Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Sunteti bineveniti pe Ghidul Deltei Dunarii ! › Forums › Intrebari ale utilizatorilor Ghidului Deltei Dunarii › Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan › Reply To: Vacanta de 4 zile cu barca proprie la Crisan
Buna ziua tuturor si scuze pentru “tacerea” mea : am traversat o perioada destul de plina iar putinul timp liber l-am dedicat descrierilor de pe GDD, finalizand aproape complet descrierea TUTUROR canalelor din Delta Centrala. Dar sa trecem la treaba …
1. Unde dam barca la apa in Tulcea : Port Aval
O descriere exhaustiva a traseului prin Tulcea pana la Port aval se gaseste in topicul “Vacanta de 3 zile cu barca proprie la Mila 23”
2. Varianta colegului Cristic de a da barca la apa in Mahmudia si de a tine masina in parcarea din fata Casei Teo este foarte buna. Eu folosesc de multi ani ambele variante.
3. Cazare la Crisan nu cunosc in mod direct. Si eu am auzit multe lucruri bune despre Casa cu Flori de la prietenul Tibi insa n-am stat si n-am mancat niciodata acolo.
4. Varianta de a manca la Costin este intr-adevar una foarte buna. In opinia mea (insa eu nu sunt un expert gastronom), este cea mai buna mancare din Delta Dunarii. In afara de asta atat Costin cat si nevasta dansului sunt o companie foarte placuta.
5. Trasee posibile pe ape mici din Crisan :
5.1. Vizitarea Lacului Iacub si a lacurilor adiacente, Zapadna si Capcicova. Este un traseu interesant, se poate “pescui” pe lacuri insa dezavantajul este ca atat la dus cat si la intors traseul urmeaza Canalul Crisan. Pentru detalii privind intrarea pe Lacul Iacub si trecerile dintre lacuri sunt de consultat descrierile : Lacul Iacub, Lacul Capcicova si Lacul Zapadna
5.2 Vizitarea Lacurilor Bogdaproste, La Amiaza si Trei Iezere. Punctele critice sunt legate de adancimea mica a apei in urmatoarele sectiuni :
a. Trecerea de pe un fir pe altul pe Bucla Marelui “M” aval Crisan. De obicei aceasta trecere se parcurge la motor insa pe ape mici poate sa fie nevoie de ghiondir. Oricum, trecerea este “curata”, nu tine piatra.
b. Iesirea de pe Lacul Bogdaproste catre Lacul La Amiaza. Zona are apa mica dupa care, dupa intrarea pe “canal”, adancimea apei revine.
c. Intersectia dintre Garla Lopatna si Canalul Eracle. Aici nu este vorba de apa mica, este vorba de cioate. Mai multe informatii despre aceasta sectiune se gasesc in cadrul descrierii Canalului Eracle : Delta de Nord – Canalul Eracle
5.3 Vizitarea Lacurilor Rosulet si Rosu. Aceasta tura respecta atat exigentele pescarilor cat si a celor inarmati cu aparatul de fotografiat. Dificultatea turei consta in lungimea ei destul de mare (cca 30 Km numai pe dus).
Apa sub chila si vant din pupa,
Pupezica