Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 )
Buna seara Republicii, buna seara prieteni,
Republicii, m-ai starnit 🙂 . Daca deranjez pe cineva prin ceea ce scriu, imi cer scuze anticipat 🙂 .
Toti vor sa ajunga in Delta din Pct. A in Pct. B cat mai repede. Si uita de locurile frumoase. De garlele linistite. Unduite. Cand propun un traseu, imi este frica sa vorbesc de “Integrala Lopatna” … “Ce, lungim traseul aiurea ?”, vine de cele mai multe ori intrebarea. La fel cu Perivolovca.
Delta Dunarii are trei mari Garle, dintre care una, din pacate, este “compromisa” macar partial : Garla Sontea Veche in Delta de Vest, Garla Lopatna in Delta de Nord si Garla Perivolovca in Delta Centrala.
Recomand oricui dispune de timp sa le parcurga “la pas” si sa se bucure de ele. Tin pasari, au nuferi albi si galbeni in sezon, nu comporta nici un fel de pericol. Pur si simplu MERITA.
Garla Sontea Veche este din pacate compromisa din cauza accesului catre Mila. O mai salveaza “scurtatura” Olguta, care lasa mai libera sectiunea Sontea Lata. In schimb Perivolovca si Lopatna sunt doua garle superbe si tacute.
Revenind la cele spuse de Republicii, raspunsul este DA, cu atat mai mult cu cat vroiam sa modific deja traseul primei zile sa pot trece si eu plus din ratiuni de siguranta pentru ceilalti participanti.
Cuibida este alta poveste care depinde drastic de nivelul apei. Stiu sa va arat doua intrari, cel putin una practicabila, insa trebuie sa avem cel putin + 200 cm la Tulcea si nu de ieri, de cateva zile, astfel incat Balta sa se umple. Ca o paranteza, nu degeaba i se spune lacului Cuibul cu Lebede … Este plin de pasari.
Revenind la “obiect”, raspunsul este inca o data DA, intram pe Isacova din Uzlina prin Canalusul Bibanilor de la sud la nord, ne orientam catre est, prindem Isac III si iesim pe Garla Perivolovca, ne orientam spre nord si iesim pe Litcov.
Ca o picanterie, la iesirea de pe Isac III pe Garla Perivolovca, pe mana dreapta (sud) este un covor de nuferi albi. De acolo i-am cules Pilotului primul nufar, la vasle, cu Barcuta mea gonflabila de la Decathlon 🙂 .
Toate bune,
Pupezica