Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 )
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Sugestii ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 ) › Reply To: Intrunire in Delta Dunarii 4 sau(2017 nr,1 )
Salut prieteni,
Avand in vedere faptul ca ne-am decis (cel putin teoretic 🙂 ) m-am apucat de desenat. Sunt de acord cu faptul ca fiecare dintre noi cunoastem Delta insa consider necesar sa avem tura pe mobil – GPS pentru a evita confuziile.
In prima zi vom pleca din Mahmudia, coboram pe Dunare pana la Cotul Uzlinei de unde incepem sa urcam pe Marea Bucla a Uzlinei. In dreptul Satului Uzlina vom prinde Canalul Uzlina. Pana aici, din Mahmudia, avem circa 12 Km.
Intrand pe Canalul Uzlina, ne vom deplasa catre nord-est. La iesirea pe Lacul Uzlina ne va trebui mare atentie pentru a tine senalul intru-cat Canalul Uzlina a fost dragat iar majoritatea reperelor de la iesirea pe lac au disparut. Nu are rost sa spunem faptul ca nimeni nu a balizat nimic. Din Mahmudia pana pe Lacul Uzlina avem de parcurs circa 16 Km.
Lacul Uzlina il vom traversa catre nord-est, asa cum “ne arunca” canalul, pana pe Canalusul Bibanilor, care face legatura cu Lacul Isacova. Traversarea Lacului Uzlina masoara circa 2.50 Km (18.50 Km de la Mahmudia).
Intrand pe Lacul Isacova ne orientam nord-est catre intrarea pe Canalul Isac. La est de intrarea pe Canalul Isac, la circa 100 m se afla intrarea pe Japsa Harasimova.
Functie de ora si de nivelul apei ( mai mare de + 200 cm la Tulcea) putem intra pe Japsa Harasimova. Asa cum am mai spus, japsa este un loc izolat, nesupus agresiunii turistice. Principalele atractii ale japsei sunt pasarile (corcodeii mari si starcii galbeni in mod special) si covorul de nuferi galbeni care imbraca japsa. Este de mentionat faptul ca japsa harasimova nu poate fi inconjurata decat pe contur.
De la Mahmudia, cu tot cu vizitarea japsei avem de parcurs circa 28 Km.
Dupa ce vizitam japsa (sau nu) iesim din nou pe Lacul Isacova de unde ne orientam catre vest pret de 100 m pana la intrarea pe Canalul Isac. Acesta ne va conduce pana pe Canalul Litcov dupa circa 2.0 Km. In total am parcurs pana acum aproximativ 30.0 Km.
In conditiile in care vrem, pe Canalul Isac sau pe Canalul Litcov (ceva mai agitat de trecerea barcilor) putem opri pentru un gratar “memorabil” 🙂 .
Pe Canalul Litcov ne orientam catre est. Dupa ce depasim pe stanga (nord) intrarea pe Canalul Obretinciuc si pe dreapta (sud) intrarea pe Garla Perivolovca, vom prinde catre nord Canalul Malafeica (Lung). Desi foarte ingust, acesta ne va conduce in siguranta pana la Crisan.
Pentru o iesire in siguranta pe Bratul Sulina a se citi Delta Centrala – Intrarea 18 – Canalul Crisan (NV).
Pana la iesirea pe Bratul Sulina, cu tot cu vizitarea Japsei Harasimova, avem de parcurs circa 36.50 Km.
Pe Bratul Sulina ne orientam amonte (catre vest) si dupa circa 14.0 Km vom ajunge in dreptul Gorgovei.
In aceasta configuratie tura masoara aproximativ 50.0 Km. Ea poate fi parcursa lejer in 6 ore cu opriri pentru socializare, fotografie, pescuit, etc. Ca urmare, ora limita de plecare din Mahmudia este ora 12:00.