Forum GDD. Multumesc anticipat !!!

• 09.07.2014 at 1:04 PM #3720
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Tura in care am parcurs Canalul Solomon este aceasta : Tura 06.10.2012 – Delta de Sud, Canalele Lipovenilor, Dunavat, Cocos si Mustaca, cu intrare in Lacul Gorgostel pe intoarcere

Revin cu poze.

P. S. M-am uitat pe Google Earth… surprinzator, nici o japsa. Insa eu am trecut printr-o japsa. Voi cauta poze.

• 09.07.2014 at 1:07 PM #3721
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Pupezica wrote:

Tura in care am parcurs Canalul Solomon este aceasta : Tura 06.10.2012 – Delta de Sud, Canalele Lipovenilor, Dunavat, Cocos si Mustaca, cu intrare in Lacul Gorgostel pe intoarcere

Revin cu poze.

P. S. M-am uitat pe Google Earth… surprinzator, nici o japsa. Insa eu am trecut printr-o japsa. Voi cauta poze.

Ma … auto – citez… 🙂 🙂 🙂

Domnule Ciby = memorie de elefant !!! 🙂 🙂 🙂 AVETI DREPTATE !!! Pe Solomon nu este nici o japsa !!! Japsa este cu un “etaj” mai jos, intre Dunavat si Mustaca… pe un canal inca nefigurat pe Harta Detaliata a Deltei Dunarii !!!

Alta informatie… Tura a fost parcursa pe 06.10.2012… pe o cota de + 66 cm la Tulcea, ceea ce inseamna ca acel Canal Solomon este perfect dragat !!! Nu-mi gasesc insemnarile despre sondarea cu ghiondirul dar… din poze vad si din aduceri aminte, l-am parcurs INTEGRAL in glisare.

Subiectul, cu acordul Dvs. Domnilor (Alex1958 si Ciby), merita dezbatut… asa am descoperit INCA UN CANAL NOU care nu este figurat pe Harta detaliata a Deltei Dunarii.

• 09.07.2014 at 1:07 PM #3722
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Iata si o HARTA…

• 09.07.2014 at 1:09 PM #3723
      ciby
      Participant
      Registered On: 19.07.2013
      Topics: 1
      Replies: 27

Quote from Pupezica on September 12, 2013, 02:55

Iata si o HARTA…

Daca despre denumirea Canalul 8 sunt pe deplin sigur, nu stiu ce sa spun despre Solomon. Este posibil ca tu sa ai dreptate si denumirea de Solomon sa o poarte canalul pe care il denumesti Canalul Nou, intre Dunavat si Mustaca.

Totusi, la o iesire dintro toamna, am intrebat un mecanic de la statia de pompare Dunavat 2 de pe Lipovenesc, undeva langa Plopu, despre un traseu mai scurt decat Vanghele catre intersectia Dunavat cu Cocos. Ne-a recomandat canalul Solomon.

Ca pana la urma tot Vanghele era calea mai scurta si mai buna, ne-am convins singuri.

La vremea respectiva nu cunosteam foarte bine zona si denumirea data de acel om a ramas batuta in cuie.

Daca este altfel, mi-ar place sa cunosc varianta corecta!

• 09.07.2014 at 1:14 PM #3724
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Dupa lupte seculare, cred ca am lamurit misterele…

Consultand o multime de materiale, atat ViewRanger-ul dar in afisare Hybrid pe care am vizualizat tura mea, cat si Harta Domnului Profesor Petre Gastescu din 1983, am inteles ca eram intr-o mare eroare si anume:

1. Cele doua canale figurate cu albastru mai inchis, care nu se gasesc pe Harta OSM dar le-am figurat eu pe Harta detaliata a Deltei Dunarii, intre Lipoveni la N si Mustaca la S, se numesc, de la V la E, primul Canalul Dunavat – Fundata Nr. 8 si al doilea Canalul Vanghele Nr. 15

2. In prelungirea Canalului Dunavat – Fundata Nr. 8, spre sud, pana in Mustaca, este Canalul Solomon, care “trece” prin Japsa / Lacul Solomon

3. Spre vest de acesta, tot cu albastru mai inchis, semn ca este tot “desenat” de mine, este un canalus de stuf in prelungirea Centurii Razelmului, atat de ingust incat abia poate sa treaca o barca. Canalusul de stuf este accesibil NUMAI pe ape medii si mari.

4. Mie imi lipseste de pe harta (dar ma vazut-o pe Google) sectorul de Centura a Razelmului dintre Mustaca si Dunavat

Voi incepe in cel mai scurt timp descrierea canalelor acestea, asa ca m-as bucura enorm sa ma ajutati. Oricum cu ajutorul vostru (Alex1958 si Ciby), am corectat o eroare de pe Ghidul Deltei Dunarii, lucru pentru care va multumesc.

Atasez si o a doua harta, de aceasta data cea corecta :

• 09.07.2014 at 1:16 PM #3725
      Alex1958
      Participant
      Registered On: 12.09.2013
      Topics: 3
      Replies: 21

Salutare Pupezico si iubitori ai Deltei!

Ceea ce numesti tu Canalul si Japsa Solomon este de fapt o fosta amenajare piscicola. La capatul dinspre N al canalului dublu central -spre Canalul Dunavat exista o amenajare conica de unde se putea goli incinta cu pompe pentru a se scoate pestele. Nu pe acolo se poate intra in amenajare asa cum marchezi tu pe harta, ci la capatul capatul canalulul oblic NV-SE.

Acolo se afla o spartura a digului. Venind din intersectiile Canalului Dunavat cu canalele de centura ale Razemului (ramura inte C. Lipovenilor/C. Dunavat- cea care lipeste de pe harta ta si ramura C. Dunavat /C. Mustaca-aflata cam 150 in amonte) la cca 500 m este aceasta spartura in dig. Am trecut cu barca cu motor prin ea fara probleme.

In partea dinspre C. Mustaca treaba cu iesirea e mai complicata. Este o japsa intradevar -pescarii de stiuca o stiu bine! Este la cca 400 m de axul canalului central. O nimeresti mai greu si sfatuiesc pe cei care intra pe acolo si vor sa iasa tot pe acolo sa si-o marcheze pe GPS.

Pesonal am patit-o intr-o nopate -din fericire de vara – cand, dupa incercari repetate de a o repera, am luat-o prin apa si prin stuf, am traversat digul spre Mustaca si mergand prin apa pe langa mal in apa adanca de 80-90 cm, am gasit spartura si intand pe ea, am putut sa-mi ragasesc barca si tovarasul lasat in ea. Muscaturile de tantari si taieturile de la stuf au fost bonus!

• 09.07.2014 at 1:29 PM #3726
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      Alex1958 wrote:

Salutare Pupezico si iubitori ai Deltei!

Ceea ce numesti tu Canalul si Japsa Solomon este de fapt o fosta amenajare piscicola. La capatul dinspre N al canalului dublu central -spre Canalul Dunavat exista o amenajare conica de unde se putea goli incinta cu pompe pentru a se scoate pestele. Nu pe acolo se poate intra in amenajare asa cum marchezi tu pe harta, ci la capatul capatul canalulul oblic NV-SE.

Acolo se afla o spartura a digului. Venind din intersectiile Canalului Dunavat cu canalele de centura ale Razemului (ramura inte C. Lipovenilor/C. Dunavat- cea care lipeste de pe harta ta si ramura C. Dunavat /C. Mustaca-aflata cam 150 in amonte) la cca 500 m este aceasta spartura in dig. Am trecut cu barca cu motor prin ea fara probleme.

In partea dinspre C. Mustaca treaba cu iesirea e mai complicata. Este o japsa intradevar -pescarii de stiuca o stiu bine! Este la cca 400 m de axul canalului central. O nimeresti mai greu si sfatuiesc pe cei care intra pe acolo si vor sa iasa tot pe acolo sa si-o marcheze pe GPS.

Pesonal am patit-o intr-o nopate -din fericire de vara – cand, dupa incercari repetate de a o repera, am luat-o prin apa si prin stuf, am traversat digul spre Mustaca si mergand prin apa pe langa mal in apa adanca de 80-90 cm, am gasit spartura si intand pe ea, am putut sa-mi ragasesc barca si tovarasul lasat in ea. Muscaturile de tantari si taieturile de la stuf au fost bonus!

Salutari si tie, Alex1958… ma bucur mult ca scrii pe Forum GDD !!!

In alta ordine de idei, si tu si Ciby sunteti geniali !!! Aveti memorie de elefant !!! 🙂 🙂 🙂 . Acum putem sa ne dam doctoratul in materie de Canalul Solomon sau cum s-o numi.

In urma postului tau, am exportat din ViewRanger Tura 06.10.2012 – Delta de Sud, Canalele Lipovenilor, Dunavat, Cocos si Mustaca, cu intrare in Lacul Gorgostel pe intoarcere sub forma de fisier “*.gpx” si am importat fisierul in Google Earth. Rezultatul : AI (AVETI) DREPTATE. Voi modifica harta in acest sens.

Sa vedem mai intai o vedere de ansamblu a respectivei sectiuni de tura (Poza 1 – Ansamblu):

Chiar si pe acest “Ansamblu” se vede ca iesirea nordica din Canalul Solomon in Canalul Dunavat este mai la vest de cum o figurasem eu pe harta, la cateva sute de metri de “intersectia” celor doua Centuri ale Razelmului cu Canalul Dunavat, dintre care Centura Sudica lipseste de pe harta mea. Totusi, pentru a lamuri definitiv problema si in semn de “mea culpa”, atasez si o poza (Poza 2 – Delaliul 1) :

Intr-adevar, iesirea in Canalul Dunavat se face pe Canalul Oblic NV – SE.

Acum zona cu Mustaca. Din cate imi aduc aminte, intri printr-o spartura in malul instufat si dai intr-o japsa sudica. Atasez si aici o poza (Poza 3 – Detaliul 2):

Dupa cum se vede ca m-am fatzait pe-acolo, ai dreptate, orientarea nu este de loc usoara. Este bine sa ai traseul marcat pe GPS.

Si acum… despre denumirea de “Solomon”. Pe langa faptul ca-mi aduc aminte (parca) ca am intrebat, n-am notat insa uite ce am gasit pe ViewRanger, daca accesezi OSM in varianta “Hybrid” – atasez o poza (Poza 4 – Detaliul 3) :

Sper sa se vada ceva din pozele postate… Voi modifica harta in sensul informatiilor postate de tine si voi trece la descrierea a ceea ce numesc eu… Solomon. Daca mai ai / aveti alte informatii / poze despre acest canal, ar prinde fff. bine.

Inca o data, tin sa va multumesc si tie si lui Ciby pentru informatia bogata, corecta si extrem de pertinenta regarding… Canalul Solomon !!!

• 09.07.2014 at 1:32 PM #3727
      PupezicaPupezica
      Keymaster

Draga Alex1958 si draga Ciby, cu ajutorul vostru am reusit sa finalizez descrierea Canalului Solomon in cadrul Ghidului Deltei Dunarii.

Descrierea aceasta se gaseste aici : Delta de Sud – Canalul Solomon

In paginile 3, respectiv 4 sunt doua galerii de poze, prima din timpul parcurgerii Canalului Solomon de la N la S, cu intrare din Dunavat si iesire in Mustaca, a doua galerie are poze din timpul parcurgerii Canalului Solomon in sens invers, cu intrare din Mustaca si iesire in Dunavat.

In timpul parcurgerii Canalului Solomon de la S la N, la intersectia cu Canalul 5, am tinut-o pe drept inainte spre nord, asa ca am dat de statia de pompare de care aminteati voi (poze din belsug). Apoi m-am intors pana la intersectia cu Canalul 5 si am luat-o catre NV, iesind in Dunavat.

Inca o intrebare : Pensiunea aceea de la intersectia Dunavatului cu cele 2 Centuri ale Razelmului (cea nordica spre Lipoveni si cea sudica spre Mustaca) o numiti voi… “Dunavat 1” ???

Pun si cateva poze:

• 09.07.2014 at 1:35 PM #3728
      ciby
      Participant

Quote from Pupezica on September 15, 2013, 08:33

…
      Inca o intrebare : Pensiunea aceea de la intersectia Dunavatului cu cele 2 Centuri ale Razelmului (cea nordica spre Lipoveni si cea sudica spre Mustaca) o numiti voi… “Dunavat 1” ???

Pun si cateva poze:
      …

Nu stiu unde ai facut aceste poze, dar nu este pensiunea la care ma gandesc eu, amplasata cateva sute de metri mai in aval de intersectia de care vorbesti, pe malul stang si al carei nume nu il cunosc. Pe Google Earth sunt cateva poze de unde poti vedea cum arata. Este mult mai ingrijita decat cea prezentata de tine iar numele in unele poze este Dunavat 2. Cand am trecut prin zona era amarat in fata ei un vaporas cu numele Raureni, care de altfel apare si in poze. Dar eu din 2010 n-am mai fost pe acolo. Totusi in pozele tale nu apare cladirea din lemn iar pe marginea canalului sunt salcii despre care eu stiu ca nu prea exista in acea locatie.

• 09.07.2014 at 1:40 PM #3729
      PupezicaPupezica
      Keymaster
      ciby wrote:

Quote from Pupezica on September 15, 2013, 08:33

…
      Inca o intrebare : Pensiunea aceea de la intersectia Dunavatului cu cele 2 Centuri ale Razelmului (cea nordica spre Lipoveni si cea sudica spre Mustaca) o numiti voi… “Dunavat 1″ ???

Pun si cateva poze:
      …

Nu stiu unde ai facut aceste poze, dar nu este pensiunea la care ma gandesc eu, amplasata cateva sute de metri mai in aval de intersectia de care vorbesti, pe malul stang si al carei nume nu il cunosc. Pe Google Earth sunt cateva poze de unde poti vedea cum arata. Este mult mai ingrijita decat cea prezentata de tine iar numele in unele poze este Dunavat 2. Cand am trecut prin zona era amarat in fata ei un vaporas cu numele Raureni, care de altfel apare si in poze. Dar eu din 2010 n-am mai fost pe acolo. Totusi in pozele tale nu apare cladirea din lemn iar pe marginea canalului sunt salcii despre care eu stiu ca nu prea exista in acea locatie.

Salut Ciby, am verificat : pozele sunt facute pe Dunavat, la intoarcerea de pe Razelm (din gura Razelmului 🙂 ). Atasez si o harta obtinuta prin incarcarea turei pe Google Earth. Se vad si coordonatele si complexul. Despre acest complex intreb eu.

• 09.07.2014 at 1:41 PM #3730
      ciby
      Participant

Quote from Pupezica on September 19, 2013, 07:16

Salut Ciby, am verificat : pozele sunt facute pe Dunavat, la intoarcerea de pe Razelm (din gura Razelmului 🙂 ). Atasez si o harta obtinuta prin incarcarea turei pe Google Earth. Se vad si coordonatele si complexul. Despre acest complex intreb eu.

Si eu tot despre aceasta vorbesc, dar nu recunosc nimic din pozele puse de tine. Cea pe care o stiu eu arata cu mult mai bine. Si lipseste o cladire principala, destul de mare, cu etaj, din lemn, cu terasa in fata.

Adica acesta: Guliotu – Dunavat Hotel

In cei trei ani de cand nu am mai trecut pe acolo nu cred sa se fi degradat atat de tare.

Dar poate ma insel!

• Author
Viewing 14 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Log In

ninety − = 88

Pupezica Vesela

Pupezica Vesela

Despre… Pupezica

Pupezica a luat nastere, ca si proiect, in anul 2011. A inceput ca o distractie, distractie care, pana la urma a devenit pasiune... Pasiunea de a strabate Delta Dunarii, apa cu apa, canal cu canal si lac dupa lac... traind, vazand si intelegand toate frumusetile acestui taram de vis. Acum, din experienta acumulata, Pupezica le impartaseste si altora...

CATEGORII

POSTURI RECENTE

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca 06.04.2018
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea 03.12.2017
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral 02.12.2017
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina 30.11.2017

TURE IN DELTA

• Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 – Colonia Trofilca (06.04.2018)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 – Z4 – De la Sulina la Tulcea (03.12.2017)
  • Tura cu masina in Delta Dunarii 2017.12.02 – Z3 – Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta 2017.12.02 – Z3 – Rasaritul Noros pe Plaja din Sulina 1 si Digul Cordon Litoral (02.12.2017)
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 – Z1 – De la Tulcea la Sulina (30.11.2017)

Arhiva Ture in Delta

Calendarul Turelor in Delta

July 2026
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Apr    

Posturi si Pagini updatate din Ghidul Deltei Dunarii

• Cotele apelor Dunarii la Tulcea on 7th January'20
  • Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! on 7th January'20
  • Tura in Delta Dunarii 2018.04.06 - Colonia Trofilca on 6th January'19
  • Tura in Delta Dunarii 2017.12.03 - Z4 - De la Sulina la Tulcea on 7th January'18
  • Tura in Delta Dunarii 2017.11.30 - Z1 - De la Tulcea la Sulina on 7th January'18

Ghidul Deltei Dunarii

Ghidul Deltei Dunarii

Vanatorul si Pescarul

Vanatorul si Pescarul

Forum GDD

Forum GDD

LEGENDELE DOBROGEI

LEGENDELE DOBROGEI

Razim-Sinoe

Razim-Sinoe

Capcompas

Capcompas