Reply To: Info 2 canale
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Info 2 canale › Reply To: Info 2 canale
Intrarea pe Canalul Filat catre Delta Centrala, in cazul nostru catre Canalul Litcov este cea mai sigura alegere in cazul apelor mici, insa trebuie respectate cu strictete indicatiile ref. la Intrarea 4.
Ref. la problematica ridicata in postarile anterioare nu m-am putut pronunta din doua motive : (1) anul acesta (2017) nu am explorat zona (trecerea de pe Lacul Rosu pe Lacul Puiu) si (2) nu am prezentat o harta clara legata de aceasta trecere intru-cat “solutiile” de trecere se tot schimba. Acum vreo 2-3 ani am trecut prin Lacul Bijan (Mandra) pe la sud, de ceva vreme am trecut prin Lacul Potcoava pe la nord, alteori n-am reusit sa trec deloc.
Doar ca o consideratie colaterala privind subiectul “Trecerea de pe Lacul Puiu pe Lacul Rosu”, atunci cand o abordez, ma documentez in prealabil la localnici, both-sides, adica si dinspre Sfantu si dinspre Caraorman, fara a ma baza pe Google Maps (absolut imprecis in Delta) sau pe OSM-ViewRanger (precis 95%).
Acum am eu o intrebare, intru-cat nu am gasit aceasta denumire pe nici o harta CONSACRATA consultata (adica nu pe Google Maps sau pe OSM, unde fiecare scrie ce vrea) : va rog sa ma lamuriti care este Lacul Bilencu ? (sau Bilecu) ??? Multumesc anticipat, cu rugamintea de a preciza si provenienta informatiei legata de toponimie.
Pupezica